Quiz about Even Hitler Had a Mother
Quiz about Even Hitler Had a Mother

Even Hitler Had a Mother Trivia Quiz


Hitler was a very intelligent, but very cruel leader who slaughtered millions of innocent people. This quiz is intended to show the irony that even the worst people in history have "normal" aspects to their lives.

A multiple-choice quiz by James76255. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People H-J
  8. »
  9. Adolf Hitler

Author
James76255
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
134,880
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1870
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where was Hitler born? Hint

Braunau am Inn, Austria
Berlin, Germany
Graz, Austria
Munich, Germany

2. Hitler's parents had six children. Apart from Adolf, only one child survived into adulthood. Who was it? Hint

Paula
Otto
Edmund
Ida

3. What did Hitler hope to become when he was a teenager? Hint

an artist
a scientist
a writer
a farmer

4. Hitler moved to Munich, Germany, in 1913 and volunteered for service in the German army at the outbreak of World War I. What rank did Hitler rise to during his military service in the war? Hint

Senior Corporal
Corporal
Sergeant
2nd Lieutenant

5. "Great joy! He greets me like an old friend. And he looks after me. How I love him!" This is an entry from someone's diary about Adolf Hitler. Whose diary was it? Hint

Josef Goebbels
Captain Ernst Röhm
Rudolf Hess
Eva Braun

6. What was the name of Hitler's dog? Hint

Blondi
Fidus
Othmar
Alfie

7. How long was Hitler married to Eva Braun before their deaths? Hint

1 year
1 day
10 years
6 months

8. What is widely reported to be Adolf Hitler's favorite movie? Hint

Triumph of the Will
King Kong
The Sacred Mountain
Steamboat Willy

9. Which of these is said to be one of Hitler's favorite meals? Hint

stuffed squab
asparagus salad
smoked salmon
barbecued ribs

10. Aside from Eva Braun, who is said to have been Hitler's closest friend? Hint

Leni Riefenstahl
Albert Speer
Rudolph Hess
Fritz Todt


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Hitler born?

Answer: Braunau am Inn, Austria

Adolf was born April 20, 1889 to Alois and Klara Hitler in Braunau am Inn, Austria, practically on the German border.
2. Hitler's parents had six children. Apart from Adolf, only one child survived into adulthood. Who was it?

Answer: Paula

Before Adolf was born, Alois and Klara Hitler had three children (Gustav, Ida and Otto) who died in their infancy. After Adolf started school, the Hitlers had another son, Edmund, who died at the age of six. Adolf's sister, Paula, was born in 1896 and died in 1960.
3. What did Hitler hope to become when he was a teenager?

Answer: an artist

After his father died in 1902, Adolf showed no interest in work or formal education, but he did unsuccessfully apply for admission to the Vienna Academy of Fine Arts. When his mother died in 1909, Adolf moved to Vienna. While living in homeless shelters and eating in soup-kitchens, he would sometimes sell some of his paintings and advertising posters to provide sustenance.
4. Hitler moved to Munich, Germany, in 1913 and volunteered for service in the German army at the outbreak of World War I. What rank did Hitler rise to during his military service in the war?

Answer: Corporal

Although he had never been willing to do a regular job, Hitler served with distinction during the war. Along with being promoted to corporal, he was decorated with both the Iron Cross Second Class and First Class. Ironically, the captain who recommended him for the awards was Jewish. To satisfy the nit-picky: There was no such rank as Senior Corporal in the German Army during World War I.
5. "Great joy! He greets me like an old friend. And he looks after me. How I love him!" This is an entry from someone's diary about Adolf Hitler. Whose diary was it?

Answer: Josef Goebbels

Despite the fact that they actually belonged to different factions of the Nazi party, there was mutual respect between Hitler and Goebbels. Joseph Goebbels was part of the faction led by Gregor Strasser, which had a sympathy for Marxism, something Hitler deemed totally unacceptable. This entry was made in Goebbels diary after their second meeting.
6. What was the name of Hitler's dog?

Answer: Blondi

Blondi was, appropriately enough, a German Shepherd. According to his secretary, Traudl Junge, Hitler's relationship with Blondi was one of the few in which he showed a truly caring side of his personality.
7. How long was Hitler married to Eva Braun before their deaths?

Answer: 1 day

Though Braun was his mistress for many years, the two weren't married until April 29, 1945, one day before they committed suicide in the Führerbunker as the Russians closed in on Berlin at the end of World War 2.
8. What is widely reported to be Adolf Hitler's favorite movie?

Answer: King Kong

Although the American made "King Kong" is said to be Hitler's favorite movie, his favorite director was Leni Riefenstahl who produced "The Triumph of the Will". Hitler also had a fondess for Disney cartoons.
9. Which of these is said to be one of Hitler's favorite meals?

Answer: stuffed squab

During the 1930s, Dione Lucas worked as a chef at a hotel in Hamburg, Germany where Adolf Hitler was a regular customer. According to Lucas, stuffed squab was a great favorite of Hitler's, and he also had a fondness for Bavarian sausage. Many believed Hitler to be a vegetarian, but that has since been dismissed as part of a myth invented by Josef Goebbels, the Nazi Minister of Propaganda. Goebbels hoped to emphasize Hitler's self-control and show that he was totally dedicated to the Nazi party.
10. Aside from Eva Braun, who is said to have been Hitler's closest friend?

Answer: Albert Speer

Speer was an architect that joined the Nazi party in 1931 when Hitler commissioned him to rebuild Germany. After Fritz Todt died in 1941, Hitler named Speer the armaments minister for the Third Reich. By 1943, Speer was in charge of most of Germany's wartime industry. Some claim that by then he had become the second most powerful man in the Nazi party, essentially the right hand man of his closest friend. Speer served 20 years in Spandau Prison for war crimes when World War 2 came to an end.
Source: Author James76255

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 08 2023 : Guest 206: 6/10
Dec 23 2022 : xchasbox: 6/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us