Quiz about Are they named Arthur or Art
Quiz about Are they named Arthur or Art

Are they named Arthur or Art Trivia Quiz


Arthur comes from the Celtic meaning "bear" and Art means "noble one" or "bear man". Coming from different fields can you identify the correct Arthur or Art from the clue that is given.

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names A-B

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
389,811
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
848
Last 3 plays: Guest 207 (10/10), Guest 51 (7/10), TERRYROYHURST (5/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "House Party" and "People Are Funny"   
Art Linkletter
2. Professional tennis player   
Art Carney
3. Bea Arthur   
21st US President
4. Chester A. Arthur   
The Golden Girls
5. American humourist and writer   
Actress of the 1930s and 40s
6. Art Garfunkel   
Arthur Gordon Pym
7. Edgar Allan Poe   
Arthur Ashe
8. Jean Arthur   
Art Buchwald
9. Academy Award winning actor   
Arthur Hailey
10. "Hotel" and "Airport"   
Paul Simon






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "House Party" and "People Are Funny"

Answer: Art Linkletter

Art Linkletter (1912-2010) was a Canadian-born American radio and television personality. He had an active showbiz career from 1933-2010 who hosted "House Party" on radio and television for 25 years and "People Are Funny" for 19 years. He also became famous for interviewing children on television and noting the strange things that children say.
2. Professional tennis player

Answer: Arthur Ashe

Arthur Ashe (1943-1993) was a professional tennis player who won three Grand Slam tennis singles titles (Wimbledon-1975, US Open-1968 and Australian Open-1970). He retired in 1980. The main stadium at Flushing Meadows where the US Open is played is named Arthur Ashe Stadium.
3. Bea Arthur

Answer: The Golden Girls

Beatrice "Bea" Arthur (1922-2009) was an American actress, comedian and singer. She appeared in the 1970s sitcoms "All in the Family"(1971-72) and "Maude" (1972-78) but she is best remembered as Dorothy Zbornak in the 1980s sitcom "The Golden Girls" (1985-1992). During WWII she worked as a truck driver and typist for the US Marine Corps Women's Reserve.
4. Chester A. Arthur

Answer: 21st US President

Chester A. Arthur (1829-1886) was an American politician and lawyer who was the 21st US President from 1881-1885. As the 20th Vice President of the United States he succeeded James A. Garfield upon his assassination in 1881.
5. American humourist and writer

Answer: Art Buchwald

Arthur "Art" Buchwald (1925-2007) was an American humourist and writer. He is best known for his columns in the Washington Post that mainly focused on political satire and commentary. In 1982 he won the Pulitzer Prize for Outstanding Commentary.
6. Art Garfunkel

Answer: Paul Simon

Art Garfunkel is an American actor, singer, poet and teacher. He is best remembered as part of the folk rock duo with Paul Simon (Simon & Garfunkel). They made numerous hit albums but their number one singles in the US were
"The Sound of Silence" (1965), "Mrs. Robinson" (1968) and "Bridge over Troubled Waters" (1970).
7. Edgar Allan Poe

Answer: Arthur Gordon Pym

In 1938 Edgar Allan Poe (1809-1849) wrote his only complete novel titled "The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket". The story follows the adventures of a young lad named Arthur Gordon Pym who stows away on a ship and has to encounter mutiny, shipwreck and cannibalism. Arthur is eventually saved and continues on his adventures.

The work and story is said to have influenced Herman Melville ("Moby Dick") and Jules Verne ("Around the World in Eighty Days").
8. Jean Arthur

Answer: Actress of the 1930s and 40s

Jean Arthur (1900-1991) was an American actress who was a box office film star of the 1930s and 40s. She starred in such films as "Mr. Deeds Goes to Town" (1936), "You Can't Take It With You" (1938) and "Mr. Smith Goes to Washington" (1939). For her role as Constance Milligan in the 1944 movie "The More the Merrier" she was nominated for the Academy Award for Best Actress.
9. Academy Award winning actor

Answer: Art Carney

Art Carney (1918-2003) won the Academy Award for Best Actor for his role in the 1974 road movie "Harry and Tonto". He is probably best known for his role as the sewer work Ed Norton and best friend of Ralph Kramden (Jackie Gleason) in the sitcom "The Honeymooners" (39 episodes in the mid 1950s).
10. "Hotel" and "Airport"

Answer: Arthur Hailey

Arthur Hailey (1920-2004) was a British-Canadian novelist who wrote the best selling novels "Hotel" (1965) and "Airport" (1968). Both of these novels were adapted into movies. He also wrote "Wheels" (1971), "The Moneychangers" (1975) and "Overlord" (1979). His novels have sold over 170 million copies and have been translated into numerous languages.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 13 2023 : Guest 207: 10/10
Jan 11 2023 : Guest 51: 7/10
Jan 11 2023 : TERRYROYHURST: 5/10
Jan 10 2023 : Guest 174: 10/10
Jan 04 2023 : Buddy1: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 172: 7/10

Related Quizzes
This quiz is part of series Male First Names (A-J):

Can you identify these individuals with First Names from A - J

  1. Are they named Arthur or Art Very Easy
  2. Are they an Albert, a Bert or a Burt? Average
  3. Who am I? Benjamin, Ben or Benny Very Easy
  4. Who am I? C-H-A-R-L-E-S is the name of the game. Very Easy
  5. Is it Christopher or Chris Easier
  6. Who am I? D-A-V-I-D is the name of the game. Very Easy
  7. Are they a Daniel, Dan or Danny Very Easy
  8. Who am I? D-O-U-G-L-A-S is the name of the Game. Average
  9. Are they David, Dave or Davy Easier
  10. Are they a Donald or Don? Easier
  11. People named Edward, Ed, Ted or Eddie Easier
  12. Are they Francis, Frank or Frankie? Very Easy

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us