FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Royal Families
Quiz about World Royal Families

World Royal Families Trivia Quiz


This is a quiz about modern world monarchs and their families. See how much you know and what can learn!

A multiple-choice quiz by ballykissangel. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Royalty & Monarchs

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
74,817
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2781
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: DeepHistory (10/10), Guest 94 (5/10), bernie73 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Prince Albert became King Albert II, sixth king of Belgium, when his brother King Baudouin passed away in 1993. Who is his Queen? Hint


Question 2 of 10
2. Who became King of Sweden in 1973? Hint


Question 3 of 10
3. While he was still Crown Prince Harald, King Harald V of Norway caused a heated political debate when he announced that he wished to marry Sonja Haraldsen. Why? Hint


Question 4 of 10
4. Grand Duke Henri and Grand Duchess Maria Teresa are the present reigning monarchs of Luxembourg. (year 2002) Where was Maria Theresa born? Hint


Question 5 of 10
5. New York University has a center named after this Spanish king. Who is he? Hint


Question 6 of 10
6. Prince Rainier III, prince soverign of Monaco, is probably best known for having married American actress Grace Kelly in 1956. Whom did he succeed? Hint


Question 7 of 10
7. King Rama IX became king of Thailand in 1946. Where was he born? Hint


Question 8 of 10
8. Queen Margrethe II and Prince Consort Henrik of Denmark were married in June, 1967. When they married, what did Henrik have to change? Hint


Question 9 of 10
9. Queen Beatrix of the Netherlands married German diplomat Claus von Amsberg in March, 1966. Which of their sons succeeded her in 2013? Hint


Question 10 of 10
10. King Abdullah II is the present day (2002) king of which country? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 17 2024 : DeepHistory: 10/10
Jun 17 2024 : Guest 94: 5/10
Jun 16 2024 : bernie73: 9/10
Jun 12 2024 : kstyle53: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Prince Albert became King Albert II, sixth king of Belgium, when his brother King Baudouin passed away in 1993. Who is his Queen?

Answer: Queen Paola

On July 2, 1959, Albert married Donna Paola Ruffo di Calabria from an Italian family with royal connections. They have three children: Prince Philippe, Princess Astrid, Prince Laurent.
2. Who became King of Sweden in 1973?

Answer: King Carl XVI Gustav

King Carl XVI Gustav is married to Queen Silvia and they have three children: Princess Victoria, Prince Carl Philip, and Princess Madeleine.
3. While he was still Crown Prince Harald, King Harald V of Norway caused a heated political debate when he announced that he wished to marry Sonja Haraldsen. Why?

Answer: She was a commoner

Queen Sonja was a Norweigan woman without a royal background. In the end Sonja was accepted and she and King Harald have two children: Martha Louise and Haakon.
4. Grand Duke Henri and Grand Duchess Maria Teresa are the present reigning monarchs of Luxembourg. (year 2002) Where was Maria Theresa born?

Answer: Cuba

They have 5 children: Prince Guillaume, Prince Felix, Prince Louis, Princess Alexandra and Prince Sebastian.
5. New York University has a center named after this Spanish king. Who is he?

Answer: King Juan Carlos I

Juan Carlos I became king of Spain in 1975. He is married to the former Princess Sophia of Greece. They have three children: Princess Elena, Princess Cristina and Prince Felipe.
6. Prince Rainier III, prince soverign of Monaco, is probably best known for having married American actress Grace Kelly in 1956. Whom did he succeed?

Answer: Prince Louis II

Prince Rainier and Princess Grace had three children: Princess Caroline, Prince Albert and Princess Stephanie.
7. King Rama IX became king of Thailand in 1946. Where was he born?

Answer: United States

King Bhumibol Adulyadej (King Rama IX) was born in Cambridge, Massachusetts. He and Queen Sirikit have one son and three daughters. The Thai people love and respect King Rama, and in the year 2002, he is the world's longest-reigning living monarch.
8. Queen Margrethe II and Prince Consort Henrik of Denmark were married in June, 1967. When they married, what did Henrik have to change?

Answer: all of these

Before his marriage, Henrik was Henri Marie Jean-Andre, a French diplomat. Queen Margrethe claims that it was 'love at first sight' when they met.
9. Queen Beatrix of the Netherlands married German diplomat Claus von Amsberg in March, 1966. Which of their sons succeeded her in 2013?

Answer: Willem-Alexander

Queen Beatrix abdicated on 30 April 2013, whereupon Willem-Alexander succeded her becoming the first King of the the Netherlands since 1890.
10. King Abdullah II is the present day (2002) king of which country?

Answer: Jordan

King Abdullah succeeded his father, King Hussein after Hussein's death in 1999. He is married to Queen Rania and they have three children: Prince Hussein, Princess Iman and Princess Salma.
Source: Author ballykissangel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us