Quiz about Famous Speeches in History
Quiz about Famous Speeches in History

Famous Speeches in History Trivia Quiz


Speeches reveal the personality of their orators but also reflect a great moment in history. Match speech and speaker and have fun!

A multiple-choice quiz by mattimom. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Quotes
  8. »
  9. Quote Challenge

Author
mattimom
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
284,894
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1790
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 175 (5/10), Guest 174 (3/10), Guest 174 (5/10).
1. "Ich bin ein Berliner." Hint

John F. Kennedy
Elie Wiesel
Adolf Hitler
Chaim Herzog

2. "Love begins at home." Hint

Martin Luther King Jr.
Pope John Paul II
Mohandas Gandhi
Mother Teresa

3. "The only thing we have to fear is fear itself." Hint

John F. Kennedy
Franklin D. Roosevelt
Indira Gandhi
Nelson Mandela

4. "I'm happy, tonight. I'm not worried about anything. I'm not fearing any man." Hint

Charles de Gaulle
Malcolm X
Golda Meir
Martin Luther King Jr.

5. "Freedom of choice is a universal principle to which there should be no exceptions." Hint

Mikhail Gorbachev
John F. Kennedy
Nelson Mandela
Bono

6. "I am here as a soldier who has temporarily left the field of battle."
Hint

Emmeline Pankhurst
Shirley Chrisholm
General Douglas MacArthur
Napoleon Bonaparte

7. "I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat." Hint

George Washington
Sir Winston Churchill
Joseph Stalin
Woodrow Wilson

8. "Our languages are the reflection of ourselves." Hint

Chaim Herzog
Emperor Hirohito
Mohandas Gandhi
Mikhail Gorbachev

9. "Tell me what you love, and I will tell you who you are." Hint

Pope John Paul II
Martin Luther King Jr.
Mother Teresa
St Francis of Assisi

10. "I have the heart and stomach of a king." Hint

Queen Elizabeth I
Queen Elizabeth II
Queen Victoria
Ann Boleyn


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Ich bin ein Berliner."

Answer: John F. Kennedy

The East German government built the Berlin Wall in 1961 to stop people from migrating to West Berlin. Kennedy rejected appeals to to smash it down, but when visiting Berlin on 26 June 1963 he delivered the passionate speech "Ich bin ein Berliner", in which he defined the Wall as the "most obvious and vivid demonstration of the failure of the Communist system".
2. "Love begins at home."

Answer: Mother Teresa

Mother Teresa delivered this speech accepting the Nobel Peace Prize on 11 December 1979 in Oslo, Norway.
3. "The only thing we have to fear is fear itself."

Answer: Franklin D. Roosevelt

Roosevelt's first inaugural speech in 1933 showed his powers of leadership in a country experiencing economic depression. He was the only US president to win four consecutive elections.
4. "I'm happy, tonight. I'm not worried about anything. I'm not fearing any man."

Answer: Martin Luther King Jr.

This quote by Martin Luther King Jr. ended his last speech the day before he was shot while standing on the balcony of a motel in Memphis, Tennessee.
5. "Freedom of choice is a universal principle to which there should be no exceptions."

Answer: Mikhail Gorbachev

The speech Mikhail Gorbachev delivered to the United Nations on 7 December 1988 was in effect a declaration that the Cold War was ending and marked the beginning of a new era in world politics.
6. "I am here as a soldier who has temporarily left the field of battle."

Answer: Emmeline Pankhurst

This striking woman founded the Women's Social and Political Union which fought aggressively for female suffrage in Britain. She delivered this speech on 13 November 1913.
7. "I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat."

Answer: Sir Winston Churchill

The "greatest Briton" was appointed Prime Minister of the British coalition government in May 1940 in World War II. These words are from his first speech to the House of Commons as Prime Minister.
8. "Our languages are the reflection of ourselves."

Answer: Mohandas Gandhi

This sentence was part of a plea for India to reclaim its own culture, language and independence after years of British domination. Gandhi delivered the speech in Varanasi, India, on 4 February 1916, long before India got its independence.
9. "Tell me what you love, and I will tell you who you are."

Answer: Pope John Paul II

Pope John Paul II delivered this speech during his second visit to his homeland, Poland, on 18 June 1983 at a critical time for Eastern Europe, which ended by the toppling of the Communist regimes in that region in 1989.
10. "I have the heart and stomach of a king."

Answer: Queen Elizabeth I

Quote from a speech by Queen Elisabeth I to the English troops at Tilbury in 1588, shortly before the defeat of the Spanish Armada.
Source: Author mattimom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 175: 5/10
Jan 19 2023 : Guest 174: 3/10
Jan 18 2023 : Guest 174: 5/10
Jan 18 2023 : Guest 12: 3/10
Jan 17 2023 : Guest 174: 3/10
Jan 12 2023 : Guest 172: 4/10
Jan 09 2023 : Guest 139: 6/10
Jan 09 2023 : Guest 174: 10/10
Dec 07 2022 : Guest 24: 4/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Quotable Quotes Easier
2. Who Said What? Average
3. Great Speeches of the 20th Century Difficult
4. And You Can Quote Me On That Difficult
5. Who Said These Famous Quotes? Difficult
6. Famous People with Famous Quotes Very Difficult
7. Dostoevsky, Napoleon or Nietzsche? Difficult
8. Quote Qwazy! Difficult
9. Quotable Quotations Difficult
10. My Favorite Quotations Very Difficult
11. Who Said It? Difficult
12. Quotes Difficult

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us