Quiz about Decade of Death the 70s
Quiz about Decade of Death the 70s

Decade of Death: the 70s Trivia Quiz


The seventies, the decade of extremely tight clothes. The world also lost some great and less great people. Do you know who?

A multiple-choice quiz by Angelo80. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 1970s

Author
Angelo80
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
300,004
Updated
Feb 20 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1021
Last 3 plays: Guest 66 (0/10), snsurone76 (8/10), Hayes1953 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The seventies started with the loss of arguably the best guitar player ever: Jimi Hendrix in September 1970. Which other legendary artist passed away one month later?

Answer: (Full name or surname only.)
2. Which jazz musician died in 1971? Hint

Louis Armstrong
Miles Davis
Duke Ellington
Dizzy Gillespie

3. Which former US President died in 1972? Hint

Harry Truman
Dwight Eisenhower
Lyndon B. Johnson
Franklin D. Roosevelt

4. Bruce Lee died in strange circumstances in 1973. Which two cultural figures passed away in that same year? Hint

Piet Mondriaan & Samuel Barber
Piet Mondriaan & Tolkien
Pablo Picasso & Tolkien
Pablo Picasso & Samuel Barber

5. In 1974 Charles Lindbergh died. He was the first to fly across the Atlantic. When did he achieve this? Hint

1931
1922
1929
1927

6. 1975 marked the death of some well known international leaders. Which of these did NOT die in 1975? Hint

Francisco Franco
Chiang Kai-shek
Pu Yi
Haile Selassie

7. Mao Zedong died in 1976. His widow was trialled after his death and sentenced to death. The death sentence was later changed to life in prison. Jiang Qing committed suicide. When did this happen? Hint

1976
1985
1979
1991

8. The 'King', Elvis Presley, died in 1977. Which of these four also died in 1977? Hint

Steve McQueen
Charlie Chaplin
David Niven
Bruce Lee

9. Sex, drugs and rock and roll! 1978 was the end for Keith Moon. Which band can be linked to Keith Moon? Hint

The Band
The Small Faces
The Rolling Stones
The Who

10. Nelson Rockefeller, Sid Vicious and John Wayne are just a few of the legendary people who died in 1979. Which legendary animal died in 1979 as well? Hint

Lassie
Mister Ed
Flipper
Skippy


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The seventies started with the loss of arguably the best guitar player ever: Jimi Hendrix in September 1970. Which other legendary artist passed away one month later?

Answer: Janis Joplin

Janis Joplin died in October 1970 from an overdose of heroin. Her greatest hit was "Me and Bobby McGee".

[ Jim Morrison passed away one year later in July 1971 ]
2. Which jazz musician died in 1971?

Answer: Louis Armstrong

The correct answer is Louis Armstrong, also known as Satchmo. 'What A Wonderful World' may be his greatest hit.

Duke Ellington died in 1974. Miles Davis' death occured in 1991. Dizzy Gillespie died in 1993.
3. Which former US President died in 1972?

Answer: Harry Truman

Harry Truman who became president during WWII when Franklin D. Roosevelt died in 1945. Dwight Eisenhower died in 1969. Lyndon B. Johnson or LBJ, passed away in 1973.

1972 also saw the death of J. Edgar Hoover.
4. Bruce Lee died in strange circumstances in 1973. Which two cultural figures passed away in that same year?

Answer: Pablo Picasso & Tolkien

Picasso was known for his cubism, his most famous work is 'Guernica', which can be admired in Museo Reina Sofía in Madrid. Tolkien is the writer of 'Lord of the Rings'.

Samuel Barber was the composer of 'Adagio for Strings' and died in 1981. Painter and designer Piet Mondriaan died in 1944.
5. In 1974 Charles Lindbergh died. He was the first to fly across the Atlantic. When did he achieve this?

Answer: 1927

He flew in The Spirit of St. Louis. He was active in WWII and died on Hawaii.
6. 1975 marked the death of some well known international leaders. Which of these did NOT die in 1975?

Answer: Pu Yi

Pu Yi, China's last emperor, passed away in 1967. His life has been portrayed brilliantly in 'The Last Emperor'.

The others did die in 1975. Francisco Franco was Spain's infamous, fascist dictator who seized power in the Spanish Civil War. El Generalissimo was an ally of the axis forces, Hitler and Mussolini, but remained neutral in WWII. Haile Selassie was the legendary emperor of Ethiopia. He is regarded as the incarnation of God by the Rastafari movement. Chiang Kai-shek reunited China in 1928 until Mao Zedong took control.
7. Mao Zedong died in 1976. His widow was trialled after his death and sentenced to death. The death sentence was later changed to life in prison. Jiang Qing committed suicide. When did this happen?

Answer: 1991

Her sentence as changed to life imprisonment in 1983. She was released in 1991 for medical treatment and committed suicide soon after.
In 1990s the People's Republic of China began to experiment successfully with capitalism ...
8. The 'King', Elvis Presley, died in 1977. Which of these four also died in 1977?

Answer: Charlie Chaplin

The answer is Charlie Chaplin. Apart from his comedies, Chaplin also made the masterpieces "The Great Dictator" (about Hitler) and "Modern Times" (about the 'joys' of the modern industrial production).

Bing Crosby and Groucho Marx also died in 1977. U2 pilot Gary Powers underwent the same fate.
9. Sex, drugs and rock and roll! 1978 was the end for Keith Moon. Which band can be linked to Keith Moon?

Answer: The Who

Keith Moon was drummer in The Who and died from an overdose of pills.
10. Nelson Rockefeller, Sid Vicious and John Wayne are just a few of the legendary people who died in 1979. Which legendary animal died in 1979 as well?

Answer: Mister Ed

The answer is Mister Ed, the sympathetic, talking horse. The original Flipper died in 1972. Lassie and Skippy do not exist since for each film numerous dogs/kangaroos were used each with different skills.
Source: Author Angelo80

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 13 2023 : Guest 66: 0/10
Mar 07 2023 : snsurone76: 8/10
Mar 07 2023 : Hayes1953: 6/10
Feb 26 2023 : Guest 174: 4/10
Feb 24 2023 : Guest 99: 5/10
Feb 15 2023 : Winegirl718: 6/10
Feb 08 2023 : Guest 68: 3/10
Feb 05 2023 : Guest 175: 6/10

Score Distribution

quiz
3/25/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us