Quiz about Famous Passages from the Bible
Quiz about Famous Passages from the Bible

Famous Passages from the Bible Quiz


A quiz on well-known passages of the Bible.

A multiple-choice quiz by Mjedi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Biblical Quotes

Author
Mjedi
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
75,405
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6253
Last 3 plays: Guest 172 (8/10), Guest 99 (7/10), ptc123 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which passage talks about not taking revenge? Hint

I John 1:9
Romans 3:23
Romans 12:17
Romans 5:8

2. Which is the 'love chapter'? Hint

Romans 8
Psalm 23
James 3
I Corinthians 13

3. Which speaks of forgiveness? Hint

Romans 3:23
I John 1:9
I Peter 5:7
James 1

4. 'Come, follow Me, Jesus said, and I will make you _______' Hint

fishers of men
great
my disciples
Christians

5. What is commonly known as the shortest verse in the Bible? Hint

Amen
Rejoice always.
Jesus wept.
none of these

6. Which verse says 'Cast all your cares upon Him, for He cares for you'? Hint

John 3:16
I Peter 5:7
Romans 5:8
I John 1:9

7. Which of the following talks about your thoughts? Hint

Romans 5:8
Romans 12:17
Romans 3:23
Philippians 4:8

8. Which chapter mostly talks about what you say? Hint

Mark 25
Romans 8
James 3
Psalms 1

9. Which of the following talks primarily about 'blessed' people? Hint

the fruit of the Spirit
the Beatitudes
the Romans Road
the Minor Prophets

10. Which of the following could be described as a book of poetry? Hint

Jeremiah
Exodus
Ecclesiastes
Mark


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which passage talks about not taking revenge?

Answer: Romans 12:17

'Do not repay anyone evil for evil. Be careful to do what is right in the eyes of everybody.'
2. Which is the 'love chapter'?

Answer: I Corinthians 13

It talks about how important love is. Then it goes on to describe the characteristics of love.
3. Which speaks of forgiveness?

Answer: I John 1:9

'If we confess, He is faithful and just to forgive us our sins and cleanse us from all unrighteousness.'
4. 'Come, follow Me, Jesus said, and I will make you _______'

Answer: fishers of men

Some of the 12 disciples were fishers.
5. What is commonly known as the shortest verse in the Bible?

Answer: Jesus wept.

'Rejoice always' is two words, but it has more letters than 'Jesus wept.' In the New International Version, Job 3:2 says 'He said,' which is shorter than both.
6. Which verse says 'Cast all your cares upon Him, for He cares for you'?

Answer: I Peter 5:7

7. Which of the following talks about your thoughts?

Answer: Philippians 4:8

At the end of the verse it says 'Think about such things.'
8. Which chapter mostly talks about what you say?

Answer: James 3

James calls the tongue a fire. By the way,there are only 16 chapters in Mark.
9. Which of the following talks primarily about 'blessed' people?

Answer: the Beatitudes

The Beatitudes are part of the Sermon on the Mount.
10. Which of the following could be described as a book of poetry?

Answer: Ecclesiastes

The poetry in the Bible was mostly written by Kings David and Solomon.
Source: Author Mjedi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 08 2023 : Guest 99: 7/10
Dec 29 2022 : ptc123: 5/10
Dec 29 2022 : mungojerry: 7/10
Dec 15 2022 : Guest 104: 6/10
Dec 02 2022 : Guest 71: 6/10
Nov 30 2022 : Guest 84: 8/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us