FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Where Am I From
Quiz about Where Am I From

Where Am I From? Trivia Quiz


Here are ten authors and their places of birth. Can you get them all?

A matching quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Writers & Authors
  8. »
  9. Writers and Places

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
386,541
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
544
Awards
Top 35% Quiz
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Rudyard Kipling  
  Boston, Massachusetts
2. Samuel Clemens  
  London, England
3. Boris Pasternak  
  Florida, Missouri
4. Mary Shelley  
  Malé Svatoňov, Austria-Hungary
5. Robert Burns  
  Calcutta, India
6. Stephen King  
  Portland, Maine
7. Karel Capek  
  Moscow, Russia
8. Harper Lee  
  Monroeville, Alabama
9. Edgar Allan Poe  
  Bombay, India
10. William Makepeace Thackeray  
  Alloway, Scotland





Select each answer

1. Rudyard Kipling
2. Samuel Clemens
3. Boris Pasternak
4. Mary Shelley
5. Robert Burns
6. Stephen King
7. Karel Capek
8. Harper Lee
9. Edgar Allan Poe
10. William Makepeace Thackeray

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Rudyard Kipling

Answer: Bombay, India

Rudyard Kipling was the 1907 Nobel Prize winner in literature and is known for such works as the "jungle Book" and the "Just So Stories". He was born in Bombay, India in 1865 and lived most of his adult life in America. He passed away in 1936.
2. Samuel Clemens

Answer: Florida, Missouri

One of the most intellectual authors of his time, Samuel Clemens is known by his pen name Mark Twain. He is known for writing "the Adventures of Huckleberry Finn" and" The Adventures of Tom Sawyer", just to name a few. He was born in Florida, Missouri in 1835 and died in 1910 in Redding, Connecticut.
3. Boris Pasternak

Answer: Moscow, Russia

Boris Pasternak was born in Moscow, Russia in 1890. He was a composer as well as an author. His most famous work of literature was "Dr. Zhivago", published in 1957. He passed away in 1960.
4. Mary Shelley

Answer: London, England

Mary Shelley was an English writer who is best known for her novel "Frankenstein" published in 1818. She was born in London in 1797. She was married to fellow author Percy Bysshe Shelley. She died of brain cancer in 1851.
5. Robert Burns

Answer: Alloway, Scotland

Robert Burns was born in Alloway, Scotland in 1759. He is one of Scotland's most beloved author and poets. He passed away in 1796, but has been known as an inspiration to many more modern authors.
6. Stephen King

Answer: Portland, Maine

Stephen King, born in Portland, Maine, is one of the greatest American authors of horror in modern times. He has written over 200 short stories and novels. Many of his books take place in his home state of Maine.
7. Karel Capek

Answer: Malé Svatoňov, Austria-Hungary

Karel Capek was a Czech science fiction author. His most famous work is "War With the Newts". He was nominated for the Nobel prize seven times. He passed away in 1938 in Prague, Czechoslovakia.
8. Harper Lee

Answer: Monroeville, Alabama

Harper Lee is known for novel "To Kill a Mockingbird" in 1960, winning herself a Pulitzer Prize. She was born in Monroeville, Alabama in 1926. Lee died on February 19, 2016, at the age of 89.
9. Edgar Allan Poe

Answer: Boston, Massachusetts

Edgar Poe was born on 19 January 1809 in Boston, Massachusetts. He was the prime author of horror short stories written in the 19th century. He died on Sunday, October 7, 1849 in suspicious circumstances.
10. William Makepeace Thackeray

Answer: Calcutta, India

Famous English author William Makepeace Thackeray was born in Calcutta, India in 1811. He was is the author of "Vanity Fair" on 1847. He died in London in 1863.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us