FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Man Called Judas Iscariot
Quiz about A Man Called Judas Iscariot

A Man Called Judas Iscariot Trivia Quiz


Ten questions about Judas Iscariot. The KJV Bible was used regarding scripture references.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Christian People / Saints
  8. »
  9. New Testament People

Author
pennie1478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
325,820
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
730
Awards
Top 35% Quiz
Question 1 of 10
1. What does the name Judas mean? Hint


Question 2 of 10
2. To whom did Judas say "I have sinned in that I have betrayed the innocent blood" in Matthew 27:4 of the King James Bible? Hint


Question 3 of 10
3. After betraying Jesus in the Garden of Gethsemane, did Judas Iscariot return the thirty pieces of silver to the chief priests and elders (as recounted in the Gospel of Matthew)?


Question 4 of 10
4. What happened to Judas Iscariot in Matthew 27:5? Hint


Question 5 of 10
5. Before Judas kissed Jesus, in Mark 14:45, what did he address Jesus as? Hint


Question 6 of 10
6. What was the name of Judas Iscariot's father, mentioned in John 6:71? Hint


Question 7 of 10
7. What book of the New Testament speaks of the death of Judas, telling the story in different way from Matthew? Hint


Question 8 of 10
8. Judas Iscariot was considered one of the twelve disciples of Jesus, according to the gospels of Christ.


Question 9 of 10
9. According to Matthew 27:8, what was name of the field that was purchased with the thirty pieces of silver? Hint


Question 10 of 10
10. According to Luke 22:3, Satan entered into Judas prior to the last supper.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 15 2024 : Barbarini: 6/10
Mar 20 2024 : Guest 122: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does the name Judas mean?

Answer: Praise

Judas was the Greek spelling for the Hebrew name Judah. Judas means 'praise'. Judas was a very popular Jewish name.
2. To whom did Judas say "I have sinned in that I have betrayed the innocent blood" in Matthew 27:4 of the King James Bible?

Answer: Chief priests and elders

After Jesus was taken into custody, Judas went back to the chief priests and elders to return the money. In Matthew 27:4, Judas told the chief priests and elders, 'I have sinned in that I have betrayed the innocent blood'. He became upset when the men had no reaction to what he had said.
3. After betraying Jesus in the Garden of Gethsemane, did Judas Iscariot return the thirty pieces of silver to the chief priests and elders (as recounted in the Gospel of Matthew)?

Answer: Yes

Matthew 27:5 tells of Judas Iscariot returning the silver to the chief priests and elders who gave it to him as a price for betraying Jesus Christ. He threw the money on the temple floor and walked out. The gospel of Matthew is the only gospel to mention Judas' remorse after the betrayal.
4. What happened to Judas Iscariot in Matthew 27:5?

Answer: He hanged himself

The gospel of Matthew states that Judas hanged himself after he returned the silver to the chief priests and elders. The book of Acts tells a different story of Judas' death.
5. Before Judas kissed Jesus, in Mark 14:45, what did he address Jesus as?

Answer: Master

The kiss that Judas gave Jesus was a sign to the guards that the man they would be arresting was Jesus. Judas also identified him as "Master" in the gospel of Mark (Mark 14:43-45). The other three gospels did not include this direct quotation.
6. What was the name of Judas Iscariot's father, mentioned in John 6:71?

Answer: Simon

The father of Judas Iscariot was a man named Simon. The Iscariots came from the town of Kerioth, ten miles from Hebron.
7. What book of the New Testament speaks of the death of Judas, telling the story in different way from Matthew?

Answer: Acts

The book of Acts reports that a man who had purchased a field, collapsed in the field and burst open spilling his bowels. Where Judas is not mentioned specifically as "the man" in the specific verse of Acts 1:18, he is mentioned in Acts 1:16 as being a guide to those who had taken Jesus, and the rest of the story is clearly about him.
8. Judas Iscariot was considered one of the twelve disciples of Jesus, according to the gospels of Christ.

Answer: Yes

In Matthew 10:2-4, Mark 3:16-19, and Luke 6:14-16, Judas was listed as one of the twelve disciples. Acts 1:13 lists the disciples but does not list Judas because he had already betrayed Jesus.
9. According to Matthew 27:8, what was name of the field that was purchased with the thirty pieces of silver?

Answer: Field of blood

The chief priests and elders could not return the thirty pieces of silver to the treasury because it was considered blood money. Using the money Judas returned to them, the chief priests and elders bought a field, known as the field of blood, to use as a potter's field. Matthew 27:3-10 has the story.
10. According to Luke 22:3, Satan entered into Judas prior to the last supper.

Answer: True

Before the disciples shared the last supper with Jesus Christ, Luke reports that Satan entered into Judas. During the meal, Jesus told the disciples there was a disciple among them who would betray Him.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us