FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Are they a Donald or Don
Quiz about Are they a Donald or Don

Are they a Donald or Don? Trivia Quiz


Can you match from the clue that is given the correct Donald or Don?

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names C-D

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
395,659
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
652
Last 3 plays: Guest 136 (8/10), leith90 (10/10), Guest 99 (7/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. American Pie   
  Donald Sutherland
2. Oscar for Best Supporting Actor(1985)   
  Don Bradman
3. Former World No: 1 Golfer   
  Donald Rumsfeld
4. Maxwell Smart   
  Don Ameche
5. You Only Live Twice   
  Donald Pleasence
6. Australian Icon   
  Luke Donald
7. Former US Secretary of Defense   
  Donald Crisp
8. Canadian actor   
  Don McLean
9. Oscar for Best Supporting Actor (1941)   
  Don Adams
10. Barney Fife   
  Don Knotts





Select each answer

1. American Pie
2. Oscar for Best Supporting Actor(1985)
3. Former World No: 1 Golfer
4. Maxwell Smart
5. You Only Live Twice
6. Australian Icon
7. Former US Secretary of Defense
8. Canadian actor
9. Oscar for Best Supporting Actor (1941)
10. Barney Fife

Most Recent Scores
Jul 20 2024 : Guest 136: 8/10
Jul 08 2024 : leith90: 10/10
Jun 28 2024 : Guest 99: 7/10
Jun 27 2024 : polly656: 8/10
Jun 16 2024 : jackseleven: 10/10
Jun 16 2024 : zorba_scank: 10/10
Jun 05 2024 : psnz: 10/10
Jun 04 2024 : daveguth: 10/10
May 26 2024 : pughmv: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. American Pie

Answer: Don McLean

Don McLean is an American singer and songwriter. Although he wrote other hit songs performed by other artists, he is best known for his 1971 hit "American Pie". The song is mainly about the tragedy of the deaths of Buddy Holly, The Big Bopper and Ritchie Valens in a plane crash in February, 1959.
2. Oscar for Best Supporting Actor(1985)

Answer: Don Ameche

Don Ameche (1908-1993) was an American actor of the film, stage and television. He appeared in over 40 movies between 1935-1993. He won the Academy Award for Best Supporting Actor for his role in the 1985 science fiction fantasy "Cocoon" directed by Ron Howard.
3. Former World No: 1 Golfer

Answer: Luke Donald

Luke Donald is an English golfer who had an outstanding year in 2011 winning both the money lists on the PGA and European Tours. It that year he also won the Best Player Awards on both tours and he held the world number one spot for 40 weeks from May 2011 to March 2012.
4. Maxwell Smart

Answer: Don Adams

Don Adams (1923-2005) was an American actor, comedian and director. He is best remembered as Maxwell Smart (Agent 86) for the television series "Get Smart" (1965-1970 and 1995). It was during the 1960s that he won three Emmy Awards for his role in the series. Don Adams served in the US Marine Corps (1941-1945) during WWII and was involved in the Battle of Quadalcanal.
5. You Only Live Twice

Answer: Donald Pleasence

Donald Pleasence (1919-1995) was an English actor who appeared in numerous movies in England and the USA from 1946-1995. His notable film appearances included "The Great Escape"(1963), "Halloween" (1978) and four of its sequels and "Escape from New York"(1981).

However, it is his role as the sinister villain Ernst Strabo Blofeld the head of SPECTRE and the archenemy of James Bond (Sean Connery) in the 1967 movie "You Only Live Twice". He is seen in the movie stroking his white, blue-eyed Persian cat which is sitting on his lap. Donald Pleasence joined the RAF during WWII, but sadly his plane was shot down and he remained a POW in Stalag Luft 1 in northern Germany.
6. Australian Icon

Answer: Don Bradman

Don Bradman (1908-2001) is considered to be the greatest batsman to have played Test Cricket. When he retired in 1948 after 20 years of test cricket he had a batting average of 99.94. During his whole first class career he scored 100 runs in every third innings. He is considered Australia's greatest sportsperson. He received a knighthood from King George VI in 1949 as Sir Donald George Bradman.
7. Former US Secretary of Defense

Answer: Donald Rumsfeld

Donald Rumsfeld (b. 1932) is a retired American politician. He served two separate terms as US Secretary of Defence (1975-77) under Gerald Ford and again from 2001-2006 under George W. Bush. He was a US Congressman from Illinois and served in the US Navy and reached the rank of captain.
8. Canadian actor

Answer: Donald Sutherland

Donald Sutherland was born in St.John, Canada in 1935. He has appeared in numerous movies including "The Dirty Dozen", "M*A*S*H", "Klute", "Eye of the Needle", "JFK", "Cold Mountain" and "The Italian Job". For all the roles he has played to 2018 he has never received an Academy Award nomination but did receive an Academy Honorary Award in 2017. He is the father of the actor Kiefer Sutherland.
9. Oscar for Best Supporting Actor (1941)

Answer: Donald Crisp

Donald Crisp (1883-1974) was an English actor. His active years in cinema stated in the silent era from 1908-1963. He portrayed General Ulysses S. Grant in the 1915 film "The Birth of a Nation". He won the Academy Award for Best Supporting Actor for his role as Gwilym Morgan in the movie "How Green Was My Valley".
10. Barney Fife

Answer: Don Knotts

Don Knotts (1924-2006) was an American comedian and actor of film and television. Don is best remembered as Deputy Sheriff Barney Fife in "The Andy Griffith Show" (1960-1968) where he won five Emmy Awards. He also served in the US Army during WWII mainly entertaining the troops. After WWII he graduated with a bachelor's degree from West Virginia University in 1948.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Male First Names (A-J):

Can you identify these individuals with First Names from A - J

  1. Are they named Arthur or Art Very Easy
  2. Are they an Albert, a Bert or a Burt? Average
  3. Who am I? Benjamin, Ben or Benny Very Easy
  4. Who am I? C-H-A-R-L-E-S is the name of the game. Very Easy
  5. Is it Christopher or Chris Easier
  6. Who am I? D-A-V-I-D is the name of the game. Very Easy
  7. Are they a Daniel, Dan or Danny Very Easy
  8. Who am I? D-O-U-G-L-A-S is the name of the Game. Easier
  9. Are they David, Dave or Davy Easier
  10. Are they a Donald or Don? Easier
  11. People named Edward, Ed, Ted or Eddie Easier
  12. Are they Francis, Frank or Frankie? Very Easy

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us