FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous for 15 Minutes
Quiz about Famous for 15 Minutes

Famous for 15 Minutes Trivia Quiz


A bit of a British bias in this quiz. See how much you can recall about the people who hit the global headlines.

A multiple-choice quiz by jimpimslim1. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. 15 Minutes of Fame

Author
jimpimslim1
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
327,813
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
441
- -
Question 1 of 10
1. Who was the Liverpool-born schoolteacher who spent time in Khartoum prison in 2007 for naming a teddy bear, 'Muhammad'? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of Beirut hostage John McCarthy's researcher girlfriend, who campaigned for five years to attain his release? Hint


Question 3 of 10
3. Why did Marian Coyle hit the international headlines in 1975? Hint


Question 4 of 10
4. Why did Erica Roe gain prominence in the eighties? Hint


Question 5 of 10
5. For what reason did John Humble dominate the British media in 1979? Hint


Question 6 of 10
6. Why did Sally Hay come to the public's attention in 1983? Hint


Question 7 of 10
7. Back in 1992, John Bryan was splashed all over the newspapers. For which activity did he spring to celebrity status overnight? Hint


Question 8 of 10
8. Why did American Gussie Moran shoot to fame in 1949? Hint


Question 9 of 10
9. Why did Jack Slipper make news around the globe in 1974? Hint


Question 10 of 10
10. Tony Bullimore's moment of fame came back in 1997. What event catapulted him into the public eye? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the Liverpool-born schoolteacher who spent time in Khartoum prison in 2007 for naming a teddy bear, 'Muhammad'?

Answer: Gillian Gibbons

Gillian spent eight days behind bars whilst extremists called for her execution. Her 23 pupils at Unity High School in Khartoum had named the teddy bear 'Mohammed' in a classroom vote. In Sudanese law it is illegal to create any physical depiction of the Prophet and is deemed as blasphemous.
2. What was the name of Beirut hostage John McCarthy's researcher girlfriend, who campaigned for five years to attain his release?

Answer: Jill Morrell

John was released in 1991 after a successful campaign by 'Friends of John McCarthy' headed by Jill Morrell. The couple published a bestselling book called 'Some Other Rainbow' about their experiences.
3. Why did Marian Coyle hit the international headlines in 1975?

Answer: She was a female kidnapper

Along with accomplice Eddie Gallagher, she kidnapped Dutch industrialist Dr. Tiede Herrema. Coyle was sentenced to 20 years imprisonment, of which she served nine years before being released. Dr Herrema was held hostage for 36 days in the Republic of Ireland, where the trauma ended when he was freed at the culmination of the Siege of Monasterevin.
4. Why did Erica Roe gain prominence in the eighties?

Answer: She was a streaker

Erica Roe hit the headlines in 1982 by streaking across the hallowed grass of Twickenham. During the England versus Australia rugby union international, the busty beauty ran topless in front of 60,000 spectators and millions of television viewers.
5. For what reason did John Humble dominate the British media in 1979?

Answer: Yorkshire Ripper hoaxer

Wearside Jack, as he was called before his real identity was discovered, taunted the British police by pretending to be the Yorkshire Ripper. His distinctive North East accent lead the police to discount any suspect who did not share the same pronunciation. Humble's interference allowed the real culprit, Peter Sutcliffe, who came from Bradford, to continue killing innocent women.
6. Why did Sally Hay come to the public's attention in 1983?

Answer: She married Richard Burton

Sally Hay met Richard Burton in 1982 when she was working as a production assistant on the film "Wagner". Burton who was playing the title role, fell for Sally and the couple got married in Las Vegas in 1983. They were still married in 1984 when Burton died.
7. Back in 1992, John Bryan was splashed all over the newspapers. For which activity did he spring to celebrity status overnight?

Answer: Pictured sucking the Duchess of York's toe

Texan financial advisor John Bryan was caught on camera sucking the Duchess of York's toe at a villa near St Tropez. Fergie lay on a sun lounger, oblivious at the time to the nearby prying paparazzi lenses capturing the scene. The Duke and Duchess had separated at the start of that year and divorced four years later.
8. Why did American Gussie Moran shoot to fame in 1949?

Answer: Showed off her lace trimmed panties at Wimbledon

Tennis star Gorgeous Gussie Moran, wearing a short dress, showed off her lace-trimmed knickers to the somewhat surprised spectators at Wimbledon that year. The offending garment was designed and stitched together by Teddy Tinling, a former English tennis player who had turned his hand to fashion designing.

In those bygone days, the All-England Lawn Tennis and Croquet Club had extremely stringent rules about the proper way to dress on court.
9. Why did Jack Slipper make news around the globe in 1974?

Answer: He failed to bring Great Train Robber Ronnie Biggs back to England

Jack Slipper was sent to Rio de Janeiro to bring back Ronnie Biggs, at the time Britain's most wanted criminal. Having been tipped off by the Daily Express newspaper about Biggs's whereabouts, Slipper was thwarted by Brazilian bureaucracy.
10. Tony Bullimore's moment of fame came back in 1997. What event catapulted him into the public eye?

Answer: He went missing for five days in the Southern Ocean

English yachtsman Tony Bullimore, whilst competing in a single-handed round-the-world race, was reported missing for five days. He was rescued by the Australian Navy in the Southern Ocean 500 miles from Antarctica. His yacht had capsized and he was trapped inside with rapidly diminishing air supplies when his saviours found him.
Source: Author jimpimslim1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us