FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Andy Murray
Quiz about Andy Murray

Andy Murray Trivia Quiz


Some questions on tennis player, Andy Murray. Good luck!

A multiple-choice quiz by euanshepherd. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis
  8. »
  9. Tennis Players

Author
euanshepherd
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
283,636
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
707
- -
Question 1 of 10
1. In which UK country was Andy Murray born? Hint


Question 2 of 10
2. In which year did Andy win the Boy's Singles title at the US Open and the BBC Young Sports Personality of the Year award? Hint


Question 3 of 10
3. Andy's first ever senior match was at the Manchester grass court tournament. Which South African player did he defeat in the first round? Hint


Question 4 of 10
4. In his first appearance at Wimbledon, Murray reached the third round. Which former Wimbledon finalist knocked him out in five sets? Hint


Question 5 of 10
5. In September 2005 at the International Series event in Bangkok, Andy reached the final of an ATP tournament for the first time. Which of the following players did Andy not defeat on his run to the final? Hint


Question 6 of 10
6. In February 2006, Andy beat Leyton Hewitt 2-6, 6-1, 7-6, to win his first ATP title at which tournament? Hint


Question 7 of 10
7. On the 27th of February 2006, Andy Murray overtook Tim Henman in the ATP Rankings to become the British #1 for the first time. In his career, Andy played against Tim on four occasions. What was their head-to-head record? Hint


Question 8 of 10
8. Who coached Murray from July 2006 to November 2007? Hint


Question 9 of 10
9. After winning a match at the 2006 Heineken Open in Auckland, Andy caused controversy by saying in a post-match interview that he and his opponent had played like what? Hint


Question 10 of 10
10. Where did Andy finish in the ATP rankings at the end of the 2007 season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 194: 5/10
May 01 2024 : Guest 82: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which UK country was Andy Murray born?

Answer: Scotland

He was born in Glasgow on 15 May 1987.
2. In which year did Andy win the Boy's Singles title at the US Open and the BBC Young Sports Personality of the Year award?

Answer: 2004

He also won the BBC Scottish Sports Personality of the Year the following year.
3. Andy's first ever senior match was at the Manchester grass court tournament. Which South African player did he defeat in the first round?

Answer: Wesley Moodie

Andy beat Moodie in the first round, then overcame Godwin in the second round before losing in the quarterfinals.
4. In his first appearance at Wimbledon, Murray reached the third round. Which former Wimbledon finalist knocked him out in five sets?

Answer: David Nalbandian

David Nalbandian defeated Andy after he had beaten Bastl and Stepanek in the earlier rounds. Nalbandian was the losing finalist in 2002, going down 6-1, 6-3, and 6-2 to Leyton Hewitt.
5. In September 2005 at the International Series event in Bangkok, Andy reached the final of an ATP tournament for the first time. Which of the following players did Andy not defeat on his run to the final?

Answer: Roger Federer

Andy beat Soderling in round 16, Ginepri in the quarterfinals, and Srichaphan in the semi-finals. World #1 Federer then defeated Andy 6-3, 7-5, in a well contested final. Andy got his own back defeating Federer 7-5, 6-4, in their next meeting at the 2006 Masters Series event in Cincinnati.
6. In February 2006, Andy beat Leyton Hewitt 2-6, 6-1, 7-6, to win his first ATP title at which tournament?

Answer: San Jose

He then defended his title the following year.
7. On the 27th of February 2006, Andy Murray overtook Tim Henman in the ATP Rankings to become the British #1 for the first time. In his career, Andy played against Tim on four occasions. What was their head-to-head record?

Answer: Andy 3 - Tim 1

Andy won the first three matches in Basel (2005), Toronto (2006) and Cincinnati (2006). Henman's only win came in the final match of the four at Bangkok in 2006.
8. Who coached Murray from July 2006 to November 2007?

Answer: Brad Gilbert

The pair split because Murray wanted to hire a team of coaches instead to further his career. Gilbert continued working with the LTA and began coaching the then British #2 Alex Bogdanovic.
9. After winning a match at the 2006 Heineken Open in Auckland, Andy caused controversy by saying in a post-match interview that he and his opponent had played like what?

Answer: Women

Murray later said he just meant there were a lot of breaks of serves because that is more common in the women's game.
10. Where did Andy finish in the ATP rankings at the end of the 2007 season?

Answer: 11th

He achieved this despite missing almost half the season through injuries to his ankle and then, more seriously, to his wrist.
Source: Author euanshepherd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Andre Agassi Difficult
2. Steffi Graf Average
3. General Andy Roddick Knowledge Very Difficult
4. All About Rafa Nadal Average
5. Superstar Athlete: Serena Williams Impossible
6. Andre Agassi - Grand Slam Wins Average
7. Maria Sharapova Difficult
8. Chris Evert Difficult
9. Monica Seles Tough
10. Touring with Roddick 2002 Difficult
11. Tim Henman Difficult
12. Marat Safin Tough

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us