FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about One Arrowhead Drive
Quiz about One Arrowhead Drive

One Arrowhead Drive Trivia Quiz


Arrowhead Stadium has never been a place that opposing NFL teams have wanted to see on their schedule. Show your friends how much you know about the Kansas City Chiefs!

A multiple-choice quiz by malcolmsex. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Kansas City Chiefs

Author
malcolmsex
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
156,163
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1542
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. The Kansas City Chiefs were originally known as which team? Hint


Question 2 of 10
2. The organization had only one head coach for the entire life span of the AFL(1960-1969)?


Question 3 of 10
3. All the team's 3 AFL Championship game wins were won on the road?


Question 4 of 10
4. How many times did the Chiefs qualify for the playoffs in the 1970s? Hint


Question 5 of 10
5. Which team beat the Chiefs in the 1986 AFC Wildcard game? Hint


Question 6 of 10
6. Who once set a Chiefs record with exactly 200 yards rushing in one game? Hint


Question 7 of 10
7. Which Chiefs quarterback once set a team record with 4,348 yards passing in a single season? Hint


Question 8 of 10
8. The Chiefs picked linebacker Derrick Thomas with their first round draft choice in the 1989 NFL draft. What college did Thomas attend? Hint


Question 9 of 10
9. Which Chiefs player died while trying to save 3 children from drowning in a Louisiana lake? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the first Chiefs running back to lead the NFL in rushing yardage for a season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Kansas City Chiefs were originally known as which team?

Answer: Dallas Texans

The Chiefs began play as the Dallas Texans, with the birth of the American Football League(AFL) in 1960. Their owner Lamar Hunt, was also the founder of the AFL, and was only 28 years old at the time. Hunt later helped pave the way for the 1970 AFL/NFL merger, and became the first Chief inducted into the Hall of Fame in 1972.
2. The organization had only one head coach for the entire life span of the AFL(1960-1969)?

Answer: True

Hank Stram coached the team from 1960-1974. His career record with the team was 129-79-10.
3. All the team's 3 AFL Championship game wins were won on the road?

Answer: True

Impressively, the team won all 3 AFL Championships it appeared in. They beat the Oilers in Houston 20-17 in double overtime in 1962 (as the Dallas Texans), the Bills in Buffalo 31-7 in 1966 (this win landed them in Super Bowl I), and the Raiders in Oakland 17-7 in 1969(this win landed them in Super Bowl IV).
4. How many times did the Chiefs qualify for the playoffs in the 1970s?

Answer: 1

The Chiefs' only playoff appearance of the 70s came in 1971. On Christmas Day, they lost in the first round to the Miami Dolphins 27-24, in another double overtime game. This game surpassed the Texans' AFL Championship win over the Oilers as the longest game ever played. The team didn't make the playoffs again until 1986.
5. Which team beat the Chiefs in the 1986 AFC Wildcard game?

Answer: New York Jets

The Jets downed the Chiefs 35-15, ending a 5 game losing streak. The Jets had started the season at 10-1, before winding up at 10-6 and failing to win their division.
6. Who once set a Chiefs record with exactly 200 yards rushing in one game?

Answer: Barry Word

Word accomplished this in a 43-24 win over the Lions on October 14, 1990.
7. Which Chiefs quarterback once set a team record with 4,348 yards passing in a single season?

Answer: Bill Kenney

Kenney played his whole career for the Chiefs (1980-1988). He set this record in 1983, the only year he ever hit 3,000 yards.
8. The Chiefs picked linebacker Derrick Thomas with their first round draft choice in the 1989 NFL draft. What college did Thomas attend?

Answer: Alabama

The Chiefs made Thomas the 4th overall pick in the 1989 draft. Thomas set numerous Chiefs records and set an NFL record with an amazing 7 sacks in one game against the Seahawks in 1990. His brilliant 11 year career ended abruptly when he died on February 8, 2000, 16 days after suffering a broken back in a car accident. Thomas was 33 years old.
9. Which Chiefs player died while trying to save 3 children from drowning in a Louisiana lake?

Answer: Joe Delaney

Delaney died a tragic but heroic death on June 29, 1983. The promising running back who couldn't swim, drowned after miraculously saving two of the young boys. Delaney was 24 years old.
10. Who was the first Chiefs running back to lead the NFL in rushing yardage for a season?

Answer: Christian Okoye

Okoye edged out Lions great Barry Sanders for the 1989 NFL rushing title 1,480-1,470. His yardage total was a new team record. Priest Holmes broke that record and became the second Chief to ever lead the league when he rushed for 1,555 yards in 2001.
Source: Author malcolmsex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us