FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Steffi Graf
Quiz about Steffi Graf

Steffi Graf Trivia Quiz


This quiz is about the Great Steffi Graf and all of her accomplishments. Which there are many!

A multiple-choice quiz by sixfeettoo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis
  8. »
  9. Tennis Players

Author
sixfeettoo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
73,651
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
1577
Last 3 plays: Guest 208 (11/15), Guest 82 (8/15), Guest 78 (6/15).
- -
Question 1 of 15
1. Where was Steffi Graf born? Hint


Question 2 of 15
2. At which Grand Slam tournament has Steffi won the most singles titles? Hint


Question 3 of 15
3. When Steffi retired, who was the only player to have won more Grand Slam single titles than Steffi? Hint


Question 4 of 15
4. Steffi has won only one Grand Slam doubles title: who was her partner? Hint


Question 5 of 15
5. Steffi spent 377 weeks at number 1 during her career: which player had spent more time at number 1? Hint


Question 6 of 15
6. How many times has Steffi received the WTA Tour Player of the Year Award? Hint


Question 7 of 15
7. Steffi was the 3rd woman to win The Grand Slam (winning all 4 Grand Slam tournaments in the same calendar year). In which year did Steffi win the Grand Slam? Hint


Question 8 of 15
8. In 1999 Steffi won the French Open, resulting in her being the 1st player in the Open Era to defeat the world's top three players in one tournament. Who were they? Hint


Question 9 of 15
9. In 1987, Steffi won her first Grand Slam singles title, which was it? Hint


Question 10 of 15
10. Steffi is the founder and chairperson of which non-profit foundation? Hint


Question 11 of 15
11. Which tennis player did Steffi marry in 2001?

Answer: (Two Words, or just surname ... or just first name)
Question 12 of 15
12. When Steffi retired on August 13th, 1999, what was her ranking? Hint


Question 13 of 15
13. Which Grand Slam tournament did Steffi say was her favorite? Hint


Question 14 of 15
14. What feat has Steffi accomplished 8 times? Hint


Question 15 of 15
15. How old was Steffi when she received her pro ranking? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : Guest 208: 11/15
May 09 2024 : Guest 82: 8/15
Apr 28 2024 : Guest 78: 6/15
Apr 13 2024 : Guest 86: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Steffi Graf born?

Answer: Germany

She was born in Bruhl, Germany.
2. At which Grand Slam tournament has Steffi won the most singles titles?

Answer: Wimbledon

Steffi has won Wimbledon 7 times, Roland Garros 6 times, US Open 5 times and the Australian Open 4 times. Girl's got game!
3. When Steffi retired, who was the only player to have won more Grand Slam single titles than Steffi?

Answer: Margaret Court

Margaret Court has won 24 Grand Slam single titles and Steffi has won 22. Helen Mills Moody has won 19 and Chris and Martina had both won 18.
4. Steffi has won only one Grand Slam doubles title: who was her partner?

Answer: Gabriela Sabatini

Gabriela was her partner in 1988 and they won Wimbledon. Steffi liked to focus on her singles play more than her doubles.
5. Steffi spent 377 weeks at number 1 during her career: which player had spent more time at number 1?

Answer: No one, she holds the record

Martina spent 331 total weeks at number 1. Steffi broke her record.
6. How many times has Steffi received the WTA Tour Player of the Year Award?

Answer: 8

She won the award from 1987-1990 and 1993-1996. Pretty impressive.
7. Steffi was the 3rd woman to win The Grand Slam (winning all 4 Grand Slam tournaments in the same calendar year). In which year did Steffi win the Grand Slam?

Answer: 1988

She also won the Olympics that year resulting in her winning the 'Golden Slam'. When you're hot you're hot! The previous two winners of The Grand Slam were: Maureen Connolly, USA (1953), and Margaret Smith Court, Australia (1970).
8. In 1999 Steffi won the French Open, resulting in her being the 1st player in the Open Era to defeat the world's top three players in one tournament. Who were they?

Answer: Hingis, Davenport and Seles

Seles was ranked 3rd. Davenport was ranked 2nd. She defeated Hingis in the finals, who was ranked 1st.
9. In 1987, Steffi won her first Grand Slam singles title, which was it?

Answer: Roland Garros

She defeated Martina Navratilova 6-4,4-6,8-6. Close match!
10. Steffi is the founder and chairperson of which non-profit foundation?

Answer: Children for Tomorrow

Children for Tomorrow is a non-profit foundation with the goal of implementing and developing projects to support children who have been traumatized by war or other crises.
11. Which tennis player did Steffi marry in 2001?

Answer: Andre Agassi

They also have a child named Jaden Gil. Look out for him in the future. :)
12. When Steffi retired on August 13th, 1999, what was her ranking?

Answer: 3rd

She was the highest ranked tennis player to retire, according to computer rankings, since 1975.
13. Which Grand Slam tournament did Steffi say was her favorite?

Answer: Wimbledon

She has said that her favorite surface is grass, so that would probably explain why Wimbledon is her favorite.
14. What feat has Steffi accomplished 8 times?

Answer: Finished the season ranked number 1 in singles

She has won 11 doubles titles, her longest winning streak is 66, and named International Tennis Federation World Champion 7 times.
15. How old was Steffi when she received her pro ranking?

Answer: 13

She was ranked 124th in the world. That wouldn't last very long.
Source: Author sixfeettoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Patrick Rafter Tough
2. Martina Navratilova Average
3. Mark Philippoussis Average
4. Kim Clijsters Average
5. Andy Murray Tough
6. Justine Henin Average
7. The Career of Cara Black Average
8. Bjorn This Way Average
9. Lindsay Davenport Average
10. Andre Agassi Difficult
11. Alicia Molik Average
12. Marat Safin Tough

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us