Quiz about Match the King to the Queen
Quiz about Match the King to the Queen

Match the King to the Queen Trivia Quiz


Just match the King to his consort. If you know English history it's not too hard.

A multiple-choice quiz by avory. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.K. Royals
  8. »
  9. Royal Consorts

Author
avory
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
11,334
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4756
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Henry II? Hint

Hadwiga of Gloucester
Eleanor of Aquitaine
Matilda of Boulogne
Constance of Brittany

2. Edward II? Hint

Philippa of Hainault
Berengaria of Navarre
Isabella of France
Eleanor of Provence

3. Edward III? Hint

Blanche of Lancaster
Philippa of Hainault
Joan of Kent
Katherine Swynford

4. James I? Hint

Mary of Guise
Margaret of Bletso
Anne of Denmark
Katherine of Valois

5. James II's second wife? Hint

Anne Hyde
Mary of Modena
Catherine of Braganza
Sophia of Hanover

6. George I? Hint

Sophia Dorothea of Celle
Louise of Battenberg
Augusta of Saxe-Gotha-Altenburg
Christina of Milan

7. George II? Hint

Ingrid of Sweden
Caroline of Brandenburg-Anspach
Charlotte of Mecklenburg-Strelitz
Marie of Russia

8. William IV? Hint

Elisabeth of Bavaria
Adelaide of Saxe-Meiningen
Maria Fitzherbert
Dorothy Jordan

9. Edward VII? Hint

Alexandra of Denmark
Alice Keppell
Wallis Simpson
Edwina Ashley

10. George VI? Hint

Marina of Greece
Lady Diana Spencer
Hon Alice Montagu-Douglas-Scott
Lady Elizabeth Bowes-Lyon


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Henry II?

Answer: Eleanor of Aquitaine

Eleanor was previously married to the King of France and is probably England's most celebrated medieval Queen.
2. Edward II?

Answer: Isabella of France

Isabella was very unhappily married to the homosexual Edward and eventually she and her lover, Roger Mortimer, deposed Edward and had him brutally murdered.
3. Edward III?

Answer: Philippa of Hainault

Philippa was the mother of the famous Black Prince.
4. James I?

Answer: Anne of Denmark

Anne was the mother of the ill fated Charles I.
5. James II's second wife?

Answer: Mary of Modena

Mary and James were the parents of the Old Pretender, Prince James Edward Stuart. They were deposed in 1688 and went to live in exile in France.
6. George I?

Answer: Sophia Dorothea of Celle

George had his wife shut up in his castle of Ahlden in Hanover when it was discovered she was having an affair with the handsome Count Königsmark.The unfortunate Königsmark was murdered and buried under the floorboards of Sophia's bedroom.
7. George II?

Answer: Caroline of Brandenburg-Anspach

Caroline disliked George having mistresses but accepted that it was part of the royal prerogative and actually handpicked her husband's lovers.She always made sure that the ladies were plainer than herself and had no interest in politics.
8. William IV?

Answer: Adelaide of Saxe-Meiningen

William married Adelaide after having had a lengthy relationship with the actress Dorothy Jordan with whom he had ten children. The Hanoverians desperately needed legitimate heirs but unfortunately he and Adelaide had no children who survived infancy.
9. Edward VII?

Answer: Alexandra of Denmark

Alexandra was very beautiful and enjoyed great popularity but Edward VII was a philanderer, his conquests including the actress Lily Langtry. Alexandra turned a blind eye and endured her husband's infidelity.
10. George VI?

Answer: Lady Elizabeth Bowes-Lyon

Lady Elizabeth was, of course, the much loved Queen Mother.
Source: Author avory

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 09 2023 : Guest 107: 9/10
Jan 02 2023 : polly656: 3/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us