FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Quotes
Quiz about Quotes

Quotes Trivia Quiz


A quiz on who said what. Most of these quotes are cynical, some are funny, and some are just plain truthful.

A multiple-choice quiz by bolan. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Quotes
  8. »
  9. Quote Challenge

Author
bolan
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
53,397
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
11 / 25
Plays
976
- -
Question 1 of 25
1. 'What luck for rulers that men don't think.' Hint


Question 2 of 25
2. 'There will never be a nuclear war; there's too much real estate involved.' Hint


Question 3 of 25
3. 'You can say what you like about the music I make. But you could never say that it's the kind of music that's played at dinner parties. I never wanted to make the kind of music that's played in the background at wife-swapping parties to warm things up. And if I discovered that my albums were being played at wife-swapping parties, I'd happily kill myself.' Hint


Question 4 of 25
4. 'As to the presidency, the two happiest days of my life were those of my entrance upon the office and my surrender of it.' Hint


Question 5 of 25
5. 'God will pardon me, that's his line of work.' Hint


Question 6 of 25
6. 'If you can't live without me, why aren't you dead already?' Hint


Question 7 of 25
7. 'I should never have married, but I didn't want to live without a man. Brought up to respect the conventions, love had to end in marriage. I'm afraid it did.' Hint


Question 8 of 25
8. '98 percent of the adults in this country are decent, hardworking, honest Americans. It's the other lousy two percent that get all the publicity. But then, we elected them.' Hint


Question 9 of 25
9. 'I was provided with additional input that was radically different from the truth. I assisted in furthering that version.' Hint


Question 10 of 25
10. 'My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.' Hint


Question 11 of 25
11. 'The only reason so many people attended his funeral was they wanted to make sure he was dead.' Hint


Question 12 of 25
12. 'This is not a court of Justice, young man, it is a court of Law!' Hint


Question 13 of 25
13. 'We will make no distinction between the terrorists who committed these acts and those who harbor them.' Hint


Question 14 of 25
14. 'If you aren't fired with enthusiasm, you will be fired with enthusiasm.' Hint


Question 15 of 25
15. 'It is difficult to produce a television documentary that is both incisive and probing when every twelve minutes one is interrupted by twelve dancing rabbits singing about toilet paper.' Hint


Question 16 of 25
16. 'I used to think selling thirty or forty thousand records would be the s---, and if we sell thirty and forty thousand records on this one, it will be s---.' Hint


Question 17 of 25
17. 'I have no particular desire to live. I have no particular desire to be killed. It is a matter of indifference to me. I do not think I am altogether right.' Hint


Question 18 of 25
18. 'Even psychopaths have emotions. Then again, maybe not.' Hint


Question 19 of 25
19. 'I'm a craftsman at what I do, and whether people like it or not is none of my concern' Hint


Question 20 of 25
20. 'If a woman says she would never pose for "Playboy", you can bet she has never been asked to. Any woman who says she would never pose nude for a magazine, more than likely doesn't have a face or body that people would pay money to look at.' Hint


Question 21 of 25
21. 'Either that wallpaper goes, or I do.' Hint


Question 22 of 25
22. 'Man will never be free until the last king is strangled with the entrails of the last priest.' Hint


Question 23 of 25
23. 'If we don't succeed, we run the risk of failure.' Hint


Question 24 of 25
24. 'I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.' Whose biographer wrote this phrase? Hint


Question 25 of 25
25. 'Mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness, the other to extinction. Let us pray we choose correctly.' Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'What luck for rulers that men don't think.'

Answer: Adolph Hitler

The slime of the 20th century unite. Unfortunately for humanity, he's right as far as that quote goes.
2. 'There will never be a nuclear {war;} there's too much real estate involved.'

Answer: Frank Zappa

Frank said that gem on the Tonight Show in 1988.
3. 'You can say what you like about the music I make. But you could never say that it's the kind of music that's played at dinner parties. I never wanted to make the kind of music that's played in the background at wife-swapping parties to warm things up. And if I discovered that my albums were being played at wife-swapping parties, I'd happily kill myself.'

Answer: Elvis Costello

This is an Elvis Costello quote from 1996. Much as I love his music I must admit, I wouldn't choose it for that situation either. The quote did have an expletive deleted, just couldn't signify it correctly in the quote.
4. 'As to the presidency, the two happiest days of my life were those of my entrance upon the office and my surrender of it.'

Answer: Martin van Buren

Martin van Buren's presidency was rife with controversy and he was glad that it was over. Despite this, he ran for president again in 1848.
5. 'God will pardon me, that's his line of work.'

