Quiz about Is That in the Bible
Quiz about Is That in the Bible

Is That in the Bible? Trivia Quiz


This is a True-False quiz. I'll give you a quote and if you think it is from the Bible, answer 'True'. If you think it is not from the Bible, then answer 'False'. Good luck, all you Bible-quoting quizzers.

A multiple-choice quiz by noregap. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Biblical Quotes

Author
noregap
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
75,955
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
11961
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 69 (6/10), Guest 71 (5/10), Guest 97 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Help thy brother's boat across, and lo! thine own has reached the shore.'

True
False

2. 'Whosoever is angry with his brother without cause shall be in danger of judgment.'

True
False

3. 'Am I my brother's keeper?'

True
False

4. 'If a man says, I love God, and yet hates his brother, he is a liar.'

True
False

5. 'Whoever degrades a brother degrades me, and whatever is done or said returns to me.'

True
False

6. 'A brother offended is harder to be won than a strong city.'

True
False

7. 'Blessed shall be thy basket and thy store.'

True
False

8. 'He who blesses most is blest.'

True
False

9. 'Behold, how good it is for brethren to dwell together in Zion.'

True
False

10. 'My yoke is easy and my burden is light.'

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Help thy brother's boat across, and lo! thine own has reached the shore.'

Answer: False

This is an old proverb from the Hindu religion and is somewhat akin to the Golden Rule of 'Do unto others as you would have them do unto you.' It may be from the Vedas or Upanishads, two of the primary Hindu sacred texts.
2. 'Whosoever is angry with his brother without cause shall be in danger of judgment.'

Answer: True

New Testament: Matthew 5:22. This is from Matthew's version of the Sermon on the Mount given by Jesus.
3. 'Am I my brother's keeper?'

Answer: True

Old Testament: Genesis 4:9. This is the response given by Cain to God after God had asked him, 'Where is your brother, Abel?' This scene occurs shortly after Cain had killed his brother Abel.
4. 'If a man says, I love God, and yet hates his brother, he is a liar.'

Answer: True

New Testament: 1 John 4:20. The writter of 1st John is assumed by many to be the Disciple John who also wrote the Gospel of John. He was the youngest of the 12 Disciples of Jesus and is often referred to as 'the Disciple whom Jesus loved.'
5. 'Whoever degrades a brother degrades me, and whatever is done or said returns to me.'

Answer: False

This is from 'Song of Myself,' a poem by Walt Whitman.
6. 'A brother offended is harder to be won than a strong city.'

Answer: True

Old Testament: Proverbs 18:19. The proverbs are filled with all manner of short, concise words of advice or warnings. Some of them are difficult for us to accept in today's culture but they ring true nonetheless.
7. 'Blessed shall be thy basket and thy store.'

Answer: True

Old Testament: Deuteronomy 28:5. This is part of the charge Moses and the Elders gave to the people of Israel as they prepeared to cross over into the Promised Land.
8. 'He who blesses most is blest.'

Answer: False

This is from 'Lines for the Agricultural Exhibition at Amesbury' by John Greenleaf Whittier.
9. 'Behold, how good it is for brethren to dwell together in Zion.'

Answer: False

Psalm 133 verse 1 reads 'Behold, how good and how pleasant it is for brethren to dwell together in unity'. This Psalm is only three verses long but focuses on the joys of being in unity with our fellow human beings.
10. 'My yoke is easy and my burden is light.'

Answer: True

This is a part of the discourse that Jesus spoke during the time he invited people to come to him and take up his message and work. It is found in Matthew 11:30.
Source: Author noregap

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 04 2022 : Guest 69: 6/10
Dec 03 2022 : Guest 71: 5/10
Dec 02 2022 : Guest 97: 8/10
Nov 30 2022 : Guest 24: 7/10
Nov 25 2022 : Guest 192: 4/10
Nov 25 2022 : Guest 207: 7/10
Nov 25 2022 : Guest 97: 4/10
Nov 25 2022 : Guest 107: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 172: 7/10

Score Distribution

quiz
12/5/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us