Quiz about The Life of Elisabeth KublerRoss MD
Quiz about The Life of Elisabeth KublerRoss MD

The Life of Elisabeth Kubler-Ross, MD Quiz


This quiz is about the life and times of Elisabeth Kubler-Ross, MD. This is my very first quiz and I hope that you enjoy learning about this wonderful woman as much I enjoyed writing the quiz.

A multiple-choice quiz by Keciaw. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People K-L

Author
Keciaw
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
315,738
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
300
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Elisabeth Kubler-Ross MD was a physician. What was her speciality in medicine? Hint

Psychiatrist
Internist
Neurologist
Endocrinologist

2. What nationality was Dr Elisabeth Kubler-Ross at birth? Hint

Swiss
French
German
American

3. As a psychiatrist, Dr Elisabeth Kubler-Ross started working with terminal patients in hospice care and in the hospital. What was the technique that Kubler-Ross used to work with when she interacted with dying patients? Hint

Dr Elisabeth Kubler-Ross heavily medicated her patients
Dr Elisabeth Kubler-Ross avoided taking the multi-team approach to treatment
Dr Elisabeth Kubler-Ross excluded the patient's family from the treatment cycle
Dr Elisabeth Kubler-Ross assessed the dying patient as a whole person

4. Dr Elisabeth Kubler-Ross got married in February of 1958. What was the name of her husband? Hint

Jackson Ross
Henry Ross
Daniel Ross
Emanuel Ross

5. What are the five stages of grief as defined by Dr Elisabeth Kubler-Ross in her book "On Death and Dying"? Hint

Depression, Bargaining, Flight of Ideas, Anger and Socialisation
Denial, Anger, Bargaining, Depression, and Acceptance
Anger, Sadness, Despair, Acceptance, and Hope
Acceptance, Hope, Bargaining, Anger and Depression

6. Which hospital did Dr Elisabeth Kubler-Ross do her residency and where was the hospital located? Hint

Mayo Clinic, Rochester, MN
University of Chicago Medical Center, Chicago, IL
Alpena Regional Medical Center, Alpena, MI
Montefiore Hospital, New York City, NY

7. Which psychiatrist influenced Dr Elisabeth Kubler-Ross the most while she was doing her work on death and dying? Hint

Sigmund Freud
Carl Gustav Jung
Viktor Emil Frankl
Léopold Szondi

8. What was the name of the special center that Dr Elisabeth Kubler-Ross founded in the mid-1990s and what does the name of the center mean? Hint

Shanti Nilaya; Home of Peace
Shalom; Peace
Om Namah Shivaya; Divine Love Dwells in You
Wohnstätte des Bliss; Abode of Bliss

9. Where did Dr Elisabeth Kubler-Ross die? Hint

In her home in Zurich, Switzerland
In a hospital in Zurich, Switzerland
In a hospital in Scottsdale, AZ
In her home in Scottsdale, AZ

10. When Elisabeth Kubler-Ross was a young woman volunteering in Poland, she went to a death camp called Maidnek. What did she see carved on the walls of the dwellings of the Maidnek camp? Hint

Names of people sent through the camp
Cockroaches
Butterflies
Caterpillars


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Elisabeth Kubler-Ross MD was a physician. What was her speciality in medicine?

Answer: Psychiatrist

Dr Elisabeth Kubler-Ross had originally wanted to be a pediatrician at Columbia Presbyterian. However, she had become pregnant which prevented her from practicing, so she chose to specialize in psychiatry instead.
2. What nationality was Dr Elisabeth Kubler-Ross at birth?

Answer: Swiss

Dr Elisabeth Kubler-Ross was born in Zurich, Switzerland. Dr Elisabeth Kubler-Ross was one of identical triplets. Her sisters' names are Eva and Ericka.
3. As a psychiatrist, Dr Elisabeth Kubler-Ross started working with terminal patients in hospice care and in the hospital. What was the technique that Kubler-Ross used to work with when she interacted with dying patients?

Answer: Dr Elisabeth Kubler-Ross assessed the dying patient as a whole person

Even early on in her career, Dr Elisabeth Kubler-Ross realized that she and other people in her position, had to treat the dying patient as a whole person. This meant, dealing with the individual on the physical, mental and spiritual level of their being.
4. Dr Elisabeth Kubler-Ross got married in February of 1958. What was the name of her husband?

Answer: Emanuel Ross

Dr Elisabeth Kubler-Ross and Emanuel, known as "Manny", met when they were both studying at the University of Zurich medical school.
5. What are the five stages of grief as defined by Dr Elisabeth Kubler-Ross in her book "On Death and Dying"?

Answer: Denial, Anger, Bargaining, Depression, and Acceptance

Dr Elisabeth Kubler-Ross first defined the five stages of grief in the late 1960s. As Dr Elisabeth Kubler-Ross began to work with the terminal patient she came to realize that, in some form, the dying patient went through the five stages of grief. However, Dr Elisabeth Kubler-Ross after many years of practice knew that the five stages of grief could be applied to any type of loss, such as a person grieving for a failed marriage.
6. Which hospital did Dr Elisabeth Kubler-Ross do her residency and where was the hospital located?

Answer: Montefiore Hospital, New York City, NY

Both Dr Elisabeth Kubler-Ross and her husband Dr Emanuel Ross completed their residency at Montefiore Hospital, New York City, NY.
7. Which psychiatrist influenced Dr Elisabeth Kubler-Ross the most while she was doing her work on death and dying?

Answer: Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung was a Swiss psychiatrist who developed dream interpretation theories.

Léopold Szondi was a Hungarian psychiatrist who developed the "Szondi test" which is very close to the ink blot test of judging different forms of personality.

Viktor Emil Frankl was an Austrian psychiatrist who developed Logotherapy, a form of analysis that focused on the concept that the primary desire for man is to find purpose in life.

Sigmund Freud was an Austrian neurologist who developed psychoanalytic theories.
8. What was the name of the special center that Dr Elisabeth Kubler-Ross founded in the mid-1990s and what does the name of the center mean?

Answer: Shanti Nilaya; Home of Peace

Dr Elisabeth Kubler-Ross choose the Sanskrit term Shanti Nilaya for her special center in San Diego, CA, to help people come to terms with death. She trained staff there to conduct Life, Death and Transition workshops. These workshops were seven days long and helped people deal with the most difficult trials of life.
9. Where did Dr Elisabeth Kubler-Ross die?

Answer: In her home in Scottsdale, AZ

Dr Elisabeth Kubler-Ross died at the age of 78. Now, in memoriam, the hospital has set up the Elisabeth Kubler-Ross Foundation which helps people come to terms with death and provides education in thanatology (the study of death) to the general public.
10. When Elisabeth Kubler-Ross was a young woman volunteering in Poland, she went to a death camp called Maidnek. What did she see carved on the walls of the dwellings of the Maidnek camp?

Answer: Butterflies

At the time, Dr Elisabeth Kubler-Ross didn't understand that significance of finding butterflies carved on the walls of the death camp. However, many years later as Dr Elisabeth Kubler-Ross started her pioneering work with thanatology, she realized that the butterfly was symbolic of the soul leaving the physical body.
Source: Author Keciaw

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us