FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Author Challenge
Quiz about The Author Challenge

The Author Challenge Trivia Quiz


Should you choose to accept it, here's the challenge. Listed in this quiz are ten authors with a book they have written. Find the country of birth for each author.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Writers & Authors
  8. »
  9. Writers and Places

Author
pennie1478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
362,255
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
611
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Octavio Paz (1914 -1998), author of "The Labyrinth of Solitude", calls what country home? Hint

Spain
USA
Germany
Mexico

2. What is the home country of author T.C. Boyle (1948-?), author of "World's End"? Hint

USA
Australia
India
Canada

3. Author of "Across the Bitter Glass", Eilis Dillon, was born in what country? Hint

Australia
China
Ireland
Russia

4. Where was Elizabeth Bowen (1899-1973) "The House in Paris" fame born? Hint

Ireland
China
England
USA

5. From where does Salman Rushdie, author of "Shame", hail? Hint

Alaska
India
China
Russia

6. From where does Isak Dinesen (1885-1962) of "Out of Africa" fame originate? Hint

Africa
Denmark
India
Canada

7. Iain Banks (1954-2013), author of "The Player of Games", was born in what country? Hint

Wales
Scotland
Ireland
Netherlands

8. In which country was the author Nikos Kazantzakis (1883-1957) born? Hint

China
Greece
Russia
Brazil

9. Thomas Bernhard (1931-1989), author of "Concrete", was born in what country? Hint

Ireland
Netherlands
USA
Wales

10. Nene Janet Paterson Clutha (1924-2004), author of "Faces in the Water", born in what island country? Hint

Ireland
New Zealand
Australia
Japan


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Octavio Paz (1914 -1998), author of "The Labyrinth of Solitude", calls what country home?

Answer: Mexico

Octavio Paz Lozano was born in Mexico City, Mexico in March 31, 1914. He went to a private college in Mexico named Colegio Williams. "The Labyrinth of Solitude" was written as a nine essay book analysing Mexico. Octavio died in Mexico City on April 19, 1998.
2. What is the home country of author T.C. Boyle (1948-?), author of "World's End"?

Answer: USA

Thomas Coraghessan Boyle was born in New York in 1948. As a student, he attended the State University of New York in Potsdam. His third novel, "World's End" was written in 1987 and won him the PEN/Faulkner award in 1988.
3. Author of "Across the Bitter Glass", Eilis Dillon, was born in what country?

Answer: Ireland

Eilis Dillon was born in Galway, Ireland in 1920. "Across the Bitter Glass" is her most famous novel published after her husband's death. Eilis died in 1994 with over fifty books having been published. She was buried next to her husband in Clare County, Ireland.
4. Where was Elizabeth Bowen (1899-1973) "The House in Paris" fame born?

Answer: Ireland

Elizabeth was born in Dublin, Ireland in 1899. Elizabeth was made a Commander of the Most Excellent Order of the British Empire in 1948. "The House in Paris" was Elizabeth's fifth novel. Virginia Woolf was a fan of Elizabeth's writing.
5. From where does Salman Rushdie, author of "Shame", hail?

Answer: India

Sir Ahmed Salman Rushdie was born in India in 1947. He attended college in Mumbai and went on to the University of Cambridge. Before his first novel "Grimus" was published in 1975, Salman worked as a copywriter. His novel "Shame" (1983) won the Best Foreign Book Prize and was runner up for the Booker Prize. "Shame" was a political book about Pakistan.

He is also well known for the fatwa issued against him in February 1989 by Ayatollah Khomeini of Iran. It pronounced him guilty of blasphemy and called for his death.
6. From where does Isak Dinesen (1885-1962) of "Out of Africa" fame originate?

Answer: Denmark

Isak Dinesen is just one of three pseudonym's used by author Karen Blixen. She grew up in Denmark and studied art in Copenhagen, Paris and Rome. She moved to Africa with her first husband, Swedish Baron Bror von Blixen-Finecke, and they lived on a coffee plantation. Her book "Out of Africa" is a memoir of her life with her first husband.
7. Iain Banks (1954-2013), author of "The Player of Games", was born in what country?

Answer: Scotland

Iain Banks was born in Scotland in 1954. He began writing at the age of eleven and his first novel was published at the age of sixteen. "The Player of Games" is the second book in a science fiction series known as the "Culture Series".
8. In which country was the author Nikos Kazantzakis (1883-1957) born?

Answer: Greece

Niko Kazantzakis was born in 1883 in Crete, which was still under Ottoman rule at the time. He studied law in Athens and philosophy in Paris. He didn't become globally known as an author until his book "Zorba the Greek" became a movie in 1964. Unfortunately, he died seven years prior to the making of this movie.
9. Thomas Bernhard (1931-1989), author of "Concrete", was born in what country?

Answer: Netherlands

Thomas Bernhard was born in Heerlen, Netherlands in 1931. Bernhard suffered from tuberculosis and spent three years of his life in a sanitarium before training as an actor in Salzburg. Bernhard wrote "Concrete" in 1982.
10. Nene Janet Paterson Clutha (1924-2004), author of "Faces in the Water", born in what island country?

Answer: New Zealand

Nene Janet Paterson Clutha, also known by her pen name Janet Frame, was born in New Zealand in 1924. Janet attended the University of Otago and the Dunedin College of Education. She wrote several of her books while staying at a psychiatric hospital and then was transferred to an asylum.

She was days away from a lobotomy when one of the books of short stories she wrote won a New Zealand award.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us