FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kansas City Here I Come
Quiz about Kansas City Here I Come

Kansas City Here I Come Trivia Quiz


A semi-difficult quiz about the Kansas City Chiefs, which includes questions from the teams history to it's players, with some little known facts thrown in.

A multiple-choice quiz by kcrooster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Kansas City Chiefs

Author
kcrooster
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
135,437
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1514
- -
Question 1 of 10
1. Which Chiefs head coach played quarterback and graduated from San Jose State? Hint


Question 2 of 10
2. Which former Chief tragically lost his life while attempting to save two kids from drowning? Hint


Question 3 of 10
3. Which player was the first placekicker for the team as a member of the combined NFL, wore the number 3, and has his jersey retired as a Chief? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following players played college basketball at the University of California, and also attended a tryout for the Miami Heat NBA franchise? Hint


Question 5 of 10
5. Derrick Thomas once set a NFL record for most sacks in a game. How many times did he get to the quarterback? Hint


Question 6 of 10
6. Joe Montana played his final years in Kansas City after leaving the 49ers. Which two backup quarterbacks at San Francisco, eventually became starters for the Chiefs? Hint


Question 7 of 10
7. Joe Montana finished his career with the Kansas City Chiefs. At Notre Dame he was once a second string quaterback?


Question 8 of 10
8. Priest Holmes led the NFL in rushing yardage in 2001, and was on pace to break Marshall Faulk's total yards from scrimmage record in 2002, before being injured with two games to go. Which round was he drafted into the NFL from? Hint


Question 9 of 10
9. Arrowhead stadium treated the Chiefs to the second best home field advantage in the 1990s, rivaled only by this team, who had the best home field winning percentage. What team was it? Hint


Question 10 of 10
10. What year did Arrowhead stadium play host to the Kansas City Chiefs for the first time? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Chiefs head coach played quarterback and graduated from San Jose State?

Answer: Dick Vermeil

Dick was also the first coach to guide a team to victory in BOTH the Rose Bowl, and the Super Bowl.
2. Which former Chief tragically lost his life while attempting to save two kids from drowning?

Answer: Joe Delaney

Joe rushed for 1,121 yds on 234 attempts in his rookie year. Sadly, it was also his only full season on record as a Chief.
3. Which player was the first placekicker for the team as a member of the combined NFL, wore the number 3, and has his jersey retired as a Chief?

Answer: Jan Stenerud

Mr. Stenerud was also the first "pure" placekicker inducted into the Pro Football Hall of Fame, in Canton, Ohio.
4. Which of the following players played college basketball at the University of California, and also attended a tryout for the Miami Heat NBA franchise?

Answer: Tony Gonzalez

Tony played forward for the California Bears, and still states that his first love is basketball. One of Tony's signature moves on the football field is a dunk over the field goal post crossbar after he scores a touchdown.
5. Derrick Thomas once set a NFL record for most sacks in a game. How many times did he get to the quarterback?

Answer: 7

The year was 1990. The opponent was the Seattle Seahawks. The game was held on Veterans Day. Thomas dedicated his performance to his father, an Air Force pilot killed in action in Vietnam. Ironically, the operation was known as Linebacker II, the same position Derrick played as a Chief.
6. Joe Montana played his final years in Kansas City after leaving the 49ers. Which two backup quarterbacks at San Francisco, eventually became starters for the Chiefs?

Answer: Elvis Grbac & Steve Bono

Some would say that Grbac and Bono deserved to be backups at Kansas City also. However, they had an excellent winning percentage when playing NFC teams, especially the 49ers. Go figure.
7. Joe Montana finished his career with the Kansas City Chiefs. At Notre Dame he was once a second string quaterback?

Answer: No

Actually, Montana was the THIRD string quaterback behind Rusty Lisch and Gary Foystek. Lisch played 5 years of pro ball, throwing for a little over 500 yards total in his career with St. Louis and Chicago. Montana, as you know, turned out to be one of the greatest quarterbacks of all time.
8. Priest Holmes led the NFL in rushing yardage in 2001, and was on pace to break Marshall Faulk's total yards from scrimmage record in 2002, before being injured with two games to go. Which round was he drafted into the NFL from?

Answer: He wasn't drafted

Priest Holmes was never drafted. He played college ball for the Texas Longhorns, and was often overshadowed by another great back - Ricky Williams. Priest finished the 2002 campaign in third place for rushing yards from scrimmage. Ironically, Ricky Williams finished in first place, but also played in two more games.
9. Arrowhead stadium treated the Chiefs to the second best home field advantage in the 1990s, rivaled only by this team, who had the best home field winning percentage. What team was it?

Answer: San Francisco 49ers

The 49ers had a slight advantage over the Chiefs in the 1990s. Opponents dreaded the trip to Kansas City in this decade.
10. What year did Arrowhead stadium play host to the Kansas City Chiefs for the first time?

Answer: 1972

Arrowhead had been entertaining fans for more than thirty years. It cost less than 1/10th of what a modern stadium today is built for, and still is considered a marvelous stadium to play professional football in.
Source: Author kcrooster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. All About the Chiefs Easier
2. Kansas City Chiefs Hall of Fame Easier
3. Kansas City Chiefs History Average
4. KC Chiefs Jerseys 2003 Tough
5. Chiefs: 2002 Tough
6. One Arrowhead Drive Tough
7. Kansas City Chiefs Football Difficult
8. Chiefs 2002 Difficult
9. NFL Teams Very Easy
10. NFL Teams and Home Cities Very Easy
11. Franchises of the NFL Very Easy
12. Short NFL Easier

5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us