FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Vitamins Herbs And Natural Healing
Quiz about Vitamins Herbs And Natural Healing

Vitamins, Herbs, And Natural Healing Quiz


Test your knowledge of herbal remedies, vitamins, and other non-pharmaceutical products and their uses. (Since the FDA does not yet endorse alternative products for the treatment of illness or disease, questions are based on commonly held beliefs).

A multiple-choice quiz by jane6677. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Health Issues
  8. »
  9. Nutrition

Author
jane6677
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
29,826
Updated
Sep 06 23
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
4589
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: granpa46 (12/20), Emma058 (17/20), flynnmcalnis (18/20).
- -
Question 1 of 20
1. Available from several vitamin manufacturers, a combination of zinc, vitamin C, and ____________, is used to shorten the duration of the common cold. Hint


Question 2 of 20
2. Which form of natural healing often requires the patient to place small white pellets of special remedies under the tongue? Hint


Question 3 of 20
3. Lactobacillus Acidophillus and Bifidobacterium are examples of which of these? Hint


Question 4 of 20
4. Which of these common herbs/rhizome is often used to calm an upset stomach? Hint


Question 5 of 20
5. Someone who is anemic is usually deficient in what mineral? Hint


Question 6 of 20
6. What is kefir? Hint


Question 7 of 20
7. Which of these is NOT a way to administer vitamin B12? Hint


Question 8 of 20
8. Which of the listed items was the most recent to be FDA approved as a sweetener? Hint


Question 9 of 20
9. Which of these is not a 'milk' marketed as a substitute for those who cannot tolerate cow's milk? Hint


Question 10 of 20
10. Which of these are not common vitamin C supplements? Hint


Question 11 of 20
11. What is the common name for Allium sativum? Hint


Question 12 of 20
12. Which fruit contains an enzyme that aids digestion? Hint


Question 13 of 20
13. Which amino acid supplement is thought to reduce the incidence of cold sore outbreaks? Hint


Question 14 of 20
14. Which of these is a stimulant? Hint


Question 15 of 20
15. Which of these is commonly used to treat depression? Hint


Question 16 of 20
16. Which herb is used as a sleep aid? Hint


Question 17 of 20
17. A multi purpose herb used primarily to aid the immune system, Pau D'arco is also known as Hint


Question 18 of 20
18. What grain is used externally to treat many skin conditions? Hint


Question 19 of 20
19. Which controversial diet aid and stimulant was taken off the market in the 1980s in some areas? Hint


Question 20 of 20
20. Which supplement is thought to aid in the regeneration of damaged cartilage and help ease arthritis? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : granpa46: 12/20
Jun 11 2024 : Emma058: 17/20
Jun 10 2024 : flynnmcalnis: 18/20
Jun 06 2024 : psnz: 20/20
May 27 2024 : Guest 82: 16/20
May 19 2024 : Chavs: 15/20
May 19 2024 : sw11: 20/20
May 14 2024 : Zippy826: 16/20
May 09 2024 : Guest 184: 19/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Available from several vitamin manufacturers, a combination of zinc, vitamin C, and ____________, is used to shorten the duration of the common cold.

Answer: echinacea

One a Day and Celestial Seasonings both produce some sort of 'cold care' product with this effective vitamin-herb combination.
2. Which form of natural healing often requires the patient to place small white pellets of special remedies under the tongue?

Answer: homeopathy

Homeopathy often involves sublingually dissolved pellets of specialized remedies. The principle behind the treatment is that illnesses can be cured by using small doses of the same substance that caused the ailment in the first place.

Aromatherapy is based on the healing effects of essential oils and fragrances. Feng Shui is the process of directing chi energy via furniture arrangement and decorative placement.
3. Lactobacillus Acidophillus and Bifidobacterium are examples of which of these?

Answer: probiotics

Probiotics are the beneficial bacteria found naturally in the body. Taking additional probiotics, like those found naturally in yogurt, can help to restore the flora balance that tradtional antibiotics often upset. It is suggested that probiotics be taken to counteract the broad-spectrum effect of many antibiotics.
4. Which of these common herbs/rhizome is often used to calm an upset stomach?

Answer: ginger

Ginger, as in ginger snaps, flat ginger ale, and ginger tea.
5. Someone who is anemic is usually deficient in what mineral?

Answer: iron

6. What is kefir?

Answer: fermented milk

It was originally made in the Caucasus Mountains from milk which is mixed with yeast and bacteria and left to ferment. It contains many strands of probiotics.
7. Which of these is NOT a way to administer vitamin B12?

Answer: eye drops

Since B12 is best absorbed under the tongue, or by physician's injection, a tablet or capsule is the least effective way to absorb B12, but eye drops would be just plain silly.
8. Which of the listed items was the most recent to be FDA approved as a sweetener?

Answer: stevia

Stevia is the sweet green or white powdered leaves of the Stevia plant. This substance has been used in Japanese soft drinks since the 1970s.
9. Which of these is not a 'milk' marketed as a substitute for those who cannot tolerate cow's milk?

Answer: kale

Rice, soy, and almond milks are available in some supermarkets and most health food stores.
10. Which of these are not common vitamin C supplements?

Answer: caprylic acid

Calcium ascorbate is common in buffered vitamin c supplements.
11. What is the common name for Allium sativum?

Answer: garlic

Garlic is a very common supplement with many uses.
12. Which fruit contains an enzyme that aids digestion?

Answer: papaya

Papaya is the primary ingredient in many digestive aid supplements.
13. Which amino acid supplement is thought to reduce the incidence of cold sore outbreaks?

Answer: l-lysine

Many have had better results with l-lysine supplements than with traditional cold sore remedies.
14. Which of these is a stimulant?

Answer: gotu kola

Gotu Kola is found in many energy supplements.
15. Which of these is commonly used to treat depression?

Answer: St. John's wort

It has been used in Europe for years.
16. Which herb is used as a sleep aid?

Answer: kava kava

Kava Kava causes mild drowsiness in many people, but should not be used long-term.
17. A multi purpose herb used primarily to aid the immune system, Pau D'arco is also known as

Answer: taheebo

Taheebo tea has many uses.
18. What grain is used externally to treat many skin conditions?

Answer: oats

Oatmeal is a common ingredient in many topical skin preparations.
19. Which controversial diet aid and stimulant was taken off the market in the 1980s in some areas?

Answer: ephedra

Ephedra, when used responsibly can be an effective remedy for a variety of ailments. Of course, in large doses, or when misused, ephedra can be dangerous.
20. Which supplement is thought to aid in the regeneration of damaged cartilage and help ease arthritis?

Answer: glucosamine

Source: Author jane6677

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us