Answer: Heinrich Heine

These were his last words.
6. 'If you can't live without me, why aren't you dead already?'

Answer: Cynthia Heimel

Yep, these words were uttered by former playboy columnist Cynthia Heimel. I bet the others would have said it if they'd thought of it first.
7. 'I should never have married, but I didn't want to live without a man. Brought up to respect the conventions, love had to end in marriage. I'm afraid it did.'

Answer: Bette Davis

A very true quote from a very very bitter woman.
8. '98 percent of the adults in this country are decent, hardworking, honest Americans. It's the other lousy two percent that get all the publicity. But then, we elected them.'

Answer: Lily Tomlin

What more can I say about that one?
9. 'I was provided with additional input that was radically different from the truth. I assisted in furthering that version.'

Answer: Oliver North

This was said by Lt. Col. North during the Iran Contra hearings.
10. 'My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.'

Answer: Ronald Reagan

This was said during a microphone test in the early 1980's and caused an international scandal when it was broadcast.
11. 'The only reason so many people attended his funeral was they wanted to make sure he was dead.'

Answer: Sam Goldwyn

He said this about Louis B. Mayer's funeral.
12. 'This is not a court of Justice, young man, it is a court of Law!'

Answer: Oliver Holmes, Jr.

While this would have been appropriate in Lance Ito's courtroom it was actually said by justice Holmes.
13. 'We will make no distinction between the terrorists who committed these acts and those who harbor them.'

Answer: George W. Bush

President George W. Bush's address regarding the 9.11.01 destruction of the World Trade Center made this promise.
14. 'If you aren't fired with enthusiasm, you will be fired with enthusiasm.'

Answer: Vince Lombardi

15. 'It is difficult to produce a television documentary that is both incisive and probing when every twelve minutes one is interrupted by twelve dancing rabbits singing about toilet paper.'

Answer: Rod Serling

Only twelve? You know that this quote is old... Nowadays it's more like 100 dancing rabits.
16. 'I used to think selling thirty or forty thousand records would be the s---, and if we sell thirty and forty thousand records on this one, it will be s---.'

Answer: Ben Folds

This was said about his current release, 'Rockin' The Suburbs'.
17. 'I have no particular desire to live. I have no particular desire to be killed. It is a matter of indifference to me. I do not think I am altogether right.'

Answer: Albert Fish

That was an understatement. This man killed and ate little children.
18. 'Even psychopaths have emotions. Then again, maybe not.'

Answer: Richard Ramirez

Another glib one liner from the Night Stalker.
19. 'I'm a craftsman at what I do, and whether people like it or not is none of my concern'

Answer: Marc Bolan

This was said by Bolan in answer to his many critics.
20. 'If a woman says she would never pose for "Playboy", you can bet she has never been asked to. Any woman who says she would never pose nude for a magazine, more than likely doesn't have a face or body that people would pay money to look at.'

Answer: Christina Leardini

She was a Playboy Playmate back in the early 1990s.
21. 'Either that wallpaper goes, or I do.'

Answer: Oscar Wilde

Allegedly said by him on his deathbed, though whether or not those were his last words is still debated by many.
22. 'Man will never be free until the last king is strangled with the entrails of the last priest.'

Answer: Diderot

No comment, it'll just get me in trouble.
23. 'If we don't succeed, we run the risk of failure.'

Answer: Dan Quayle

Who else? I could make a quiz on his quotes alone!
24. 'I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.' Whose biographer wrote this phrase?

Answer: Voltaire

I've heard this one so many times and it's my favourite on the list. The quote is often attributed to Voltaire himself but in fact it comes from "The Friends of Voltaire" by Evelyn Beatrice Hall (writing as S.G. Tallentyre). Hall wrote the words as an attempt to encapsulate Voltaire's beliefs.
25. 'Mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness, the other to extinction. Let us pray we choose correctly.'

Answer: Woody Allen

A very nice way to end the quiz I think... Did we choose correctly?
Source: Author bolan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Kingly Quotes Very Easy
2. Quotable Quotes Easier
3. Who Said What? Average
4. Quotable Quotations Difficult
5. Great Speeches of the 20th Century Difficult
6. Let Her Speak, Please! Difficult
7. Great Women: Great Quotes Difficult
8. Famous Speeches in History Difficult
9. Dostoevsky, Napoleon or Nietzsche? Difficult
10. Real Famous Quotations Difficult
11. Unlikely Quotes Difficult
12. Who Said These Famous Quotes? Difficult

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us