FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who am I CHARLES is the name of the game
Quiz about Who am I CHARLES is the name of the game

Who am I? C-H-A-R-L-E-S is the name of the game. Quiz


The name Charles is derived from the Germanic name of Karl, meaning "man". Can you identify these individuals that have the name Charles as either a christian or surname?

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names C-D

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
385,278
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
984
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), leith90 (10/10), Guest 99 (8/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Charlemagne   
  Charles Dickens
2. Peanuts   
  Charles Kingsford Smith
3. Georgia on My Mind   
  Charles G. Dawes
4. British Open winner (golf)   
  Charles Ponzi
5. Financial fraudster   
  Charles Schulz
6. Academy Award for Best Actor   
  Charles the Great
7. Aviator   
  Charles Rolls
8. Nobel Peace Prize   
  Charles Laughton
9. A Tale of Two Cities   
  Bob Charles
10. Henry Royce   
  Ray Charles





Select each answer

1. Charlemagne
2. Peanuts
3. Georgia on My Mind
4. British Open winner (golf)
5. Financial fraudster
6. Academy Award for Best Actor
7. Aviator
8. Nobel Peace Prize
9. A Tale of Two Cities
10. Henry Royce

Most Recent Scores
Jul 18 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jul 08 2024 : leith90: 10/10
Jun 28 2024 : Guest 99: 8/10
Jun 27 2024 : polly656: 8/10
Jun 16 2024 : jackseleven: 7/10
Jun 16 2024 : zorba_scank: 10/10
Jun 05 2024 : psnz: 10/10
Jun 04 2024 : daveguth: 10/10
May 26 2024 : pughmv: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Charlemagne

Answer: Charles the Great

The popularity of the name Charles is thought to be due to the fame of a person commonly known as Charlemagne. Charles the Great (742-814) was known as Charlemagne (from Charles le Magne, meaning Charles the Great) who was a king and later emperor of the Franks who ruled over most of Western Europe.
2. Peanuts

Answer: Charles Schulz

Charles Schulz (1922-2000) was an American cartoonist and is best remembered as the creator of the comic strip "Peanuts". The comic strip introduced us to Charlie Brown, Snoopy and Woodstock.
3. Georgia on My Mind

Answer: Ray Charles

Ray Charles (1930-2004) was an American and although blind from the age of seven years he became a singer, songwriter, musician and composer. The song "Georgia on My Mind" was written in 1930 by Hoagy Carmichael and Stuart Gorrell and has been recorded by many artists but it was not until Ray Charles recorded it in 1960 that it became a hit.

It reached number one on the US Billboard Hot 100 in November 1960.
4. British Open winner (golf)

Answer: Bob Charles

Bob Charles is a New Zealand professional golfer who became the first left-handed golfer to win a major title being the British Open in 1963. In the same year he became the first left-handed golfer to win on the PGA Tour (Houston Classic. In his career he had 74 profession wins with 8 on the PGA.
5. Financial fraudster

Answer: Charles Ponzi

Charles Ponzi (1882-1949) was an Italian swindler and con artist in the USA and Canada who had a number of aliases. In the 1920s he devised a money-making machine in North America whereby investors were promised a 50% profit in 45 days and 100% profit within 90 days.

He simply paid the early investors with the money received from the later investors. This type of scam, money-making investment or fraudulent operation now bears his name as a Ponzi Scheme or Ponzi Game.
6. Academy Award for Best Actor

Answer: Charles Laughton

Charles Laughton (1899-1962) was an English stage and film actor. He was also a screenwriter, director and producer. He had a career spanning 1926-1961 and was nominated for the Academy Award for Best Actor on three occasions. However, it was as Henry VIII in the 1933 film "The Private Life of Henry VIII" that he won the Oscar.
7. Aviator

Answer: Charles Kingsford Smith

Charles Kingsford Smith was an early Australian aviator. He earned fame when he made the first trans-Pacific flight from the USA to Australia, the first non-stop flight across Austral, the first flight from Australia to New Zealand and the first eastward flight across the Pacific from Australia to the USA. Sydney airport is named Kingsford Smith International Airport in his honour.
8. Nobel Peace Prize

Answer: Charles G. Dawes

Charles G. Dawes (1865-1951) was the 30th U.S. Vice-President from 1925-1929 under the Presidency of Calvin Coolidge. Dawes was awarded the Nobel Peace Prize in 1925 for his work on the economic reparations for Germany after WWI.
9. A Tale of Two Cities

Answer: Charles Dickens

Charles Dickens (1812-1870) wrote "A Tale of Two Cities" in 1859. The novel is set in London and Paris before the French Revolution which took place in 1789-1799. The novel examines the parallels in the attitudes the French and British aristocracies towards the lower class citizens of their country.
10. Henry Royce

Answer: Charles Rolls

Charles Rolls (1877-1910) was born in London, England and was a aviation and motoring pioneer. Together with Henry Royce (1863-1933) they founded the Rolls-Royce car manufacturing firm. Charles Rolls was the first Briton to be killed in an aeronautical accident with a powered aircraft.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Male First Names (A-J):

Can you identify these individuals with First Names from A - J

  1. Are they named Arthur or Art Very Easy
  2. Are they an Albert, a Bert or a Burt? Average
  3. Who am I? Benjamin, Ben or Benny Very Easy
  4. Who am I? C-H-A-R-L-E-S is the name of the game. Very Easy
  5. Is it Christopher or Chris Easier
  6. Who am I? D-A-V-I-D is the name of the game. Very Easy
  7. Are they a Daniel, Dan or Danny Very Easy
  8. Who am I? D-O-U-G-L-A-S is the name of the Game. Easier
  9. Are they David, Dave or Davy Easier
  10. Are they a Donald or Don? Easier
  11. People named Edward, Ed, Ted or Eddie Easier
  12. Are they Francis, Frank or Frankie? Very Easy

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us