FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Andre Agassi  Grand Slam Wins
Quiz about Andre Agassi  Grand Slam Wins

Andre Agassi - Grand Slam Wins Quiz


This is about Andre Agassi and all his Grand Slam victories.

A multiple-choice quiz by anshu_nvn. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis
  8. »
  9. Tennis Players

Author
anshu_nvn
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
155,888
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1136
- -
Question 1 of 10
1. In which year was Andre Agassi born? Hint


Question 2 of 10
2. At what age did Agassi play his first Wimbledon? Hint


Question 3 of 10
3. The 1992 Wimbledon final was not his first Grand Slam final?


Question 4 of 10
4. Agassi beat Boris Becker on his way to the Wimbledon final?


Question 5 of 10
5. Who did Andre beat to win his first U.S.Open title in 1994? Hint


Question 6 of 10
6. Whom did Agassi defeat to win the 1995 Australian Open for the first time? Hint


Question 7 of 10
7. Which famous film actress did Agassi marry in 1997? Hint


Question 8 of 10
8. In how many sets did Agassi beat Andrei Medvedev to win the French Open in 1999? Hint


Question 9 of 10
9. Who did Agassi beat to win his second U.S. Open final in 1999? Hint


Question 10 of 10
10. Agassi lost the first set of the 2000 Australian Open final against Kafelnikov before winning in 4 sets.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which year was Andre Agassi born?

Answer: 1970

He was born on April 29th, 1970.
2. At what age did Agassi play his first Wimbledon?

Answer: 17

He played Wimbledon for the 1st time in 1987, but he didn't play there again until 1991, as he was bored at playing there.
3. The 1992 Wimbledon final was not his first Grand Slam final?

Answer: True

He played in the finals of the French Open, where he lost to Jim Courier.
4. Agassi beat Boris Becker on his way to the Wimbledon final?

Answer: Yes

He beat Becker in a highly entertaining match where the score read 4-6, 6-2, 6-2, 4-6, and 6-3, in the favour of Agassi.
5. Who did Andre beat to win his first U.S.Open title in 1994?

Answer: Michael Stich

Andre beat Stich 6-1, 7-6, 7-5.
6. Whom did Agassi defeat to win the 1995 Australian Open for the first time?

Answer: Pete Sampras

This was the Grand Slam in which Agassi & Sampras showed their true class, and this is the only time Agassi beat Sampras in a Grand Slam final.
7. Which famous film actress did Agassi marry in 1997?

Answer: Brooke Shields

But it was a troubled marriage and they were to get divorced soon after.
8. In how many sets did Agassi beat Andrei Medvedev to win the French Open in 1999?

Answer: 5

In a memorable match Agassi came back to win from two sets to love, down to win the title and with it he completed a Slam 1-6, 2-6, 6-4, 6-3, 6-4.
9. Who did Agassi beat to win his second U.S. Open final in 1999?

Answer: Todd Martin

He beat Martin 6-4, 6-7, 6-7, 6-3, 6-2. He dropped only 2 sets before this match.
10. Agassi lost the first set of the 2000 Australian Open final against Kafelnikov before winning in 4 sets.

Answer: Yes

He lost the first set but eventually won the match 3-6, 6-3, 6-2, 6-4.
Source: Author anshu_nvn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Andre Agassi Difficult
2. Steffi Graf Average
3. General Andy Roddick Knowledge Very Difficult
4. All About Rafa Nadal Average
5. Superstar Athlete: Serena Williams Impossible
6. Maria Sharapova Difficult
7. Chris Evert Difficult
8. Monica Seles Tough
9. Touring with Roddick 2002 Difficult
10. Tim Henman Difficult
11. Marat Safin Tough
12. Martina Hingis Tough

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us