Quiz about QWERTYUIOP Names  Words in the Bible
Quiz about QWERTYUIOP Names  Words in the Bible

QWERTYUIOP Names & Words in the Bible Quiz


I recently saw a quiz on FunTrivia by musicmonkeyman about QWERTYUIOP words made using just the top line of letters on your computer keyboard and I decided to compile a similar quiz with a Biblical theme.

A multiple-choice quiz by Cowrofl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Bible Word Play

Author
Cowrofl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
393,544
Updated
Feb 01 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
229
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. One of the members of the original Twelve Disciples has a QWERTYUIOP name, formed entirely from the top line on your computer keyboard. He walked ever so briefly on water and denied knowing Christ three times. What is the disciple's QWERTYUIOP name?

Answer: (One word, five letters.)
2. Out of the four QWERTYUIOP names below, which one was the first husband of Tamar, as per Genesis 38:6? Hint

Reu
Peter
Wire
Er

3. Another QWERTYUIOP word in the Old Testament is Peor. According to Numbers 23:28 in the NKJV, Balak took Balaam to the top of Peor, that overlooks the wasteland.

True
False

4. Out of the four QWERTYUIOP names below, which one was the son of Peleg and the father of Serug? (Genesis 11:18-21) Hint

Reu
Quip
Iir
Er

5. Genesis 15:7 quotes God telling Abraham that He had brought him out the land of the Chaldeans. What was the QWERTYUIOP name of the land of the Chaldeans God had taken Abraham out of? Hint

Ur
Tipp
Peor
Pet

6. 1 Kings 5:11 tells of Hiram ruling over a kingdom with a QWERTYUIOP spelling. What was the name of Hiram's kingdom? Hint

Rei
Ur
Tyre
Peor

7. Out of the following QWERTYUIOP words, which one is the only one that appears in the KJV, NKJJ and the NIV? Hint

twirp
typewriter
purity
proprietor

8. Out of the following QWERTYUIOP words, which one does NOT appear in the KJV, NKJV and the NIV? Hint

quiet
toy
terror
weep

9. Out of the following QWERTYUIOP words, which one is the only one that appears in the KJV, NKKJ and the NIV? Hint

twit
repertoire
row
proprietory

10. Which of the following QWERTYUIOP words can be found in the KJV, NKJV and NIV? Hint

pure
tower
your
They are all found in the KJV, NKJV and NIV


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. One of the members of the original Twelve Disciples has a QWERTYUIOP name, formed entirely from the top line on your computer keyboard. He walked ever so briefly on water and denied knowing Christ three times. What is the disciple's QWERTYUIOP name?

Answer: Peter

Peter is the correct answer. His name is formed entirely from the top line on your computer keyboard. Peter is known for a number of things, including walking on water for an ever so brief period of time and denying three times he even knew Christ just prior to His crucifixion.

For details about Peter walking on water, see Matthew 14:27-33. Meanwhile, details about Peter denying he knew Christ can be found in Matthew 26:69-75.

Peter was also known as Simon, but that is not a QWERTYUIOP name.
2. Out of the four QWERTYUIOP names below, which one was the first husband of Tamar, as per Genesis 38:6?

Answer: Er

Er, the son of Judah, was the first husband of Tamar, as per Genesis 38:6. Scripture goes on to state Er was was "wicked in the sight of the LORD and the LORD killed him." No further details are given.

Tamar would marry Onan, Er's younger brother, and he too would be struck dead by the LORD.

In addition to being a QWERTYUIOP name, Er is one of a handful of names in the Old and New Testament that can be formed entirely on the left side of your computer keyboard.

Out of the four possible answers, it must be pointed out there is no such name as 'Wire' in Scripture.
3. Another QWERTYUIOP word in the Old Testament is Peor. According to Numbers 23:28 in the NKJV, Balak took Balaam to the top of Peor, that overlooks the wasteland.

