FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who am I Benjamin Ben or Benny
Quiz about Who am I Benjamin Ben or Benny

Who am I? Benjamin, Ben or Benny Quiz


The name Benjamin comes from the Hebrew name Binyamin. This means "son of the south" or son of the right hand". Can you identify the correct Benjamin, Ben or Benny from the various fields including sport, politics, entertainment and history.

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names A-B

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
389,527
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Very Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
973
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: nnouner (13/15), zorba_scank (13/15), Guest 94 (13/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Goldie Hawn   
  Joel Benjamin
2. Famous golfer   
  Benjamin Harrison
3. 23rd President of the United States   
  Ben Affleck
4. British television comedian   
  Benny Hill
5. ABBA Songwriter   
  Benjamin Netanyahu
6. Vince Edwards   
  Benny Andersson
7. 18th Surgeon General of the United States   
  Benny Goodman
8. British Academy Award winner actor   
  Private Benjamin
9. American politician, inventor, scientist, author and diplomat   
  Ben Hogan
10. Violinist, comedian, radio, television and film actor   
  Benjamin Franklin
11. Israeli politician   
  Ben Kingsley
12. American actor and Academy Award winner   
  Jack Benny
13. American chess Grandmaster   
  Regina Benjamin
14. Clarinettist and bandleader   
  Ben Casey
15. Lorne Greene   
  Ben Cartwright





Select each answer

1. Goldie Hawn
2. Famous golfer
3. 23rd President of the United States
4. British television comedian
5. ABBA Songwriter
6. Vince Edwards
7. 18th Surgeon General of the United States
8. British Academy Award winner actor
9. American politician, inventor, scientist, author and diplomat
10. Violinist, comedian, radio, television and film actor
11. Israeli politician
12. American actor and Academy Award winner
13. American chess Grandmaster
14. Clarinettist and bandleader
15. Lorne Greene

Most Recent Scores
Jun 16 2024 : nnouner: 13/15
Jun 16 2024 : zorba_scank: 13/15
Jun 08 2024 : Guest 94: 13/15
Jun 05 2024 : psnz: 15/15
Jun 04 2024 : daveguth: 15/15
May 28 2024 : Guest 73: 13/15
May 26 2024 : pughmv: 15/15
May 26 2024 : Guest 75: 15/15
May 26 2024 : Guest 73: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Goldie Hawn

Answer: Private Benjamin

Goldie Hawn is an American actress, director and producer. She received a nomination for the Academy Award for Best Actress for her role as Judy Benjamin in the 1980 movie "Private Benjamin". She did however receive an Academy Award for Best Supporting Actress for her role in the 1969 film "Cactus Flower".
2. Famous golfer

Answer: Ben Hogan

Ben Hogan (1912-1997) was an American professional golfer. He won nine professional major championships and is considered to be one of the greatest golfers in the history of the game. He turned professional in 1930 and retired in 1971 winning 69 events during this period.
3. 23rd President of the United States

Answer: Benjamin Harrison

Benjamin Harrison (1833-1901) was an American lawyer who became the 23rd President of the United States from 1889-1893. During the American Civil War he served as a Colonel in the Union Army. He was the grandson of the 9th president, William Henry Harrison.
4. British television comedian

Answer: Benny Hill

Benny Hill (1924-1992) was an English actor and comedian. He is best remembered for his slapstick comedy show "The Benny Hill Show" that aired in various forms from 1955-1991. The show was aired in over 140 countries.
5. ABBA Songwriter

Answer: Benny Andersson

Benny Andersson is a Swedish musician, composer and was a member of the Swedish pop group ABBA. Before ABBA, Benny and Björn Ulvaeus had been writing songs together and then they formed ABBA in 1972. The group's big breakthrough came when they won the Eurovision Song Contest in 1974 with the song "Waterloo". After this the group received international fame and had many number one hits.
6. Vince Edwards

Answer: Ben Casey

Vince Edwards (1928-1996) was an American actor, singer and director. He is best remembered for his role as Dr. Ben Casey in the medical drama TV series "Ben Casey" (1961-1966). Ben Casey was a young, idealistic surgeon at the County General Hospital.
7. 18th Surgeon General of the United States

