FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mystery At Lindow Moss Bog
Quiz about Mystery At Lindow Moss Bog

Mystery At Lindow Moss Bog Trivia Quiz


This is a quiz on the Peter Reyn-Bardt murder case. It shows that fact can indeed, be stranger than fiction!

A multiple-choice quiz by Charlie007. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Murders

Author
Charlie007
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
58,400
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
818
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 90 (5/10), kstyle53 (10/10), Guest 175 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. On May 13, 1983, a man cutting peat in Lindow Moss bog, in Cheshire England, discovered what? Hint


Question 2 of 10
2. According to the initial forensic tests, how long had the skull been buried? Hint


Question 3 of 10
3. The skull was that of a woman whose age was thought to be what? Hint


Question 4 of 10
4. Why was the police's attention drawn to Peter Reyn-Bardt in the first place? Hint


Question 5 of 10
5. Peter Reyn-Bardt and his wife were known as a devoted couple?


Question 6 of 10
6. If there was trouble in the Reyn-Bardt marriage, what was the cause? Hint


Question 7 of 10
7. Reyn-Bardt confessed to his wife's murder when the police confronted him with the skull.


Question 8 of 10
8. Where was the skull sent for more forensic testing? Hint


Question 9 of 10
9. What, on Oct.12, 1983, did the tests reveal was the date of the woman's death? Hint


Question 10 of 10
10. Even though Malika Reyn-Bardt's body was never found, her husband was tried for her murder. What was the outcome of his trial? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 13 2024 : Guest 90: 5/10
Jan 10 2024 : kstyle53: 10/10
Jan 10 2024 : Guest 175: 3/10
Jan 05 2024 : Guest 70: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On May 13, 1983, a man cutting peat in Lindow Moss bog, in Cheshire England, discovered what?

Answer: human skull

He found a human skull with hair and even an eyeball intact.
2. According to the initial forensic tests, how long had the skull been buried?

Answer: 5-50 years

From the first forensic testing, the skull was thought to have been buried at least 5 but not more than 50 years.
3. The skull was that of a woman whose age was thought to be what?

Answer: 30-50 years old

The first forensic testing revealed the skull to be that of a European woman 30-50 years of age.
4. Why was the police's attention drawn to Peter Reyn-Bardt in the first place?

Answer: All of these reasons.

Malika Reyn-Bardt had been missing since June, 1961. The couple had separated in 1959 after a brief marriage. The skull had been found near the cottage where he had resided in at the time of her disappearance.
5. Peter Reyn-Bardt and his wife were known as a devoted couple?

Answer: False

The marriage was over practically before it began.
6. If there was trouble in the Reyn-Bardt marriage, what was the cause?

Answer: He was a homosexual.

He married her only to gain respectability with the airlines he worked for, because he was a homosexual.
7. Reyn-Bardt confessed to his wife's murder when the police confronted him with the skull.

Answer: True

He sure did! Reyn-Bardt told the police he had strangled Malika, cut her up in pieces, and buried her near his cottage! Reyn-Bardt told them that Malika had come to the cottage and threatened to expose his homosexuality if he did not give her money. So he killed her.
8. Where was the skull sent for more forensic testing?

Answer: Oxford

The skull was dispatched to Oxford's archaelogical research lab' for further testing.
9. What, on Oct.12, 1983, did the tests reveal was the date of the woman's death?

Answer: She died in AD 410.

Tests revealed it to be the skull of a European woman who had died about AD 410. But it was too late for Reyn-Bardt! He had already confessed to murdering and dismembering his wife Malika!
10. Even though Malika Reyn-Bardt's body was never found, her husband was tried for her murder. What was the outcome of his trial?

Answer: He was convicted of murder.

Even though the skull was not hers, and her body was never found, and he retracted his confession, he was convicted of her murder. He was given a life sentence. May 13, 1983 was a very unlucky day for Peter Reyn-Bardt!
Source: Author Charlie007

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us