FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mixed Bag of Bible Trivia
Quiz about Mixed Bag of Bible Trivia

Mixed Bag of Bible Trivia Trivia Quiz


Covering some well known Old Testament personalities, this quiz will challenge you on some questions - others may be fairly easy. Hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by noregap. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Bible People
  8. »
  9. Old Testament / Tanakh People

Author
noregap
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
33,254
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
5041
Last 3 plays: Guest 107 (3/10), Guest 72 (4/10), Guest 104 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Terah was the father of which of the following well-known leaders? Hint


Question 2 of 10
2. Where was Moses buried? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following was not one of Job's friends? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following tied burning bushes to the tails of foxes? Hint


Question 5 of 10
5. Why did Abraham lead his people into Egypt? Hint


Question 6 of 10
6. How many plagues did God send on Egypt? Hint


Question 7 of 10
7. Which prophet had a vision of an angel working on a chariot? Hint


Question 8 of 10
8. Which prophet had a vision of dry bones? Hint


Question 9 of 10
9. Which prophet held a contest with the prophets of Baal? Hint


Question 10 of 10
10. Which prophet never died but was taken up to heaven in a whirlwind? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 14 2024 : Guest 107: 3/10
Jul 10 2024 : Guest 72: 4/10
Jun 24 2024 : Guest 104: 10/10
May 31 2024 : Guest 184: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Terah was the father of which of the following well-known leaders?

Answer: Abraham

2. Where was Moses buried?

Answer: No one knows

Deuteronomy 34:1-6 indicates that Moses died and was buried somewhere in the land of Moab. But the precise place of his burial is unknown (v.6).
3. Which of the following was not one of Job's friends?

Answer: Eliezer

He was the second son of Moses (Exodus 18:4). It was also the name of several others but not one of Job's friends.
4. Which of the following tied burning bushes to the tails of foxes?

Answer: Samson

Samson did it and then chased them out to set fire to the fields of his enemies.
5. Why did Abraham lead his people into Egypt?

Answer: Famine in the land he came from.

A famine that had spread from the northeast had caused the land of Abraham, later known as Israel to be unfruitful. In an attempt to find food and save his people, Abraham led them into Egypt. Genesis 12:10.
6. How many plagues did God send on Egypt?

Answer: 10

They are listed in between Exodus 7:20 and continuing through Exodus 14:21.
7. Which prophet had a vision of an angel working on a chariot?

Answer: Ezekiel

8. Which prophet had a vision of dry bones?

Answer: Ezekiel

9. Which prophet held a contest with the prophets of Baal?

Answer: Elijah

1 Kings 18:25-38.
10. Which prophet never died but was taken up to heaven in a whirlwind?

Answer: Elijah

2 Kings 2:9-12.
Source: Author noregap

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us