Quiz about Famous Adams
Quiz about Famous Adams

Famous Adams Trivia Quiz


This quiz is in honour of my four year old son, Adam. It is a quiz about people, real or fictional, that were named Adam.

A multiple-choice quiz by ballykissangel. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names A-B

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
76,295
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
734
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Adam Arkin played Dr. Aaron Shutt on the tv medical drama 'Chicago Hope'. What kind of doctor was Shutt? Hint

neurologist
gynecologist
cardiologist
orthopedic surgeon

2. Adam Cartwright was the eldest son of rancher Ben Cartwright on tv's western show 'Bonanza'. Which actor played Adam? Hint

Dan Blocker
Michael Landon
Pernell Roberts
Lorne Green

3. On the tv series 'Little House on the Prairie', the character of Mary Ingalls grows up and marries a man named Adam Kendall. Adam, like Mary, is blind. What eventually restores his sight? Hint

a miracle
it returns on its own
an operation
an accident

4. Adam Graves, is a professional hockey player who was born in Toronto, Ontario. He currently (2002) plays for the San Jose Sharks. What is his team number? Hint

number 12
number 9
number 4
number 21

5. Remember the tv comedy series the 'Love Boat'? Bernie Koppell plays the ship's amourous doctor, Adam Bricker. Which of the following tv shows did Koppell NOT appear in? Hint

'That Girl'
'Brady Bunch'
'Get Smart'
'Bewitched'

6. Actor, writer, musician and comedian Adam Sandler's claim to fame was as a cast member of 'Saturday Night Live'. Which movie did he NOT appear in? Hint

'Viva Rock Vegas'
'Happy Gilmore'
'The Waterboy'
'The Wedding Singer'

7. Adam, of the Bible, had the distinction of being the first man on earth, and was created by God. He was also the father of the first murderer when one of his sons killed his brother. Who was this killer? Hint

Ahab
Abel
Cain
Enoch

8. Steven Hill played D.A. Adam Schiff on the hit tv drama, 'Law and Order'. Schiff's character is Jewish, he is married and has a son. What is his son's name? Hint

Isaac
Josh
David
Benjamin

9. In the tv comedy series 'Bewitched', Darrin and Samantha had a son. Samantha's father was incensed when they wanted to name the baby after Darrin's father. What was the named they planned to name him before they all agreed on Adam? Hint

Frank
James
Maurice
John

10. John Walsh, who hosted TV's 'America's Most Wanted', had his son Adam abducted from a Florida mall in 1981. His son was found murdered two weeks later. How old was Adam? Hint

five
seven
nine
six


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Adam Arkin played Dr. Aaron Shutt on the tv medical drama 'Chicago Hope'. What kind of doctor was Shutt?

Answer: neurologist

Adam Arkin is the son of actor Alan Arkin.
2. Adam Cartwright was the eldest son of rancher Ben Cartwright on tv's western show 'Bonanza'. Which actor played Adam?

Answer: Pernell Roberts

Michael Landon was 'Little Joe'; Dan Blocker played 'Hoss'; and Lorne Green, was of course patriarch, 'Ben Cartwright'.
3. On the tv series 'Little House on the Prairie', the character of Mary Ingalls grows up and marries a man named Adam Kendall. Adam, like Mary, is blind. What eventually restores his sight?

Answer: an accident

Adam lost his sight as a child in an accident. His sight was restored as the result of another blow to the head. The role of 'Adam' was played by actor Linwood Boomer.
4. Adam Graves, is a professional hockey player who was born in Toronto, Ontario. He currently (2002) plays for the San Jose Sharks. What is his team number?

Answer: number 9

He plays the position of left-wing.
5. Remember the tv comedy series the 'Love Boat'? Bernie Koppell plays the ship's amourous doctor, Adam Bricker. Which of the following tv shows did Koppell NOT appear in?

Answer: 'Brady Bunch'

Apparently, Koppell was not the actor initally chosen for the role of Adam Bricker. Dick Van Patten was wanted for that role but at the time had other acting obligations.
6. Actor, writer, musician and comedian Adam Sandler's claim to fame was as a cast member of 'Saturday Night Live'. Which movie did he NOT appear in?

Answer: 'Viva Rock Vegas'

Sandler had a recurring role as Theo's friend, Smitty, on the 'Cosby Show'.
7. Adam, of the Bible, had the distinction of being the first man on earth, and was created by God. He was also the father of the first murderer when one of his sons killed his brother. Who was this killer?

Answer: Cain

Cain, in a jealous rage, killed his brother Abel. Refer to Genesis 4:8.
8. Steven Hill played D.A. Adam Schiff on the hit tv drama, 'Law and Order'. Schiff's character is Jewish, he is married and has a son. What is his son's name?

Answer: Josh

I especially like Schiff's crochety, dry wit!
9. In the tv comedy series 'Bewitched', Darrin and Samantha had a son. Samantha's father was incensed when they wanted to name the baby after Darrin's father. What was the named they planned to name him before they all agreed on Adam?

Answer: Frank

Darrin's father's name was Frank and they had planned to name him that.
10. John Walsh, who hosted TV's 'America's Most Wanted', had his son Adam abducted from a Florida mall in 1981. His son was found murdered two weeks later. How old was Adam?

Answer: six

Adam was six when he was abducted and murdered. He was shopping with his mother in a Hollywood, Florida mall when he went missing.
Source: Author ballykissangel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us