FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Justine Henin
Quiz about Justine Henin

Take this Justine Henin Quiz! Average Trivia | Tennis


If you're a fan of Justine , this quiz should not be too hard!

A multiple-choice quiz by RedAlien. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis
  8. »
  9. Tennis Players

Author
RedAlien
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,811
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
636
- -
Question 1 of 10
1. Name the first Grand Slam Justine won in her career? Hint


Question 2 of 10
2. Who did Justine beat in the Semi-Final of the U.S Open 2003? Hint


Question 3 of 10
3. It's not hard to know Justine's husband last name, but can you remember his first name? Hint


Question 4 of 10
4. In which year did Justine decide to give up her studies and turn into a professional tennis player? Hint


Question 5 of 10
5. How many single titles did Justine win in 2003? Hint


Question 6 of 10
6. Justine was the first Belgian player to reach the number 1 spot.


Question 7 of 10
7. You can't get to the top all alone, as one of Justine's greatest supporters was her coach in 2004. What was his name? Hint


Question 8 of 10
8. Who did Justine beat in the final of the Pacific life open 2004 (Indian Wells)? Hint


Question 9 of 10
9. Which brand was Justine's first head sponsor when she turned pro? Hint


Question 10 of 10
10. Justine is right handed with a one-handed backhand.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the first Grand Slam Justine won in her career?

Answer: Roland Garros

On July 7, 2003, she gave Belgium it's First Grand Slam title by defeating Kim Clijsters in the final with 6-0, 6-4. It was an emotional final, because Justine dedicated it to her late mother, who died when she was only 13 years old.
2. Who did Justine beat in the Semi-Final of the U.S Open 2003?

Answer: Jennifer Capriati

This was one of the most remarkable matches of 2003. She wasn't only playing against Capriati, but had to face every American present there. The results where 4-6, 7-5, 7-6 (7-4). No one thought she was able to play the final, because they had to put her on a baxter afterwards, but she surprised everyone and beat Clijsters (again) in the final with 7-5, 6-1.
3. It's not hard to know Justine's husband last name, but can you remember his first name?

Answer: Pierre-Yves

Justine and Pierre-Yves Hardenne married Nov. 16, 2002, and according to Justine, this is one of the important reasons she made it all the way to the top.
4. In which year did Justine decide to give up her studies and turn into a professional tennis player?

Answer: 1999

Justine became the fifth player to win her debut WTA Tour event, winning Antwerp, Belgium in 1999, where she received a wildcard into the main draw. She defeated top seed and world No. 35 Sarah Pitkowski in the final 6-1, 6-2.
5. How many single titles did Justine win in 2003?

Answer: 8

She won: US Open(Grand Slam),French Open(Grand Slam),Rogers AT&T Cup,
Acura Classic,German Open,The Family Circle Cup, Dubai Tennis Championships, and Swisscom Challenge.
6. Justine was the first Belgian player to reach the number 1 spot.

Answer: False

Kim Clijsters was the first Belgian to claim the #1 spot. Justine however won the first grand slam for Belgium. She became the 13th woman to ascend to the No. 1 spot since computer rankings were first introduced on November 3, 1975, joining the likes of former greats Chris Evert, Martina Navratilova, Steffi Graf, Monica Seles, Martina Hingis, and the Williams' sisters.
7. You can't get to the top all alone, as one of Justine's greatest supporters was her coach in 2004. What was his name?

Answer: Carlos Rodriguez

In 1996, when Justine is 14 years old, she met Carlos Rodriguez and he has been her coach ever since. Her physical coach was Pat Etcheberry.
8. Who did Justine beat in the final of the Pacific life open 2004 (Indian Wells)?

Answer: Lindsay Davenport

She defeated Davenport with 6-1, 6-4, in 1 hour 22 minutes. She defeated Myskina in the semi-finals with 6-1, 6-1.
9. Which brand was Justine's first head sponsor when she turned pro?

Answer: Le Cocq Sportif

Do you remember the orange shirt and the black skirt? She looked so fragile.
10. Justine is right handed with a one-handed backhand.

Answer: True

Of course this is true. Justine's backhand is her most powerfull and precise weapon.
Source: Author RedAlien

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Patrick Rafter Tough
2. Martina Navratilova Average
3. Mark Philippoussis Average
4. Kim Clijsters Average
5. Andy Murray Tough
6. The Career of Cara Black Average
7. Bjorn This Way Average
8. Lindsay Davenport Average
9. Andre Agassi Difficult
10. Alicia Molik Average
11. Marat Safin Tough
12. Novak Djokovic: Life and Tennis Average

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us