FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Womens History Texas Style
Quiz about Womens History Texas Style

Women's History Texas Style Trivia Quiz


In celebration of Women's History Month (March), match the quote with the famous Texas woman. Research resource was the Listing of Great Texas Women.

A multiple-choice quiz by spice2. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.S.A. People
  8. »
  9. Texas

Author
spice2
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
306,685
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
861
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "What the people want is very simple. They want an America as good as its promise." This quote is credited to what former Texas member of the US House of Representatives? Hint


Question 2 of 10
2. "Women who stepped up were measured as citizens of the nation, not as women. This was the people's war, and everyone was in it." What former military officer said those words? Hint


Question 3 of 10
3. "I envisioned a company in which any woman could become just as successful as she wanted to be. The door would be wide open to opportunity for women who were willing to pay the price and had the courage to dream." True or False, was this Texas businesswoman Mary Kay Ash?


Question 4 of 10
4. "Ginger Rogers did everything that Fred Astaire did. She just did it backwards and in high heels." Who was this former Texas governor with which this quote has been associated? Hint


Question 5 of 10
5. This Texas woman said, "pastor, not a woman pastor...I think women are called in the same sense that men are called to be pastors. I think God regards us as people." Who was this pastor? Hint


Question 6 of 10
6. This Texas woman said of her mother, " She wanted me to be a writer. She said you can always write, no matter what you look like. When I was growing up she told me to be a little lady, and a couple of times I got a whack for crossing my eyes or making funny faces. Of course, she never, I never, dreamed I would ever perform." Who made a living making funny faces? Hint


Question 7 of 10
7. "It's not just enough to swing at the ball. You've got to loosen your girdle and really let the ball have it." This quote is credited to what famous Texas athlete? Hint


Question 8 of 10
8. "It's an honor to be the first woman on the Supreme Court, but it will be even better when we get the second cowgirl on the Supreme Court." Who was this famous jurist? Hint


Question 9 of 10
9. After 11 September 2001, this Texas woman was quoted as saying, "We need to reassure our children that they are safe in their homes and schools. We need to reassure them that many people love them and care for them, and that while there are some bad people in the world, there are many good people." What First Lady said this? Hint


Question 10 of 10
10. "You can't espouse something that doesn't make you happy. It has to make your heart sing before it can make anybody else's sing." What First Lady said this? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "What the people want is very simple. They want an America as good as its promise." This quote is credited to what former Texas member of the US House of Representatives?

Answer: Barbara Jordan

Barbara Charline Jordan (1936-1996) was elected to the US House of Representatives from the 18th District of Texas (1973-1979). She was the first African-American woman from a southern state to be elected to the House. In 1994, she was awarded the Presidential Medal of Freedom. She was also inducted into both the Texas and the National Women's Hall of Fame.
2. "Women who stepped up were measured as citizens of the nation, not as women. This was the people's war, and everyone was in it." What former military officer said those words?

Answer: Oveta Culp Hobby

Oveta Culp Hobby (1905-1995) was the first commanding officer of the Women's Army Corps. She earned the rank of colonel and was also awarded the Distinguished Service Medal for her efforts during World War II. In 1953, she became the first female secretary of the new Health, Education and Welfare Department.
3. "I envisioned a company in which any woman could become just as successful as she wanted to be. The door would be wide open to opportunity for women who were willing to pay the price and had the courage to dream." True or False, was this Texas businesswoman Mary Kay Ash?

Answer: True

Mary Kay Cosmetics was started in 1968 in Dallas, with only a $5,000 investment. A sign of company success were the Pink Cadillacs top sales people were awarded.
4. "Ginger Rogers did everything that Fred Astaire did. She just did it backwards and in high heels." Who was this former Texas governor with which this quote has been associated?

Answer: Ann Richards

Dorothy Ann Willis Richards (1933-2006) was the second female governor of Texas from 1991-1995, and was defeated for re-election by George W. Bush in 1994. She was well known for her sense of humor. Ann Richards died on September 13, 2006 of esophageal cancer.
5. This Texas woman said, "pastor, not a woman pastor...I think women are called in the same sense that men are called to be pastors. I think God regards us as people." Who was this pastor?

Answer: Bettye Jo Carr

Bettye Jo Crisler Carr (1926-2007)was the first woman appointed superintendent in the Northwest Texas Conference of the United Methodist Church. Before she died, she made known what text she wanted used at her memorial service. Genesis 33:9 reads in part, "I have enough, my brother." She wished to express her gratitude for all she had experienced in living, loving and serving.
6. This Texas woman said of her mother, " She wanted me to be a writer. She said you can always write, no matter what you look like. When I was growing up she told me to be a little lady, and a couple of times I got a whack for crossing my eyes or making funny faces. Of course, she never, I never, dreamed I would ever perform." Who made a living making funny faces?

Answer: Carol Burnett

Carol Creighton Burnett was born April 26, 1933 in San Antonio. She had enrolled at UCLA where she began studying journalism, but quickly switched to theater arts. The Carol Burnett Show which aired on CBS from 1967-1978 earned 22 Emmy Awards.
7. "It's not just enough to swing at the ball. You've got to loosen your girdle and really let the ball have it." This quote is credited to what famous Texas athlete?

Answer: Both - they are the same person

Mildred Ella (Babe) Didrikson Zaharias (1911-1956)was one of the greatest American women athletes. She was an accomplished athlete in golf, basketball and track and field. She won 3 medals in the 1932 Olympic Games, 2 gold and 1 silver. She was diagnosed with colon cancer in 1953, and died at the age of 45 in 1956.
8. "It's an honor to be the first woman on the Supreme Court, but it will be even better when we get the second cowgirl on the Supreme Court." Who was this famous jurist?

Answer: Sandra Day O'Connor

Sandra Day O'Connor was born March 26,1930 in El Paso. She served as a Supreme Court Justice from 1981-2006, after being appointed by former President Ronald Reagan.
9. After 11 September 2001, this Texas woman was quoted as saying, "We need to reassure our children that they are safe in their homes and schools. We need to reassure them that many people love them and care for them, and that while there are some bad people in the world, there are many good people." What First Lady said this?

Answer: Laura Bush

Laura Lane Welch Bush was born November 4, 1946 in Midland. During her time as First Lady she focused her attention on children's education and women's health. In January 2006, polls recorded her approval rating at 82 percent making her one of the most popular first ladies.
10. "You can't espouse something that doesn't make you happy. It has to make your heart sing before it can make anybody else's sing." What First Lady said this?

Answer: Lady Bird Johnson

Claudia Alta "Lady Bird" Taylor Johnson (1912-2007) was First Lady of the United States from 1963-1969. Her major initiatives included beautification of the nation's cities and highways and conservation of natural resources. Lady Bird Johnson was awarded the Presidential Medal of Freedom by Gerald Ford on January 10, 1977. She also received the Congressional Gold Medal on May 8, 1984.
Source: Author spice2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us