FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Physics Funsics
Quiz about Physics Funsics

Physics Fun-sics! Trivia Quiz


Here's one that I hope will be a bit more fun.

A multiple-choice quiz by Aznboy. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Physics

Author
Aznboy
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
159,283
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
4131
Last 3 plays: Guest 112 (6/10), Guest 172 (5/10), PurpleComet (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Sir Isaac Newton, hmm . . . I've heard of him. Oh yeah, he's that guy who did which of these? Hint


Question 2 of 10
2. Now it gets a bit tougher. When dealing with magnetic fields, what does the A stand for in the equation Torque = NIAB sin 90 ? Hint


Question 3 of 10
3. Who won a Nobel Prize in 1918 for his work in quantum physics? Hint


Question 4 of 10
4. In what way is force directly related to potential energy? Hint


Question 5 of 10
5. In an RLC circuit, what does the L stand for? Hint


Question 6 of 10
6. The speed of light is approximately 300,000,000 m/s. Approximately how long does it take for light to travel from the Sun to the Earth? Hint


Question 7 of 10
7. Using the following prefixes, which is the correct order, smallest to largest? Hint


Question 8 of 10
8. Internal energy (E) is equal to the difference of the heat transfer (Q) into a system and the work (W) done by the system. This is the first law of?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. Which of these is a name for a unit of mass? Hint


Question 10 of 10
10. Which physicist stated the following: "My goal is simple, it is a complete understanding of the universe, why it is as it is and why it exists at all". Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : Guest 112: 6/10
Feb 18 2024 : Guest 172: 5/10
Feb 03 2024 : PurpleComet: 6/10
Jan 17 2024 : Guest 174: 7/10
Jan 04 2024 : Guest 166: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Sir Isaac Newton, hmm . . . I've heard of him. Oh yeah, he's that guy who did which of these?

Answer: Came up with the Universal Law of Gravitation

Newton was born on Christmas Day.
2. Now it gets a bit tougher. When dealing with magnetic fields, what does the A stand for in the equation { Torque = NIAB sin 90 }?

Answer: Area

N = number of turns, I = current, B = Magnitude of the magnetic field.
3. Who won a Nobel Prize in 1918 for his work in quantum physics?

Answer: Max Planck

Einstein won the nobel prize in 1921 for his theory of the Photoeletric Effect.
4. In what way is force directly related to potential energy?

Answer: The derivative of potential energy is force

Potential energy is also equal to mgh.
5. In an RLC circuit, what does the L stand for?

Answer: An inductor

The RLC circut is used with AC (alternating current) electricity.
6. The speed of light is approximately 300,000,000 m/s. Approximately how long does it take for light to travel from the Sun to the Earth?

Answer: 8 minutes

The light takes about 8.5 minutes to get to Earth, and about 5.4 hours to get to Pluto.
7. Using the following prefixes, which is the correct order, smallest to largest?

Answer: Zepto, Femto, Peta, Yotta

Zepto = 10^-21, Femto = 10^-15, Peta = 10^15, Yotta = 10^24
8. Internal energy (E) is equal to the difference of the heat transfer (Q) into a system and the work (W) done by the system. This is the first law of?

Answer: Thermodynamics

There is also a zeroth law of Thermodynamics. I wonder which came first?
9. Which of these is a name for a unit of mass?

Answer: Slug

Rarely used but a slug is the English unit of mass. The English unit of weight is pounds.
10. Which physicist stated the following: "My goal is simple, it is a complete understanding of the universe, why it is as it is and why it exists at all".

Answer: Stephen Hawking

Hawking is working on the grand unification theory (the scientific explanation of everything).
Source: Author Aznboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us