Answer: True

True. Scripture states Balak took Balaam to the top of Peor, that overlooks the wasteland. Biblestudytools.com states Peor was a mountain peak to which Balak led Balaam of Beor to pronounce a curse upon the Israelites. Balaam, however, refused to take such action and had nothing but praise for the Israelites, as per Numbers 24:1-9.

The term 'Peor' is also used in the KJV and the NIV.
4. Out of the four QWERTYUIOP names below, which one was the son of Peleg and the father of Serug? (Genesis 11:18-21)

Answer: Reu

Reu is the correct answer. Genesis 11:18-21 tells of Reu being the son of Peleg and the father of Serung. The passage states Reu was thirty-two years old when he became the father of Serug. Reu lived two hundred and seven years "and begot sons and daughters" but no details are given.

Reu was the great-great grandfather of Abram, who later became known as Abraham. According to Wikipedia, it is believed Reu was born at the time the Tower of Babel was built.
5. Genesis 15:7 quotes God telling Abraham that He had brought him out the land of the Chaldeans. What was the QWERTYUIOP name of the land of the Chaldeans God had taken Abraham out of?

Answer: Ur

Genesis 15:7 tells of God telling Abram, who would later become known as Abraham, He had brought him out of the land of Ur. Genesis 11:31 confirms this fact. The verse tells of Terah taking his son Abram and Abram's wife Saria, and departing from Ur of the Chaldeans to go to Canaan. In Genesis 15:7, God is quoted as saying He brought Abram out of Ur to Canaan "to give you this land to inherit it."

The placename Ur can be also found in the KJV and the NIV.
6. 1 Kings 5:11 tells of Hiram ruling over a kingdom with a QWERTYUIOP spelling. What was the name of Hiram's kingdom?

Answer: Tyre

Hiram was the king of Tyre, as per 1 Kings 5:11. Tyre, a QWERTYUIOP name, appears multiple times in the KJV, NKJV and the NIV. According to the Website Biblearchaeology.org, Tyre was a famous city in the Middle East. Tyre is in Lebanon, just a few miles north of the border with Israel. The modern city is "just a shadow" of its former self according to Biblearchaeology.org.
7. Out of the following QWERTYUIOP words, which one is the only one that appears in the KJV, NKJJ and the NIV?

Answer: purity

The QWERTYUIOP word 'purity' is the correct answer. It can be found multiple times in the KJV, NKJV and the NIV. It shouldn't come as a surprise QWERTYUIOP words like 'typewriter', 'proprietor' and 'twirp' cannot be found in any of the three Bible versions.
8. Out of the following QWERTYUIOP words, which one does NOT appear in the KJV, NKJV and the NIV?

Answer: toy

Try as you may, the QWERTYUIOP word 'toy' can not be found in the KJV, NKJV and the NIV. However, the three other QWERTYUIOP words -- 'quiet', 'terror' and 'weep' -- are all found multiple times in the three different Bible versions.
9. Out of the following QWERTYUIOP words, which one is the only one that appears in the KJV, NKKJ and the NIV?

Answer: row

The QWERTYUIOP word 'row' is the only one out of the four options that appears in the KJV, NKJV and the NIV. In fact, it can be found multiple times in the Old and New Testaments of the three different Bible versions.

At the same time, it shouldn't come as a surprise QWERTYUIOP words like 'repretoire', 'proprietory' and 'twit' do not appear in the three Bible versions.
10. Which of the following QWERTYUIOP words can be found in the KJV, NKJV and NIV?

Answer: They are all found in the KJV, NKJV and NIV

The QWERTYUIOP words 'pure', 'tower' and 'your' are all found multiple times in the KJV, NKJV and the NIV. It shouldn't come as a surprise the word 'tower' appears numerous times with Scripture telling of the construction of the Tower of Babel. And it's a given the words 'pure' and 'your' would be found multiple times in the Old and New Testament of the three different versions of the Bible.
Source: Author Cowrofl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 24: 9/10
Dec 22 2022 : magijoh1: 10/10

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us