FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Synergetics The Geometry of Buckminster Fuller
Quiz about Synergetics The Geometry of Buckminster Fuller

Synergetics- The Geometry of Buckminster Fuller Quiz


Prepare to be dazzled!

A multiple-choice quiz by thejazzkickazz. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People E-G

Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
41,991
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
12 / 25
Plays
1057
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 25
1. Synergetic uses ___ vectorial angles and tetrahedral systems. Hint


Question 2 of 25
2. Like Euler, Bucky Fuller decomposed the Universe and all phenomena into angles and ___? Hint


Question 3 of 25
3. The Universe is described as a closed-system of omni-interacting, precessionally transforming, complementary-transacting, and self-regenerating system ... or simply as a _____? Hint


Question 4 of 25
4. What mathematical-construct does Bucky Fuller decompose the Universe into? Hint


Question 5 of 25
5. Synergetics explains events as __-vectored wavelengths. Hint


Question 6 of 25
6. What does Fuller refer to the array of equilateral triangles, arranged in a 4-dimensional matrix with 60 degree angles? Hint


Question 7 of 25
7. According to Bucky Fuller, all polygons and phenomena are reducible to what basic-shape? Hint


Question 8 of 25
8. What shape is described as: a rhombic dodecahedral, symmetrically recurrent through the Isotropic-vector matrix, and tangential to the 12 omni-symmetrical vertices? Hint


Question 9 of 25
9. How does Fuller describe a 'point' in space? Hint


Question 10 of 25
10. What is not one of the 3 omni-symmetric, omni-triangulated, and least-effort systems found in nature? Hint


Question 11 of 25
11. What term is described as a : self-stabilizing energy-event complex? Hint


Question 12 of 25
12. Of Euclid's early 5 Hypotheses, which one is the parallel conjecture, that has been found irrelevant in the higher dimensions of space?

Answer: (A number...1 through 5)
Question 13 of 25
13. In Synergetic-space, how is a 'Line' defined? Hint


Question 14 of 25
14. What is being defined here: 'Omni-embracing, collecting, precessional, generating-circumferential, surface-folding wave.'?

Answer: (One Word)
Question 15 of 25
15. What type of structure does the 'Geodesic Dome', made famous by Bucky Fuller, exemplify? Hint


Question 16 of 25
16. According to Synergists, all time is sequential, complementary, and orderly disequilibrious intertransformations of space-nothingness to time somethingness, and vice versa. So, ' The only instanstaneity is ___'? Hint


Question 17 of 25
17. What are the two types of acceleration.. ____ and _____? Hint


Question 18 of 25
18. Quite often, Synergetics uses the principle of angular topology developed by Descartes. If you take a tetrahedron and add up the surface angles, how many degrees will you get in total Hint


Question 19 of 25
19. According to Synergy, 'solids' exist in space.


Question 20 of 25
20. The _______ is a nonsimultaneously potential vector equilibrium? Hint


Question 21 of 25
21. Which shape contains the most volume with the least surface area? Hint


Question 22 of 25
22. What shape does the energy of Planck's constant take on, according to Bucky Fuller? Hint


Question 23 of 25
23. How does a tree support horizontally tons of heavy branches? Bucky Fuller explain this phenomena by employing which term? Hint


Question 24 of 25
24. Fuller makes the interesting connection of Euler's geometry with vertices to the mass-attraction of gases, with which physicist? Hint


Question 25 of 25
25. Bucky uses : V+F=E+2, quite often. What mathematician first used this formula to calculate the edges, faces, and vertices of a polygon?

Answer: (Last name or full name)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Synergetic uses ___ vectorial angles and tetrahedral systems.

Answer: 60 degrees

2. Like Euler, Bucky Fuller decomposed the Universe and all phenomena into angles and ___?

Answer: frequencies

Synergetics equates and utilizes Heisenberg's Indeterminism and its mensuration with the omni-symmetry of wavilinear phenomena, and then fuses it into the conceptual-metaphysical of the subjective-absolute equilibria.
3. The Universe is described as a closed-system of omni-interacting, precessionally transforming, complementary-transacting, and self-regenerating system ... or simply as a _____?

Answer: perpetual motion machine

4. What mathematical-construct does Bucky Fuller decompose the Universe into?

Answer: polyhedra

The system of space is composed of concave and convex series of tetrahedra. 'Many sideness'...a spheric experience of ultrhigh frequencies, omnidirectional, within finite-closed areas.
5. Synergetics explains events as __-vectored wavelengths.

Answer: 6

6. What does Fuller refer to the array of equilateral triangles, arranged in a 4-dimensional matrix with 60 degree angles?

Answer: isotropic vector matrix

7. According to Bucky Fuller, all polygons and phenomena are reducible to what basic-shape?

Answer: triangles

8. What shape is described as: a rhombic dodecahedral, symmetrically recurrent through the Isotropic-vector matrix, and tangential to the 12 omni-symmetrical vertices?

Answer: sphere

9. How does Fuller describe a 'point' in space?

Answer: event embryo

10. What is not one of the 3 omni-symmetric, omni-triangulated, and least-effort systems found in nature?

Answer: dodecahedron

11. What term is described as a : self-stabilizing energy-event complex?

Answer: structure

Here, he emphasizes angular invariability and regenerative within the system.
12. Of Euclid's early 5 Hypotheses, which one is the parallel conjecture, that has been found irrelevant in the higher dimensions of space?

Answer: 5

13. In Synergetic-space, how is a 'Line' defined?

Answer: vector trajectory

14. What is being defined here: 'Omni-embracing, collecting, precessional, generating-circumferential, surface-folding wave.'?

Answer: gravity

15. What type of structure does the 'Geodesic Dome', made famous by Bucky Fuller, exemplify?

Answer: tensegrity

16. According to Synergists, all time is sequential, complementary, and orderly disequilibrious intertransformations of space-nothingness to time somethingness, and vice versa. So, ' The only instanstaneity is ___'?

Answer: eternity

17. What are the two types of acceleration.. ____ and _____?

Answer: linear angular

18. Quite often, Synergetics uses the principle of angular topology developed by Descartes. If you take a tetrahedron and add up the surface angles, how many degrees will you get in total

Answer: 720

A tetrahedron is a four-sided, three-dimensional shape. Descartes developed a general rule for any polyhedron: the sum of the surface angles is equal to 720 degrees subtracted from 360 degrees times the number of vertices. Fuller referred to this 720-degree difference as "takeout."
19. According to Synergy, 'solids' exist in space.

Answer: False

All planes have spaces between them, no continuum is without 'holes'.
20. The _______ is a nonsimultaneously potential vector equilibrium?

Answer: universe

21. Which shape contains the most volume with the least surface area?

Answer: rhombic dodecahedron

22. What shape does the energy of Planck's constant take on, according to Bucky Fuller?

Answer: tetrahedron

23. How does a tree support horizontally tons of heavy branches? Bucky Fuller explain this phenomena by employing which term?

Answer: hydraulic compression

The crystalline tensions of cell sacs are hydraulically filled to distribute the compression and tension loads throughout the whole structure. The cells then become noncompressible.
24. Fuller makes the interesting connection of Euler's geometry with vertices to the mass-attraction of gases, with which physicist?

Answer: Gibbs

The vertexial bonds of polyhedral molecules, create hinges- triple bonding gives rigidity. Gases then can be tetrahedrally bonded, corner to corner, as universal joints. Cool!
25. Bucky uses : V+F=E+2, quite often. What mathematician first used this formula to calculate the edges, faces, and vertices of a polygon?

Answer: Euler

Source: Author thejazzkickazz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us