FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Death Quiz Part I
Quiz about The Death Quiz Part I

The Death Quiz: Part I


A morbid quiz on death.

A multiple-choice quiz by bolan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. Death Becomes Them

Author
bolan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
7,274
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3446
Last 3 plays: bigsouthern (10/10), Guest 75 (9/10), Guest 2 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Most of you have probably seen the movie "Anastasia". This daughter of the Russian czars was murdered, along with her family, by the Bolsheviks in this year. Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following rock and roll deaths occurred in 1994? Hint


Question 3 of 10
3. Which prominent AIDS death occurred first? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these dictators died first? Hint


Question 5 of 10
5. What year did Richard Nixon die? Hint


Question 6 of 10
6. Who assassinated President Abraham Lincoln in 1865? Hint


Question 7 of 10
7. Which conspirator did Julius Caesar allegedly point out in amazement with his last words? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following is not a way Jason Voorhees was 'killed' in the "Friday the 13th" movie series? Hint


Question 9 of 10
9. Serial killer John Wayne Gacy murdered how many young boys? Hint


Question 10 of 10
10. When did President John F. Kennedy die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 16 2024 : bigsouthern: 10/10
Jun 10 2024 : Guest 75: 9/10
Jun 10 2024 : Guest 2: 9/10
May 22 2024 : Guest 136: 7/10
May 05 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 25 2024 : Guest 174: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Most of you have probably seen the movie "Anastasia". This daughter of the Russian czars was murdered, along with her family, by the Bolsheviks in this year.

Answer: 1918

Lenin's renegade Bolshevik faction assassinated the entire family to break the final link with the czars, despite the fact that the last czar had abdicated from power more than sixteen months before.
2. Which of the following rock and roll deaths occurred in 1994?

Answer: Kurt Cobain

This should have been a gimme for anyone who watched the music scene in 1994. Kurt Cobain's suicide rocked the world of alternative music. Just so you know about the other answers: Shannon Hoon overdosed on drugs, Elvis had heart failure, and Ian Dury died of cancer.
3. Which prominent AIDS death occurred first?

Answer: Rock Hudson

Rock Hudson's death from the newly discovered disease in 1985 shocked the world, and started to bring to light the horrors of this disease. Hudson spent the last months of his life trying to teach about the disease.
4. Which of these dictators died first?

Answer: Vladimir Lenin

Lenin died of a stroke in 1924. Stalin died in 1953. Hitler and Mussolini died in 1945.
5. What year did Richard Nixon die?

Answer: 1994

Richard Nixon died on April 22, 1994. The U.S.'s most disgraced president spent the twenty years after his resignation trying to recover his image, writing books and gaining praise as an elder statesman.
6. Who assassinated President Abraham Lincoln in 1865?

Answer: John Wilkes Booth

Lincoln was assassinated by John Wilkes Booth. Oswald, Giteau and Czolgolz were later Presidential assassins. Che Guevara was a Cuban revolutionary who was murdered in Bolivia in the '60s. Lawrence Feinberg was the real name of Larry Fine of the Three Stooges.
7. Which conspirator did Julius Caesar allegedly point out in amazement with his last words?

Answer: Brutus

'Et tu, Brute?' Caesar is reputed to have said as he died. This means in English 'You too, Brutus?'
8. Which of the following is not a way Jason Voorhees was 'killed' in the "Friday the 13th" movie series?

Answer: Beheading

Jason was not beheaded in the movies, but his mother was in the first one. Part I: Jason's mother is beheaded. Part II: Jason gets a machete to side of neck, going down into chest. Part III: Jason gets an axe to the head. Part IV: Jason gets a machete to the side of his head. Part V: Psuedo-Jason is pushed out of a building onto spikes. Part VI: Jason is sent back to Crystal Lake with a rock and chain. Part VII: Jason is dragged into Crystal Lake by dead father. Part VIII: Jason is destroyed by a flood of toxic waste in a sewer. Part IX: Jason is sent to Hell by taking a ceremonial dagger in his back.
9. Serial killer John Wayne Gacy murdered how many young boys?

Answer: 33

John Wayne Gacy savagely murdered 33 young men. Thankfully, Gacy himself was put to death by the state of Illinois in 1994.
10. When did President John F. Kennedy die?

Answer: 1963

He was assassinated on November 22, 1963 by Lee Harvey Oswald.
Source: Author bolan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us