FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Writers And Where They Lived
Quiz about Writers And Where They Lived

Writers And Where They Lived Trivia Quiz


Authors just as normal earthlings need houses to live in. Some had very impressive, very romantic or very unusual houses, or they simply were very much attached to them. - In this quiz all questions have a link with such a house.

A multiple-choice quiz by chrissie_26. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Writers & Authors
  8. »
  9. Writers and Places

Author
chrissie_26
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
39,667
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1815
Last 3 plays: PurpleComet (7/10), Guest 82 (7/10), Guest 24 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. 907 Whitehead Street, Key West was his address. Sloppy Joe's bar his home from home. Martha Gelhorn one of his lovers. Who is this macho guy? Hint


Question 2 of 10
2. She had an abandoned English castle for a home, together with her husband she added a wonderful garden to it and was a friend of Virginia Woolf's. Who is this daughter of Eve? Hint


Question 3 of 10
3. This Welsh poet lived for quite some time in a Boat House with a view of the sea. He died at the end of a lecture tour in USA 1953. His name? Hint


Question 4 of 10
4. This American author was born in Missouri, but had his favourite house at Hartford, Connecticut. He was so popular that in summer he had to 'hide' from his fans on his wife Livy's family-estate. Who is he? Hint


Question 5 of 10
5. English female author. Found herself a cottage ('Monk's House') in Rodmell, Sussex. She drowned herself near that cottage in March 1941. Hint


Question 6 of 10
6. Irish author who wrote a lot about his 'Tower' near Gort, Galway. Had to leave for Dublin when after the Irish Civil War he was elected as a Senator for the new Irish Parliament. His name? Hint


Question 7 of 10
7. Born in Belgium, French nationality, wrote a book on the Emperor Hadrian . She sheltered from World War II at 'Petite Plaisance', Mount Desert Island, Maine where she lived with Grace Frick and later Jerry Wilson. Survived both of them and returned to France. Became Member of the French Academy. Buried on Mount Desert Island. Hint


Question 8 of 10
8. This American author was born in New Albany, Mississippi, and spent time in New Orleans, Paris, New York, Hollywood - where he wrote filmscripts. His main residence however was Oxford, Mississippi, at Rowan Oak. Hint


Question 9 of 10
9. Danish authoress. Married a Swedish Baron, went with him to Kenya. Disappointed in and deceived by her faithless husband, she fell in love with an eccentric Englishman who got killed in a plane crash. Returned to her family residence Rungstedlung near Copenhagen. Her given name (not her pen name)? Hint


Question 10 of 10
10. Born in India, English nationality, settled on Island of Corfu, sheltered from Germans in Alexandria, Egypt. Then back to Greece, Rhodes and Cyprus. Because of troubles in Cyprus he went to France, and found a suitable residence at Sommieres, near Nimes. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : PurpleComet: 7/10
Mar 31 2024 : Guest 82: 7/10
Mar 30 2024 : Guest 24: 9/10
Mar 30 2024 : Peachie13: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 907 Whitehead Street, Key West was his address. Sloppy Joe's bar his home from home. Martha Gelhorn one of his lovers. Who is this macho guy?

Answer: Ernest Hemingway

John Dos Passos (1896-1970). F. Scott Fitzgerald(1896-1940). Erskine Caldwell won some fame with "God's Little Acre"
2. She had an abandoned English castle for a home, together with her husband she added a wonderful garden to it and was a friend of Virginia Woolf's. Who is this daughter of Eve?

Answer: Vita Sackville-West

Vanessa Bell was Virginia Woolf's sister and mother of Quentin Bell; Violet and Rosamund were friends of Vita's. Vita's castle is now better known as Sissinghurst Gardens.
3. This Welsh poet lived for quite some time in a Boat House with a view of the sea. He died at the end of a lecture tour in USA 1953. His name?

Answer: Dylan Thomas

R.S. Thomas, born 1913, Cardiff. Edward Thomas (1878-1917), born in London and not a Welshman at all. Vernon Watkins (1906-67), Welsh poet.
4. This American author was born in Missouri, but had his favourite house at Hartford, Connecticut. He was so popular that in summer he had to 'hide' from his fans on his wife Livy's family-estate. Who is he?

Answer: Mark Twain

Theodore Dreiser (1871, Terre Haute, Indiana - 1945). Frank Norris (1871-1900). Charles Brockden Brown (1771-1810)
5. English female author. Found herself a cottage ('Monk's House') in Rodmell, Sussex. She drowned herself near that cottage in March 1941.

Answer: Virginia Woolf

Maud Gonne was the Irish nationalist Yeats had fallen in love with. Lady Ottoline Morrell played a role in D.H. Lawrence's life. Vanessa Bell was Virginia Woolf's sister.
6. Irish author who wrote a lot about his 'Tower' near Gort, Galway. Had to leave for Dublin when after the Irish Civil War he was elected as a Senator for the new Irish Parliament. His name?

Answer: W.B. Yeats

Kavanagh (1904-67) born in Inniskeen, Co. Monaghan. Seamus Heaney born 1939 in Co. Derry, Northern Ireland but has moved to the Irish Republic since 1972. Frank O'Connor, ps. of Michael O'Donovan (1903-1966).
7. Born in Belgium, French nationality, wrote a book on the Emperor Hadrian . She sheltered from World War II at 'Petite Plaisance', Mount Desert Island, Maine where she lived with Grace Frick and later Jerry Wilson. Survived both of them and returned to France. Became Member of the French Academy. Buried on Mount Desert Island.

Answer: Marguerite Yourcenar

Marguerite Yourcenar was born de Crayencour, her ps. is an anagram of her real name. Colette, Sagan and de Beauvoir all were prominent French women writers.
8. This American author was born in New Albany, Mississippi, and spent time in New Orleans, Paris, New York, Hollywood - where he wrote filmscripts. His main residence however was Oxford, Mississippi, at Rowan Oak.

Answer: William Faulkner

Hawkes born 1925 - Saul Bellow 1915 (author of "the Adventures of Augie March"; "Herzog" ) - Kerouac (1922-69)
9. Danish authoress. Married a Swedish Baron, went with him to Kenya. Disappointed in and deceived by her faithless husband, she fell in love with an eccentric Englishman who got killed in a plane crash. Returned to her family residence Rungstedlung near Copenhagen. Her given name (not her pen name)?

Answer: Karen Dinesen

Denys Finch Hatton was her English lover. Karen Blixen was her name when married to Baron Blixen. Isak Dinesen was her first pen name.
10. Born in India, English nationality, settled on Island of Corfu, sheltered from Germans in Alexandria, Egypt. Then back to Greece, Rhodes and Cyprus. Because of troubles in Cyprus he went to France, and found a suitable residence at Sommieres, near Nimes.

Answer: Lawrence Durrell

John Updike, born 1932. Not an Englishman! Gerald is Lawrence's brother. Henry Miller befriended Durrell and also wrote about Greece.
Source: Author chrissie_26

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us