Quiz about Jonathan Larson
Quiz about Jonathan Larson

Jonathan Larson Trivia Quiz


This is a quiz about the life and career of Jonathan Larson.

A multiple-choice quiz by adampfan1990. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People K-L

Author
adampfan1990
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,342
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
195
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When was Jonathan Larson born? Hint

February 14, 1955
February 5, 1950
February 4, 1966
February 4, 1960

2. What was the name of Jonathan Larson's high school? Hint

White Plains High
West Plains High
Roosevelt High
Lincoln High

3. Where did Jonathan Larson go to college? Hint

New York University
Harvard University
Cornell University
Adelphi University

4. Who was Jonathan Larson's favorite playwright?

Answer: (One Word, last name only)
5. What was the name of the first play Jonathan tried to have produced? Hint

Rent
Away We Go!
Tick, Tick... BOOM!
Superbia

6. What was the name of the monologue Jonathan wrote to express his frustration over his inability to produce his first play? Hint

Boho Days
Tick, Tick... BOOM!
30/90
What You Own

7. Who was Jonathan's first collaborator on "Rent"? Hint

Bill Aronson
Andrew Lloyd Webber
Stephen Sondheim
Michael Greif

8. "Rent" was first performed on the Nederlander Theatre stage.

True
False

9. When did Jonathan die? Hint

January 25, 1996
February 3, 1992
January 26, 1998
January 22, 2000

10. How did Jonathan die? Hint

Stroke
Heart Attack
Aortic Aneurysm
Brain Aneurysm


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Jonathan Larson born?

Answer: February 4, 1960

Jonathan Larson was born on February 4, 1960 to Nanette and Al Larson. He also had a sister named Julie.
2. What was the name of Jonathan Larson's high school?

Answer: White Plains High

Jonathan Larson grew up in White Plains, New York, and graduated from White Plains High in 1978. He spent high school acting in school plays, including "West Side Story".
3. Where did Jonathan Larson go to college?

Answer: Adelphi University

Jonathan Larson studied theatre at Adelphi University, Long Island, New York from 1978 to 1982. He performed in several of the university's four original shows a year.
4. Who was Jonathan Larson's favorite playwright?

Answer: Sondheim

Jonathan Larson's idol was Sondheim, who he got to work with in the 1990s. Sondheim, among others, was one of Jonathan's early influences. Jonathan served as an "observer" for Sondheim's "Into the Woods".
5. What was the name of the first play Jonathan tried to have produced?

Answer: Superbia

"Superbia" was Jonathan's first original work. When he finished it in the mid 80s, he tried for a few years to get it produced, but couldn't find anyone willing to do so.
6. What was the name of the monologue Jonathan wrote to express his frustration over his inability to produce his first play?

Answer: Tick, Tick... BOOM!

Jonathan wrote "Tick, Tick... BOOM!" in the late 80s to express his frustration that he was nearly 30 and had not been produced. He performed it several times as a monologue. In 2001, it was officially produced as a play with three stars instead of one.
7. Who was Jonathan's first collaborator on "Rent"?

Answer: Bill Aronson

The concept for "Rent" was actually Bill Aronson's idea. He and Jonathan worked on it together for a short time before Jonathan took over.
8. "Rent" was first performed on the Nederlander Theatre stage.

Answer: False

The Nederlander Theatre served as "Rent"'s home for over twelve years while it was on Broadway. Before that, however, there was a small two week production in the New York Theatre Workshop. It was also performed in the NYTW in the three months before it went on Broadway.
9. When did Jonathan die?

Answer: January 25, 1996

Jonathan Larson died just after midnight on January 25, 1996, the same day "Rent" was supposed to start previews.
10. How did Jonathan die?

Answer: Aortic Aneurysm

Jonathan Larson died from an aortic anuerysm caused by Marfan's syndrome, which no one knew he had until after the autopsy.
Source: Author adampfan1990

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : emmal2000uk: 1/10
Jan 23 2023 : Guest 72: 9/10

Score Distribution

quiz
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us