FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Another One Bites the Dust 31
Quiz about Another One Bites the Dust 31

Another One Bites the Dust: 31 Quiz


Just two more of this series to go after this one. I will give you clues to the identity of a famous deceased person. You just have to identify who they are.

A multiple-choice quiz by Spontini. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. Death Becomes Them

Author
Spontini
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,567
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
538
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 175 (9/10), Guest 87 (7/10), Coromom (9/10).
- -
Question 1
1. Born as Roy Scherer Jr., he got into the movie business as a result of his height (6' 5") and good looks. He was nominated just once for an Oscar for playing Jordan Benedict in "Giant" (1956). He is well known for a series of romantic comedies with Doris Kappelhoff and a successful husband and wife TV series from the 1970s where he starred with Susan St. James. Hint


Question 2
2. This famous actor/director had the first name of George. It was his middle name that we would recognise him by - so much so that you would know him just by that single name alone. His most famous film, which he directed and acted in, lost the RKO studio $150,000, a large sum at the time. However, it is now regarded as a masterpiece, possibly the greatest film of all time. Who is being referred to? Hint


Question 3
3. This writer joined the staff of 'The New Yorker' magazine in the 1920s and contributed to it throughout his life. He is famous for updating a book about grammar and style in 1959 which had originally been published in 1918 by William Strunk Jr. He is better known to today's audiences as the writer of children's books about a mouse and a spider. Hint


Question 4
4. This actor was at one time a trapeze artist. He was not born in the United States but arrived there in 1941 to study acting. He did quite well, including a spell on Broadway with Mary Martin who recommended him to play a king in a stage musical by Richard Rodgers and Oscar Hammerstein. He was a sensation and repeated the role in a film made in 1956 for which he won his only Oscar. Hint


Question 5
5. This lady, born Jeanine Deckers, recorded an album to raise money for a convent. One of the songs on the album ("Dominique") was released as a single and became an international hit in 1962. Hint


Question 6
6. This actress had an acting career spanning 49 years but is remembered mainly for a film where she played two roles. One was as Almira Gulch. The other role was a rather more famous female villain. A hugely successful musical based on this character was created in 2003 which has gone on to success worldwide. Hint


Question 7
7. Regarded as one of Hollywood's great character actors, this man won a Best Supporting Oscar for "The Barefoot Contessa" (1954) with Humphrey Bogart and Ava Gardner and was also nominated for "Seven Days in May" (1964). One of his other famous films was as Freddy Sykes in "The Wild Bunch" (1969). By the way, he wasn't born in Ireland. Hint


Question 8
8. This British actor was knighted in 1959. He started an acting dynasty. His daughters, Lynn and Vanessa have seven Oscar nominations between them (with 1 win). He had three acting granddaughters, Joely and Natasha Richardson and Jemma, daughter of his son Corin. One of his most famous roles was that of Barnes Wallis, inventor of the bouncing bomb, in the World War 2 film "The Dam Busters" (1955). Hint


Question 9
9. This actor is most famous for playing a recurring role on TV and film. His movie predecessors include Douglas Fairbanks and Errol Flynn. He found fame in a TV series of the late 1950s. His name gives a clue to the character and hence the answer to his identity. Hint


Question 10
10. This businesswoman was born in Wales and lived there until age 7. She then moved to London but was evacuated back to Wales six years later as a result of World War II. She was inspired to make her own fabrics with Victorian designs after seeing a Women's Institute display. She and her husband started a small company, which was later renamed after herself, making headscarves. Her designs were extremely successful and were picked up by high street chains and the company turned into a multinational brand whose designs are recognised the world over. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Sep 30 2023 : Guest 175: 9/10
Sep 13 2023 : Guest 87: 7/10
Sep 12 2023 : Coromom: 9/10
Sep 06 2023 : grompit: 9/10
Sep 03 2023 : Hayes1953: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Born as Roy Scherer Jr., he got into the movie business as a result of his height (6' 5") and good looks. He was nominated just once for an Oscar for playing Jordan Benedict in "Giant" (1956). He is well known for a series of romantic comedies with Doris Kappelhoff and a successful husband and wife TV series from the 1970s where he starred with Susan St. James.

Answer: Rock Hudson

Rock appeared in three films with Doris Day (born as Doris Kappelhoff). It came as a great shock to most when he announced that he had Aids and was actually homosexual. It had the effect of galvanising the search for a cure. He died on 2 October 1985.
2. This famous actor/director had the first name of George. It was his middle name that we would recognise him by - so much so that you would know him just by that single name alone. His most famous film, which he directed and acted in, lost the RKO studio $150,000, a large sum at the time. However, it is now regarded as a masterpiece, possibly the greatest film of all time. Who is being referred to?

