FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Is it Christopher or Chris
Quiz about Is it Christopher or Chris

Is it Christopher or Chris Trivia Quiz


Can you identify the correct Christopher or Chris?

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names C-D

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
400,327
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
741
Last 3 plays: jackseleven (8/10), zorba_scank (10/10), psnz (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Multiple Olympic gold medalist   
  Christopher Marlowe
2. Who Wants to be a Millionaire   
  Chris Sale
3. English playwright and poet   
  Christopher Wren
4. World Series winner   
  Chris Hoy
5. A. A. Milne   
  Christopher Robin
6. St. Paul's Cathedral   
  Chris Gayle
7. Academy Award winner   
  Christopher Columbus
8. Count Dracula   
  Chris Tarrant
9. International cricketer   
  Christopher Lee
10. Italian explorer   
  Chris Cooper





Select each answer

1. Multiple Olympic gold medalist
2. Who Wants to be a Millionaire
3. English playwright and poet
4. World Series winner
5. A. A. Milne
6. St. Paul's Cathedral
7. Academy Award winner
8. Count Dracula
9. International cricketer
10. Italian explorer

Most Recent Scores
Jun 16 2024 : jackseleven: 8/10
Jun 16 2024 : zorba_scank: 10/10
Jun 05 2024 : psnz: 10/10
Jun 04 2024 : daveguth: 10/10
May 26 2024 : pughmv: 10/10
May 26 2024 : Guest 75: 10/10
May 25 2024 : Guest 165: 10/10
May 25 2024 : Guest 73: 5/10
May 21 2024 : Johnmcmanners: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Multiple Olympic gold medalist

Answer: Chris Hoy

Chris Hoy is a former Scottish track cyclist who before retiring won eleven World Championships and is a six time Olympic gold medalist. He competed for Great Britain in four Olympic Games (2000-2012).
2. Who Wants to be a Millionaire

Answer: Chris Tarrant

Chris Tarrant is a radio and television personality. He presented the British television quiz show "Who Wants to be a Millionaire" from the show's beginning in 1998 to 2014. The format of the show has been sold to over 100 countries and it featured as the Indian version in the Academy Award winning Best Picture of 2009 "Slumdog Millionaire".
3. English playwright and poet

Answer: Christopher Marlowe

Christopher Marlowe (1564-1593) was an English playwright of the Elizabethan era. He was the foremost tragedian of his time which depicts drama of human suffering which at the time audiences appreciated. Although born the same year as William Shakespeare, it is said that he had a great influence on Shakespeare.
4. World Series winner

Answer: Chris Sale

Chris Sale (b.1989) is a left-handed pitcher in MLB. He started his career with the Chicago White Sox (2010-2016) and then transfered to the Boston Red Sox with whom he won the World Series in 2018. He has been a multiple All-Star and twice the leader of AL strikeouts in a season.
5. A. A. Milne

Answer: Christopher Robin

Christopher Robin is a character in the "Winnie-the-Pooh" children's series created by A. A. Milne. The character is based on his only child Christopher Robin Milne (1920-1996) who had a number of toys as a child. These various toys also became characters and part of the "Winnie-the-Pooh" series.
6. St. Paul's Cathedral

Answer: Christopher Wren

Christopher Wren (1632-1723) was an English astronomer, mathematician, physicist and architect. After the Great Fire of London in 1666 he rebuilt 52 churches. His great masterpiece is St. Paul's Cathedral, completed in 1710.
7. Academy Award winner

Answer: Chris Cooper

Chris Cooper (b. 1951) is an American actor who has appeared in a number of movies including "American Beauty" (1999), "The Bourne Identity" (2003), " Seabiscuit" (2003) and "Truman Capote" (2005). However, it was his performance as John Laroche in the 2002 comedy drama movie "Adaption" that he won the Academy Award for Best Supporting Actor.
8. Count Dracula

Answer: Christopher Lee

Sir Christopher Lee (1922-2015) was an English actor, singer and author. After service in the RAF during WWII he turned to acting and his career spanned from 1946-2015. He was usually type cast as the villain and is best remembered as Count Dracula in a number of horror movies. He was knighted by Queen Elizabeth II in 2001 for services to drama.
9. International cricketer

Answer: Chris Gayle

Chris Gayle (b. 1979) is an international cricketer from Jamaica and captained the West Indies test team from 2007-2010. He is an explosive batsman and holds a number of international records over all forms of the game of cricket.
10. Italian explorer

Answer: Christopher Columbus

Christopher Columbus (1451-1506) was an Italian explorer whose expeditions to the Caribbean and Americas were the first by a European. His voyages were sponsored by Queen Isabella I of Castille and her husband King Ferdinand II of Aragon. Columbus therefore sailed under the Spanish flag.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Male First Names (A-J):

Can you identify these individuals with First Names from A - J

  1. Are they named Arthur or Art Very Easy
  2. Are they an Albert, a Bert or a Burt? Average
  3. Who am I? Benjamin, Ben or Benny Very Easy
  4. Who am I? C-H-A-R-L-E-S is the name of the game. Very Easy
  5. Is it Christopher or Chris Easier
  6. Who am I? D-A-V-I-D is the name of the game. Very Easy
  7. Are they a Daniel, Dan or Danny Very Easy
  8. Who am I? D-O-U-G-L-A-S is the name of the Game. Easier
  9. Are they David, Dave or Davy Easier
  10. Are they a Donald or Don? Easier
  11. People named Edward, Ed, Ted or Eddie Easier
  12. Are they Francis, Frank or Frankie? Very Easy

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us