FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about BCS Rankings 2005
Quiz about BCS Rankings 2005

BCS Rankings 2005 Trivia Quiz


Hey guys, this is a quiz on what the nicknames were for the final BCS rankings released on December 4th, 2005, for the season.

A multiple-choice quiz by UTHORNS09. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. College Nicknames

Author
UTHORNS09
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
220,578
Updated
May 10 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2899
- -
Question 1 of 10
1. The University of Southern California went undefeated once again in the regular season. Which mascot name belonged to them? Hint


Question 2 of 10
2. Coming in at number 2, Texas was with USC as the only teams undefeated in Division I-A football. Texas's mascot was which of the following for the season? Hint


Question 3 of 10
3. A team with the nickname of the Nittany Lions was ranked at number 3. Which team was this? Hint


Question 4 of 10
4. At number 4 in the season, it was the Ohio State ______ ? Hint


Question 5 of 10
5. The computers decided Oregon ______ was number 5? Hint


Question 6 of 10
6. The Fighting Irish came in at number 6. Which of these is the Fighting Irish? Hint


Question 7 of 10
7. Next to the number 7, were the Georgia _______ ? Hint


Question 8 of 10
8. University of Miami was ranked at number 8. They're the ________ ? Hint


Question 9 of 10
9. Which team with Tigers as their nickname came in at number 9? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these was the mascot for number 10 Virginia Tech? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The University of Southern California went undefeated once again in the regular season. Which mascot name belonged to them?

Answer: Trojans

USC was matched up with Texas for the 2006 Rose Bowl game.
2. Coming in at number 2, Texas was with USC as the only teams undefeated in Division I-A football. Texas's mascot was which of the following for the season?

Answer: Longhorns

The Texas Longhorns dominated the Big XII conference and won the championship game against Colorado, 70-3.
3. A team with the nickname of the Nittany Lions was ranked at number 3. Which team was this?

Answer: Penn St.

Penn St. were co-champions with Ohio St. of the Big-10 conference while going 10-1 and only losing to Michigan.
4. At number 4 in the season, it was the Ohio State ______ ?

Answer: Buckeyes

Ohio St. faced Notre Dame in the Fiesta Bowl. Ohio St. was automatically qualified for a BCS bowl for being in the Big-10 conference and ranked #4.
5. The computers decided Oregon ______ was number 5?

Answer: Ducks

Oregon did not go to a BCS bowl since Ohio State and Notre Dame were automatically qualified. Instead, they played against Oklahoma in the Holiday Bowl.
6. The Fighting Irish came in at number 6. Which of these is the Fighting Irish?

Answer: Notre Dame

Notre Dame had a new coach, Charlie Weis, who went 9-2 during the season. It was their first BCS bowl in 5 years.
7. Next to the number 7, were the Georgia _______ ?

Answer: Bulldogs

Georgia beat LSU in the SEC Championpionship game to get a bid to the Sugar Bowl against West Virginia.
8. University of Miami was ranked at number 8. They're the ________ ?

Answer: Hurricanes

Miami finished 2nd in the South division of the ACC. They played LSU in the Peach Bowl.
9. Which team with Tigers as their nickname came in at number 9?

Answer: Auburn

Auburn played Wisconsin in the Capital One Bowl.
10. Which of these was the mascot for number 10 Virginia Tech?

Answer: Hokies

Virginia Tech lost to Florida St. in the ACC Championship game and played Louisville in the Gator Bowl.
Source: Author UTHORNS09

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us