Quiz about Are they an Albert a Bert or a Burt
Quiz about Are they an Albert a Bert or a Burt

Are they an Albert, a Bert or a Burt? Quiz


Can you identify the correct Albert, Bert or Burt from the clue that is given.

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names A-B

Author
zambesi
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
395,755
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
471
Last 3 plays: Guest 68 (3/10), Guest 51 (5/10), TERRYROYHURST (2/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Twice nominated for Best Supporting Actor   
Burt Lancaster
2. Twice a Super Bowl champion   
Eddie Albert
3. Hosted Miss America telecast for 24 years   
Burt Bacharach
4. Oakland A's short stop   
Albert Speer
5. German Architect   
Bert Campaneris
6. Academy Award winning composer and songwriter.   
Bert Kaempfert
7. Strangers in the Night   
Bert Parks
8. San Francisco 49ers   
Frankie Albert
9. Academy Award for Best Actor (1960)   
Albert Finney
10. English actor nominated five times for an acting Academy Award   
Jim Burt






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Twice nominated for Best Supporting Actor

Answer: Eddie Albert

Eddie Albert (1906-2005) was an American actor who was nominated for two Oscars for Best Supporting Actor in "Roman Holiday" (1954) and "The Heartbreak Kid" (1973). He also starred alongside Eva Gabor in the American sitcom "Green Acres" (1965-1971).
2. Twice a Super Bowl champion

Answer: Jim Burt

Jim Burt is a former American NFL player who spent his playing days at the New York Giants (1981-88) and the San Francisco 49ears (1989-91). He was a Super Bowl Champion with the New York Giants (1987-SB XXI) and then with the San Francisco 49ers (1990-SB XXIV). His position on the field was Nose Tackle.
3. Hosted Miss America telecast for 24 years

Answer: Bert Parks

Bert Parks (1924-1992) was an American actor, singer and an announcer on radio and television. He is best remembered as the host of the Miss America telecast from 1955-1979.
4. Oakland A's short stop

Answer: Bert Campaneris

Bert Campaneris is a former professional Cuban-American baseball player who spent 19 years in MLB. He played as a short stop for four teams and was a three time World Series Champion for the Oakland A's(1972-74). He was a 6 time All-Star and 6 time AL Stolen Base Leader.
5. German Architect

Answer: Albert Speer

Albert Speer (1905-1981) was Adolf Hitler's chief architect before he accepted a ministerial role in the Nazi regime. After the war he was convicted at the Nuremberg trials and spent most of his 20 years imprisonment at Spandau Prison in West Berlin. After his release he wrote two best selling autobiographies about his closeness to Adolf Hitler and the inside workings of Nazi Germany.
6. Academy Award winning composer and songwriter.

Answer: Burt Bacharach

Burt Bacharach (b. 1928) is an American composer, songwriter,singer and pianist. He composed hundreds of songs for artists such as Dionne Warwick, Perry Como, Marty Robbins, Gene Pitney, Cilla Black, Tom Jones, Dusty Springfield and Bobby Gentry to name just a few. Burt is a six time Grammy Award winner plus a three time Academy Award winner.
7. Strangers in the Night

Answer: Bert Kaempfert

Bert Kaempfert (1923-1980) was a German bandleader, music producer and composer. Bert served in the German Navy during WWII but is best remembered for his hit songs "Strangers in the Night" and "Moon Over Naples". "Strangers in the Night" became a number one hit for Frank Sinatra. A little known fact is that Bert hired the Beatles in 1961 (while they were in Germany before they became famous) to back Tony Sheridan for his album "My Bonnie".
8. San Francisco 49ers

Answer: Frankie Albert

Frankie Albert (1920-2002) was a former left-handed quarter back for the San Francisco 49ers from 1946-1952. In 1940 he led Stanford University to an undefeated season and the Rose Bowl. He made the Pro Bowl team of 1950.
9. Academy Award for Best Actor (1960)

Answer: Burt Lancaster

Burt Lancaster (1923-1994) was an American actor and producer who usually played tough guy roles. His career spanned more than 50 years and he was nominated four times for an acting Academy Award. However, he did win the Academy Award for Best Actor in the 1960 drama movie "Elmer Gantry". Although he only received a nomination he is well remembered for his role as Robert Stroud in the "Birdman of Altactraz" (1962).
10. English actor nominated five times for an acting Academy Award

Answer: Albert Finney

Albert Finney (b. 1936) is an English actor who achieved considerable success as a Shakespearean actor before turning to film. He was nominated four times for Best Actor ("Tom Jones"-1963, "Murder on the Orient Express"-1974, "The Dresser"-1983 and "Under the Volcano"-1984) and Best Supporting Actor for his role in "Erin Brockovich" (2000).
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 11 2023 : Guest 68: 3/10
Jan 11 2023 : Guest 51: 5/10
Jan 11 2023 : TERRYROYHURST: 2/10
Jan 10 2023 : Guest 174: 8/10
Dec 21 2022 : jonathanw55: 6/10
Dec 02 2022 : Iva9Brain: 6/10
Nov 27 2022 : Guest 213: 10/10

Related Quizzes
This quiz is part of series Male First Names (A-J):

Can you identify these individuals with First Names from A - J

  1. Are they named Arthur or Art Very Easy
  2. Are they an Albert, a Bert or a Burt? Average
  3. Who am I? Benjamin, Ben or Benny Very Easy
  4. Who am I? C-H-A-R-L-E-S is the name of the game. Very Easy
  5. Is it Christopher or Chris Easier
  6. Who am I? D-A-V-I-D is the name of the game. Very Easy
  7. Are they a Daniel, Dan or Danny Very Easy
  8. Who am I? D-O-U-G-L-A-S is the name of the Game. Average
  9. Are they David, Dave or Davy Easier
  10. Are they a Donald or Don? Easier
  11. People named Edward, Ed, Ted or Eddie Easier
  12. Are they Francis, Frank or Frankie? Very Easy

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us