FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball from 1900 to 1970
Quiz about Baseball from 1900 to 1970

Baseball from 1900 to 1970 Trivia Quiz


Hard Baseball Quiz: This is a very tough quiz. You really need to know your baseball. I wish anyone who plays this the best of luck.

A multiple-choice quiz by owenz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB by Season

Author
owenz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
23,646
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1122
- -
Question 1 of 15
1. How many hits did Willie Keeler have in 1900? Hint


Question 2 of 15
2. How many games did the National League champion Pirates win in 1902? Hint


Question 3 of 15
3. How many wins did Cy Young have in 1902? Hint


Question 4 of 15
4. How many home runs did Mel Ott hit in 1932? Hint


Question 5 of 15
5. What stadium was baseball's T.V. show 'Home Run Derby' held at? Hint


Question 6 of 15
6. What athlete was so beloved by the city he played in that they named the club after him? Hint


Question 7 of 15
7. Name the starting infield for the 1947 Dodgers? Hint


Question 8 of 15
8. What age was Monte Irvin of the New York Giants when he played his first game of MLB? Hint


Question 9 of 15
9. In 1951 Bob Feller's winning percentage was? Hint


Question 10 of 15
10. Who were the three DiMaggio brothers? Hint


Question 11 of 15
11. What was Robin Roberts record in 1952? Hint


Question 12 of 15
12. How many wins did Early Wynn have in 1959? Hint


Question 13 of 15
13. Who was the Orioles manager in 1966? Hint


Question 14 of 15
14. How many wins did Gaylord Perry have in 1970? Hint


Question 15 of 15
15. What year did Lou Brock retire? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many hits did Willie Keeler have in 1900?

Answer: 204

Willie Keeler is the reason why they have bunts count as strikes. He used to bunt balls foul at will.
2. How many games did the National League champion Pirates win in 1902?

Answer: 103

That year the Pirates won 103 out of 139.
3. How many wins did Cy Young have in 1902?

Answer: 32

He lead the league with 32 that year.
4. How many home runs did Mel Ott hit in 1932?

Answer: 38

Now a days second basemen can hit 38.
5. What stadium was baseball's T.V. show 'Home Run Derby' held at?

Answer: Wrigley Field

Tricky One. Though it is true. An exact replica of Wrigley field was built in L.A.
6. What athlete was so beloved by the city he played in that they named the club after him?

Answer: Napolean Lajoie

Cleveland used to be known as the Naps in honor of Nap Lajoie.
7. Name the starting infield for the 1947 Dodgers?

Answer: Reese, Robinson, Jorgenson, Stanky

Pretty good infield, along with Jackie Robinson as a rookie.
8. What age was Monte Irvin of the New York Giants when he played his first game of MLB?

Answer: 30

Most people don't start at that age. In 1951 Irvin topped the NL in RBIs.
9. In 1951 Bob Feller's winning percentage was?

Answer: .733

He went 22-8.
10. Who were the three DiMaggio brothers?

Answer: Joe, Dom, Vince

Joe, Vinny, and Dom, three great baseball players.
11. What was Robin Roberts record in 1952?

Answer: 28-7

Pretty good season.
12. How many wins did Early Wynn have in 1959?

Answer: 22

He did this at the age of 39.
13. Who was the Orioles manager in 1966?

Answer: Hank Bauer

They swept the series that year.
14. How many wins did Gaylord Perry have in 1970?

Answer: 23

He lead the N.L. that year.
15. What year did Lou Brock retire?

Answer: 1979

The end!
Source: Author owenz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us