Answer: Regina Benjamin

Regina Benjamin is an American physician who served as the 18th Surgeon General of the United States from 2009-2013. She was also a former vice admiral in the U. S. Public Health Service Commissioned Corps. The Surgeon General is nominated by the U.S. President and confirmed by the U.S.Senate.
8. British Academy Award winner actor

Answer: Ben Kingsley

Ben Kingsley is an English actor whose career has spanned over 40 years. He won the Academy Award for Best Actor for his leading role in the 1982 movie "Gandhi".
The movie was nominated in 11 categories, winning 8 Oscars. He has appeared in numerous movies over the years and was knighted by Queen Elizabeth II in 2002 for his services to the British film industry.
9. American politician, inventor, scientist, author and diplomat

Answer: Benjamin Franklin

Benjamin Franklin (1705-1790) was on of the "Founding Fathers of the United States. He was a politician, inventor, scientist, author and diplomat. He was also a successful editor and printer in Philadelphia. He also held the position as the 1st United States Postmaster Genera (1775-1776), followed by United States Minister to France (1778-1785) and United States Minister to Sweden (1782-1783).
10. Violinist, comedian, radio, television and film actor

Answer: Jack Benny

Jack Benny (1894-1974) was an American comedian, violist, and actor on radio, television and film. Jack Benny was known for his uncanny timing and causing laughter with a pause, expression or a simple word. He always claimed that he was 39 years of age, regardless of his actual age. "The Jack Benny Program" was a TV series that ran from 1950-1965. His acting career ran from 1911-1974.
11. Israeli politician

Answer: Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu has served as Prime Minister of Israel and before that the Israeli ambassador to the United Nations. He was a member of the Israeli Defense Forces from 1967-1973 reaching the rank of captain before being discharged.
He entered politics in 1993 and became Israel's youngest Prime Minister in 1996 at the age of 46 years.
12. American actor and Academy Award winner

Answer: Ben Affleck

Ben Affleck is an American actor, producer, director and screenwriter. He began his career as a child actor and since then won his first Academy Award for Original Screenplay in 1997 for "Good Will Hunting". His second Oscar was in 2012 for Best Picture with "Argo". His younger brother is Casey Affleck, who has been nominated for an Academy Award for Best Supporting Actor.
13. American chess Grandmaster

Answer: Joel Benjamin

Joel Benjamin is an American chess Grandmaster. In 1998 the U.S.Chess Federation voted him as the "Grandmaster of the Year". At the age of 13 years he became the youngest-ever chess master, with the record being previously held by Bobby Fischer. That record has since been broken. He was inducted into the World Chess Hall of Fame in 2008.
14. Clarinettist and bandleader

Answer: Benny Goodman

Benny Goodman (1909-1986) was an American jazz clarinetist, songwriter and bandleader who earned the nickname as the "King of Swing" in the 1930s. His band appeared in many movies during the 1930s and 1940s as a special act as a musical feature. His musical career began in 1926 and only ended the year of his death in 1986.
15. Lorne Greene

Answer: Ben Cartwright

Lorne Greene (1915-1987) was a Canadian actor, radio personality and singer. Although he appeared in a number of films he is best remembered as Ben Cartwright (the head of the family) in the western TV series "Bonanza" (1959-1973). A little known fact is that Lorne Greene had a number one hit on the U.S. Billboard Hot 100 list with the single "Ringo" in 1964.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Male First Names (A-J):

Can you identify these individuals with First Names from A - J

  1. Are they named Arthur or Art Very Easy
  2. Are they an Albert, a Bert or a Burt? Average
  3. Who am I? Benjamin, Ben or Benny Very Easy
  4. Who am I? C-H-A-R-L-E-S is the name of the game. Very Easy
  5. Is it Christopher or Chris Easier
  6. Who am I? D-A-V-I-D is the name of the game. Very Easy
  7. Are they a Daniel, Dan or Danny Very Easy
  8. Who am I? D-O-U-G-L-A-S is the name of the Game. Easier
  9. Are they David, Dave or Davy Easier
  10. Are they a Donald or Don? Easier
  11. People named Edward, Ed, Ted or Eddie Easier
  12. Are they Francis, Frank or Frankie? Very Easy

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us