FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About the Chiefs
Quiz about All About the Chiefs

All About the Chiefs Trivia Quiz


Are you a Chiefs fan? Hope you enjoy the quiz!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Kansas City Chiefs

Author
jaknginger
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
289,612
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1336
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (10/10), Guest 69 (9/10), Guest 172 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Before they changed to the Kansas City Chiefs in 1963, what was the team called? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the founder of the Chiefs? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the head coach of the Chiefs in 1963? Hint


Question 4 of 10
4. After becoming the Kansas City Chiefs in 1963, how did the helmet logo change? Hint


Question 5 of 10
5. Beginning in 1972, what stadium did the Chiefs call home? Hint


Question 6 of 10
6. Which quarterback was the Super Bowl IV MVP? Hint


Question 7 of 10
7. For the three decades 1980s, 199s and 2000s, how many Super Bowl games did the Chiefs win? Hint


Question 8 of 10
8. What was the Chiefs win-loss record in Super Bowl I and IV? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the former Jets coach was named head coach of the Chiefs in 2006? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the Chief's first round, 13th pick in the 1997 NFL draft? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 21 2024 : Guest 108: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 69: 9/10
Apr 14 2024 : Guest 172: 6/10
Apr 11 2024 : Guest 150: 6/10
Apr 11 2024 : bigsouthern: 9/10
Mar 28 2024 : Guest 24: 1/10
Mar 26 2024 : Guest 173: 4/10
Mar 24 2024 : Guest 192: 9/10
Mar 22 2024 : Guest 75: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Before they changed to the Kansas City Chiefs in 1963, what was the team called?

Answer: Dallas Texans

The Texans were in Dallas from their inception in 1960 until they moved to Kansas City in 1963.
2. Who was the founder of the Chiefs?

Answer: Lamar Hunt

Mr. Hunt was one of the original eight founders of the American Football League. He was inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1972. The AFC Champions are awarded the Lamar Hunt Trophy.
3. Who was the head coach of the Chiefs in 1963?

Answer: Hank Stram

Hank Stram coached the team from 1960-1974. His overall career win percentage was 57.5%.
4. After becoming the Kansas City Chiefs in 1963, how did the helmet logo change?

Answer: White arrowhead with initals "KC"

The uniforms have changed very little since 1963. The team colors remain predominantly red and white, and the arrowhead logo with "KC" remained.
5. Beginning in 1972, what stadium did the Chiefs call home?

Answer: Arrowhead Stadium

The stadium has been recorded as one of the loudest in the league. Sports Illustrated once even called it the "Toughest Place to Play" for an opponent because of the noise factor.
6. Which quarterback was the Super Bowl IV MVP?

Answer: Len Dawson

Len Dawson played for the organization from 1962-1975. He was inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1987.
7. For the three decades 1980s, 199s and 2000s, how many Super Bowl games did the Chiefs win?

Answer: 0

1970 saw the AFL-NFL merger. From that time and the next 40 seasons, the Chiefs did not make a trip to the Super Bowl.
8. What was the Chiefs win-loss record in Super Bowl I and IV?

Answer: 1-1

Super Bowl I lost to Packers 35-10 played January 1967 (1966 season).
Super Bowl IV won over Vikings 23-7 played January 1970 (1969 season).
9. Who was the former Jets coach was named head coach of the Chiefs in 2006?

Answer: Herm Edwards

Herman Edwards was head coach of the Jets from 2001-2005. This head coaching stint with the Chiefs was not his first job with Kansas City. He was a scout and a defensive back coach for them in the 1990s. His first year with the Chiefs saw playoff action. They finished the regular season 9-7. In 2007, they didn't fair as well, going 4-12.
10. Who was the Chief's first round, 13th pick in the 1997 NFL draft?

Answer: Tony Gonzalez

Drafted after foregoing his last year of eligibility at Cal, Tony Gonzalez became a tight-end for the Chiefs. Tony is a Pro-Bowl caliper player. 2007 was his 11th season in the league and was one of his best.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us