Answer: Orson Welles

The film in question is of course "Citizen Kane" (1941). He had three Oscar nominations for this film, Best Writing/Screenplay (won), Best Director (lost) and Best Actor (lost). He is one of a very select group to be nominated for Best Actor in his first appearance in a film (other than a short). He died of a heart attack on 10 October 1985.
3. This writer joined the staff of 'The New Yorker' magazine in the 1920s and contributed to it throughout his life. He is famous for updating a book about grammar and style in 1959 which had originally been published in 1918 by William Strunk Jr. He is better known to today's audiences as the writer of children's books about a mouse and a spider.

Answer: E. B. White

In the early 1950s he wrote the books "Stuart Little" and "Charlotte's Web". Both have been made into successful films in recent years. He died on 1 October 1985 suffering from Alzheimer's disease.
4. This actor was at one time a trapeze artist. He was not born in the United States but arrived there in 1941 to study acting. He did quite well, including a spell on Broadway with Mary Martin who recommended him to play a king in a stage musical by Richard Rodgers and Oscar Hammerstein. He was a sensation and repeated the role in a film made in 1956 for which he won his only Oscar.

Answer: Yul Brynner

The defining role of his career was of course King Mongkut in "The King and I" (1956). He was one of the good guys in "The Magnificent Seven" (1960) and also the sequel "Return of the Seven" (1966). None of the other acting members of 'the seven' appeared in that film.

He returned to the role of King Mongkut in the latter years of his life, travelling all over the world in stage productions of "The King and I". He was diagnosed with lung cancer in the 1980s and died 10 October 1985, the same day as Orson Welles, and was buried in the cemetery of Saint-Michel-du-Bois-Aubry of Luz, near Tours, France.
5. This lady, born Jeanine Deckers, recorded an album to raise money for a convent. One of the songs on the album ("Dominique") was released as a single and became an international hit in 1962.

Answer: The Singing Nun

She entered the Missionary Dominican Sisters of Our Lady of Fichermont in Belgium in 1959. Debbie Reynolds starred in a biopic about her in 1965. She left the convent in 1966. She didn't have much success after those early days, however, and committed suicide with her long term companion on 29 March 1985 by an overdose of barbiturates and alcohol following financial difficulties.
6. This actress had an acting career spanning 49 years but is remembered mainly for a film where she played two roles. One was as Almira Gulch. The other role was a rather more famous female villain. A hugely successful musical based on this character was created in 2003 which has gone on to success worldwide.

Answer: Margaret Hamilton

Margaret played "the Wicked Witch of the West" in "The Wizard of Oz" (1939). The musical based on that character is "Wicked", which tells the Oz story from the perspective of the Witches of Oz. Margaret was actually a kindergarten teacher, which seems at odds with her role as the Wicked Witch and that bothered her for many years when children seemed to confuse her personally with the character.

She died 16 May 1985.
7. Regarded as one of Hollywood's great character actors, this man won a Best Supporting Oscar for "The Barefoot Contessa" (1954) with Humphrey Bogart and Ava Gardner and was also nominated for "Seven Days in May" (1964). One of his other famous films was as Freddy Sykes in "The Wild Bunch" (1969). By the way, he wasn't born in Ireland.

Answer: Edmund O'Brien

He enjoyed magic as a young boy, and who wouldn't have, given that his alleged teacher was none other than neighbour Harry Houdini. He missed out on appearing in "Lawrence of Arabia" (1962) when he had to be replaced following a heart attack while still shooting the early scenes of the film. He died on 9 May 1985 suffering from Alzheimer's disease.
8. This British actor was knighted in 1959. He started an acting dynasty. His daughters, Lynn and Vanessa have seven Oscar nominations between them (with 1 win). He had three acting granddaughters, Joely and Natasha Richardson and Jemma, daughter of his son Corin. One of his most famous roles was that of Barnes Wallis, inventor of the bouncing bomb, in the World War 2 film "The Dam Busters" (1955).

Answer: Michael Redgrave

Granddaughter Natasha was married Liam Neeson until her death. Michael Redgrave admitted in his autobiography that he was "to say the least of it, bisexual." He died 21 on March 1985, the day after his 77th birthday from Parkinson's disease.
9. This actor is most famous for playing a recurring role on TV and film. His movie predecessors include Douglas Fairbanks and Errol Flynn. He found fame in a TV series of the late 1950s. His name gives a clue to the character and hence the answer to his identity.

Answer: Richard Greene

The character in question is of course Robin Hood, famous for wearing Lincoln Green clothes. Following a serious fall in 1982, he was diagnosed as having a brain tumour from which he never really recovered, despite undergoing surgery. He died on 1 June 1985.
10. This businesswoman was born in Wales and lived there until age 7. She then moved to London but was evacuated back to Wales six years later as a result of World War II. She was inspired to make her own fabrics with Victorian designs after seeing a Women's Institute display. She and her husband started a small company, which was later renamed after herself, making headscarves. Her designs were extremely successful and were picked up by high street chains and the company turned into a multinational brand whose designs are recognised the world over.

Answer: Laura Ashley

She died on 17 September 1985 from a brain haemorrhage ten days after falling down the stairs at her daughter's home on her 60th birthday. Only two months later her company was floated on the Stock Exchange. The public just loved it.
Source: Author Spontini

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us