Quiz about Revelation Judgements
Quiz about Revelation Judgements

Revelation Judgements Trivia Quiz


This is a quiz on the judgements of Revelation, which will occur during the Tribulation and the Great Tribulation. I'm using the NIV translation.

A multiple-choice quiz by legolasfreak2. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. New Testament
  8. »
  9. Revelation

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
166,484
Updated
May 12 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2452
Last 3 plays: mallyb (6/10), Guest 73 (3/10), Guest 216 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which judgement is the world-wide earthquake? (Revelation 6:12-14) Hint

Seal 5
Seal 6
Seal 7
Seal 4

2. What is the first trumpet judgement? (Revelation 8:7) Hint

The plague of boils
Wormwood
Hail mixed with fire
A third of the moon, stars, and sun are blackened

3. What are the three specific weapons the army of horsemen can kill with? (Revelation 9:17-19) Hint

Smoke, Fire and Carbon Monoxide
Fire, Sulfur and Smoke
Swords, Spears and Bows
Lions, Tigers and Bears

4. Roughly how heavy will the hail be that falls on men after the seventh bowl has been emptied? (Revelation 16:21) Hint

1000 lbs.
10000 lbs.
10 lbs.
100 lbs.

5. What is the number of the judgement which gives the sun the power to scorch people with fire? (Revelation 16:8-9) Hint

The 3rd bowl
The 2nd trumpet
The 5th trumpet
The 4th bowl

6. Concerning the army of horsemen: how many will there be? (Revelation 9:16-18) Hint

2,000,000
200,000
200,000,000
20,000,000

7. Which horse (seal judgement) will bring death? (Revelation 6:7-8) Hint

Black
Pale
Red
White

8. What is the rider of the white horse given? (Revelation 6:2) Hint

A bow and arrow
Silver
A dove
A crown

9. Which of these is NOT a trumpet judgement? (Revelation 8:6 - 9:21) Hint

Hail mixed with fire
Wormwood
A third of the sun, moon, and stars darkened
The world-wide earthquake

10. What is the very last judgement of all 21? (Revelation 16:17-21) Hint

The sores that break out on those that worship the beast
The world-wide earthquake
The sun given power to scorch the people
The hail weighing 100 lbs.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which judgement is the world-wide earthquake? (Revelation 6:12-14)

Answer: Seal 6

Seal 4 is the pale horse, representing death. The fifth seal is the one that has "the souls of those who had been slain because of the word of God and the testimony they had maintained." The seventh seal is silence for about half an hour, also ushering in the seven trumpet judgements.
2. What is the first trumpet judgement? (Revelation 8:7)

Answer: Hail mixed with fire

Wormwood is Trumpet 3, the third of the heavenly lights blackened is trumpet number 4, and the plague of boils is bowl number one.
3. What are the three specific weapons the army of horsemen can kill with? (Revelation 9:17-19)

Answer: Fire, Sulfur and Smoke

The horses breathe the fire, smoke and sulfur. The horses' tails look like snakes, and are used to kill even more people.
4. Roughly how heavy will the hail be that falls on men after the seventh bowl has been emptied? (Revelation 16:21)

Answer: 100 lbs.

If anyone was ever hit by a 100 lb. hailstone, they wouldn't remember anything else. So far, the largest hailstone recorded fell on June 22, 2003 in Aurora, with a record 7-inch diameter and a circumference of 18.75 inches.
http://web.ask.com/
5. What is the number of the judgement which gives the sun the power to scorch people with fire? (Revelation 16:8-9)

Answer: The 4th bowl

Although most of us think that 95 degrees is extremely hot, a temperature for the record books occurred in Death Valley, CA. For 43 consecutive days between 7/6 and 8/13/1917, the temperature was over 120 degrees F. The national weather service recorded 134 F on 7/10/1913.
http://hypertextbook.com/facts/2000/MichaelLevin.shtml
6. Concerning the army of horsemen: how many will there be? (Revelation 9:16-18)

Answer: 200,000,000

Almost 15 million served in the Russian Army during WWI. Casualties totalled an estimated 1.8 million killed, and 2.8 million wounded. An estimated 2.4 million were taken prisoner.
http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/FWWrussiaA.htm
7. Which horse (seal judgement) will bring death? (Revelation 6:7-8)

Answer: Pale

The pale horse brings death, the black horse brings famine, the red horse brings war, and the white horse brings a conqueror given a bow but no arrows.
8. What is the rider of the white horse given? (Revelation 6:2)

Answer: A crown

The rider of the white horse is believed to be the antichrist. He is given a bow but no arrows to conquer the earth peacefully.
9. Which of these is NOT a trumpet judgement? (Revelation 8:6 - 9:21)

Answer: The world-wide earthquake

The world-wide earthquake is actually the sixth seal out of seven.
The largest earthquake yet had a magnitude of 9.5 and struck off the coast of Chile on 5/22/1960. It began a tsunami that caused destruction around the Pacific Ocean area, including Hawaii and Japan.
http://www.pgc.nrcan.gc.ca/seismo/eqinfo/q-a.htm#how_big
10. What is the very last judgement of all 21? (Revelation 16:17-21)

Answer: The hail weighing 100 lbs.

This judgement preceeds the return of the King, but no-one knows exactly how long it is between the hail and Christ's return.
Source: Author legolasfreak2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 26 2023 : mallyb: 6/10
Mar 02 2023 : Guest 73: 3/10
Feb 14 2023 : Guest 216: 2/10
Feb 02 2023 : Guest 99: 7/10
Feb 01 2023 : Guest 69: 3/10

Score Distribution

quiz
3/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us