FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Tribute To Yogi Berra
Quiz about A Tribute To Yogi Berra

A Tribute To Yogi Berra Trivia Quiz


Yogi Berra passed away on September 22, 2015. In addition to being a great player, he was one of baseball's truly colorful characters. This quiz is dedicated to his memory.

A multiple-choice quiz by Bob9491. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Players A-D
  8. »
  9. Yogi Berra

Author
Bob9491
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
377,563
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
526
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What was Yogi's real name? Hint


Question 2 of 10
2. In what Midwestern city was Yogi born? Hint


Question 3 of 10
3. Yogi grew up with another former player who was also a catcher. Who was Yogi's lifelong friend? Hint


Question 4 of 10
4. Yogi and fellow Yankee teammate Phil Rizzuto went into partnership for awhile. What business did they own together? Hint


Question 5 of 10
5. Yogi did two stints as manager of the New York Yankees. In between he managed another team for nearly four seasons. What team was it? Hint


Question 6 of 10
6. Late in his career, Yogi moved from behind the plate to play a different position. What was it? Hint


Question 7 of 10
7. Yogi's final job in baseball was as a bench coach for which team? Hint


Question 8 of 10
8. What were the names of Yogi's parents? Hint


Question 9 of 10
9. In the 1947 World Series Yogi was the first player to do something in a World Series game. What was it? Hint


Question 10 of 10
10. In how many World Series championship teams did Yogi play? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Yogi's real name?

Answer: Lawrence Peter Berra

Yogi was born Lawrence Peter Berra, the son of Italian immigrant parents. He had four siblings--three brothers and one sister.
2. In what Midwestern city was Yogi born?

Answer: St Louis

Yogi was born in the part of St. Louis known as "The Hill", a community composed largely of Italian immigrants and their descendants. The neighborhood is largely unchanged, with many of the original shops and restaurants still owned by the descendants of the original families. It is a popular dining spot for people who love Italian cuisine.
3. Yogi grew up with another former player who was also a catcher. Who was Yogi's lifelong friend?

Answer: Joe Garagiola

Joe was a better than average player, but his main claim to fame would come after he quit playing and became a best selling author, an award winning announcer and a frequent guest on talk shows. His first book "Baseball Is A Funny Game" is a must read for baseball fans.
4. Yogi and fellow Yankee teammate Phil Rizzuto went into partnership for awhile. What business did they own together?

Answer: Bowling alley

Yogi and Phil Rizzuto were co-owners of a bowling alley in Clifton, New Jersey. It was named Rizzuto-Berra Lanes until it was sold and the new owners changed the name to Astro Lanes.
5. Yogi did two stints as manager of the New York Yankees. In between he managed another team for nearly four seasons. What team was it?

Answer: New York Mets

Yogi took over as manager of the Mets in the spring 0f 1972 after Gil Hodges died unexpectedly in spring training. In mid-1973 when the Mets were in last place Yogi was asked by a reporter if the Mets' season was effectively over. It was then that he replied with one of his most famous quotes: "It ain't over till it's over".

It turned out to be prophetic as the team got hot and went on to win the National League East division.
6. Late in his career, Yogi moved from behind the plate to play a different position. What was it?

Answer: Outfield

It is not uncommon for catchers to change positions as they get older as catching is very hard on the knees. Doing so normally adds a few years to their career.
7. Yogi's final job in baseball was as a bench coach for which team?

Answer: Houston Astros

Although he was the subject of many trade and managerial rumors throughout his career, Yogi was never affiliated with the Cardinals. He joined the Astros as a coach in 1985 and remained in that capacity until his retirement from baseball in 1989.
8. What were the names of Yogi's parents?

Answer: Pietro and Paolina

Pietro migrated to America in 1909 and was later joined by Paolina. Yogi's older brothers Mike and Tony were born in Italy.
9. In the 1947 World Series Yogi was the first player to do something in a World Series game. What was it?

Answer: Hit a pinch hit homerun

Yogi got his nickname from a friend because he was constantly sitting in a yoga position with his arms and legs crossed, resembling a Hindu yogi. It is generally assumed that the cartoon character Yogi Bear was named after the Yankee great, thereby enforcing the name recognition.
10. In how many World Series championship teams did Yogi play?

Answer: 10

Yogi played in 14 World Series with the Yankees, ten of them were Series winners. He caught Don Larsen's perfect game in the 1956 World Series.
Source: Author Bob9491

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Bob's Baseball Quizzes:

These are my baseball-themed quizzes! Enjoy!

  1. A Tribute To Yogi Berra Average
  2. Cooperstown - My Excellent Adventure Average
  3. It's A Baseball Family Affair! Easier
  4. I Bleed Cardinal Red Average
  5. Memorable Cardinal Baseball Moments Average
  6. Stan Musial - A Tribute to the Man Average
  7. Who Gave It Up? Average
  8. The Season of Cardinals: 2011 Average

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us