FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Maria Sharapova
Quiz about Maria Sharapova

Maria Sharapova Trivia Quiz


This is a quiz all about Russia's newest teen sensation, Maria Sharapova.

A multiple-choice quiz by mol3mole. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis
  8. »
  9. Tennis Players

Author
mol3mole
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,659
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1048
- -
Question 1 of 10
1. Which tournament did Maria Sharapova win her first match? Hint


Question 2 of 10
2. At which tournament did Maria win both her first WTA singles and doubles title? Hint


Question 3 of 10
3. What was Maria's ranking at the end of 2002? Hint


Question 4 of 10
4. What city in Russia was Maria born? Hint


Question 5 of 10
5. When Maria was young, she would play left-handed.


Question 6 of 10
6. Which racket company sponsored Maria in 2005? Hint


Question 7 of 10
7. Maria won one of the Grand Slams as a junior.


Question 8 of 10
8. What is the first name of Maria's father?

Answer: (One word only)
Question 9 of 10
9. How many matches did Sharapova win in 2004? Hint


Question 10 of 10
10. How many Russians did Sharapova defeat at the 2004 WTA Year End Championship? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which tournament did Maria Sharapova win her first match?

Answer: Indian Wells

Maria was only 14 years old when she defeated Brie Rippner in three sets. She lost her second round match to Monica Seles.
2. At which tournament did Maria win both her first WTA singles and doubles title?

Answer: Tokyo

Maria defeated Aniko Kapros, a qualifier from Hungary. She partnered with Tamarine Tanasugarn to win the doubles title the day before.
3. What was Maria's ranking at the end of 2002?

Answer: 186

Maria had a breakout year in 2003, climbing 154 spots to finish the year at 32.
4. What city in Russia was Maria born?

Answer: Nyagan

Nyagan is located in the Siberian region of Russia.
5. When Maria was young, she would play left-handed.

Answer: True

A natural lefty, Maria decided to switch to playing right-handed. She has been known to hit a left-handed forehand when a ball seems to be out of reach.
6. Which racket company sponsored Maria in 2005?

Answer: Prince

Maria had a lot of endorsements. She was endorsed by companies such as Nike, Motorola, and Canon.
7. Maria won one of the Grand Slams as a junior.

Answer: False

She reached the finals of Wimbledon and the Australian Open in 2002, but did not win either of them.
8. What is the first name of Maria's father?

Answer: Yuri

Her father helped coach Maria along with Roger Lansdorp.
9. How many matches did Sharapova win in 2004?

Answer: 55

Maria went 55-15 in 2004 and finished the year at number four.
10. How many Russians did Sharapova defeat at the 2004 WTA Year End Championship?

Answer: 3

Sharapova beat Svetlona Kuznetsova and Vera Zvonareva in the round robin portion of the tournament, and Anastasia Myskina in the semi-finals.
Source: Author mol3mole

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Patrick Rafter Tough
2. Martina Navratilova Average
3. Mark Philippoussis Average
4. Kim Clijsters Average
5. Andy Murray Tough
6. Justine Henin Average
7. The Career of Cara Black Average
8. Bjorn This Way Average
9. Lindsay Davenport Average
10. Andre Agassi Difficult
11. Alicia Molik Average
12. Marat Safin Tough

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us