FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseballs Over Easy Please
Quiz about Baseballs Over Easy Please

Baseballs, Over Easy Please! Trivia Quiz


All multiple choice about a mix of baseball stuff for those like me that know little about the game. I hope that you have fun with it! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Mixture

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
285,505
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1711
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 174 (8/10), Guest 23 (3/10), Guest 98 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who managed until he was 87 years old? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following was never a New York Yankee? Hint


Question 3 of 10
3. The Boston Red Sox won the World Series in 2004 by defeating the St. Louis Cardinals, four games to none. How many years had it been since the Red Sox won their last World Series? Hint


Question 4 of 10
4. The 2008 Baltimore Oriole franchise began in 1901 with the new American League. The franchise was called the Milwaukee Brewers. In 1902, the team moved, and for the next 52 seasons could not win a World Series title. After moving to Baltimore in 1954, the team would find six World Series in the next 30 seasons. Where was the franchise before moving to Baltimore? Hint


Question 5 of 10
5. Baseball lost a pitching great in 2008. He was the first player to win the World Series MVP award that began in 1955. Who was this Dodger pitcher that wore the number 22? Hint


Question 6 of 10
6. In 2003, the goat supposedly got to the Chicago Cubs again in their quest for a World Series. In the NLCS against the Marlins, an un-named fan was involved in controversy on whether he interfered with a fly ball down the left field line. This was the blame given to the Cubs losing the series. Seen time and time again in replays, who was the left fielder who didn't come up with the ball? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following were not brothers that played in Major League baseball? Hint


Question 8 of 10
8. Trying to mimic the New York Yankees of old, which team went to five World Series in the 1990s? Hint


Question 9 of 10
9. Babe Ruth is quite well known for his times with the New York Yankees, and the controversy that surrounded him being sold by the Boston Red Sox. Which was the third and only other team that Ruth played with in his Major League career? Hint


Question 10 of 10
10. Nolan Ryan was the strikeout king of baseball, retiring as the only pitcher to strike out 5000 batters. He retired with 5714 in 1993. What was Nolan's nickname? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 21 2024 : Guest 174: 8/10
Jun 25 2024 : Guest 23: 3/10
Jun 16 2024 : Guest 98: 9/10
Jun 15 2024 : Mallow27: 7/10
May 28 2024 : Guest 208: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who managed until he was 87 years old?

Answer: Connie Mack

Of the others, only Huggins was a manager, and died at age 50. Mack managed the Pittsburgh Pirates from 1894-1896, then took the new Philadelphia Athletics in 1901. He kept the helm until 1950, three months shy of his 88th birthday. Connie took the Athletics to nine World Series. He died in February 1956.
2. Which of the following was never a New York Yankee?

Answer: Jackie Robinson

Only three amongst many greats who wore the pinstriples, Mantle was a Triple Crown winner, Don Larsen threw a World Series perfect game, and Lou Gehrig replaced Wally Pipp at first base to begin his historical Yankee consecutive game streak. Robinson played his entire 10 seasons with the Dodgers, winning the Rookie of the Year award in 1947, and the National League MVP in 1949.
3. The Boston Red Sox won the World Series in 2004 by defeating the St. Louis Cardinals, four games to none. How many years had it been since the Red Sox won their last World Series?

Answer: 86

The curse of the Bambino, as Bostonians would put it, kept the Red Sox from winning a World Series since 1918. The curse was alleged for the great Babe Ruth being sold to the Yankees in late 1919. The 2004 team was led by the bats of David Ortiz and Manny Ramirez, and the arms of Pedro Martinez and Curt Schilling.
4. The 2008 Baltimore Oriole franchise began in 1901 with the new American League. The franchise was called the Milwaukee Brewers. In 1902, the team moved, and for the next 52 seasons could not win a World Series title. After moving to Baltimore in 1954, the team would find six World Series in the next 30 seasons. Where was the franchise before moving to Baltimore?

Answer: St. Louis

The St. Louis Browns were an embarrassment to St. Louis for their 50+ seasons, all except for 1944 when they found their only World Series appearance. Ironically, it was against their city-rival Cardinals of the National League. The Cardinals would win it all, four games to two.
5. Baseball lost a pitching great in 2008. He was the first player to win the World Series MVP award that began in 1955. Who was this Dodger pitcher that wore the number 22?

Answer: Johnny Podres

The others were batters, all were Triple Crown winners, and all died before 1980. Podres wore the Dodger uniform for 13 of his 15 seasons from 1953-1969. He went to four World Series, but none greater than the 1955 series against the Yankees. Johnny won two games in the series that saw the Dodgers win it all, four games to three. Yankee Whitey Ford also won two games in the series. Podres died on January 13th at the age of 75.
6. In 2003, the goat supposedly got to the Chicago Cubs again in their quest for a World Series. In the NLCS against the Marlins, an un-named fan was involved in controversy on whether he interfered with a fly ball down the left field line. This was the blame given to the Cubs losing the series. Seen time and time again in replays, who was the left fielder who didn't come up with the ball?

Answer: Moises Alou

The others never played for the Cubs, and all were retired before 1970. Most Chicago fans know the name of the fan who they felt interfered with the ball, and unfortunately, he took the blame for it all. Even though other fans were there in the midst, and many other plays led up to the demise of the Cubs, including manager Dusty Baker making some very poor pitching decisions, the fan was unfairly tried in Chicago's own court of public opinion. If it was known by fans then (as it was stated by Alou himself) that Moises urinates on his hands prior to a game to make them tough, they may have cleared the entire seating area when he came charging near.

The outcome of the play may have been different.
7. Which of the following were not brothers that played in Major League baseball?

Answer: Frank and Brooks Robinson

The Waner's were Pirates, the Dean's were Cardinals, and the Canseco's were Athletics. Both Robinson's are Hall of Fame greats, but saw the game in a different complexion. Brooks was a third baseman in his 23 seasons with the Orioles. He won the American League MVP in 1964. Frank was a Cincinnati Red and Oriole most of his career.

He won the National League Rookie of the Year award in 1956 along with two MVPs, one with the Reds and one with Baltimore. Although not related, both Robinson's hooked up together on the Orioles from 1966-1971.

They shared four Oriole World Series together.
8. Trying to mimic the New York Yankees of old, which team went to five World Series in the 1990s?

Answer: Atlanta Braves

The others listed never saw a World Series in the 1990s. The Braves went to the series in 1991, 1992, 1995, 1996, and 1999. Unfortunately, they could only come up with one title, against the Indians in 1995. Pitcher Tom Glavine of the Braves was the series' MVP. The Yankees went to three World Series in the 1990s and won all three.
9. Babe Ruth is quite well known for his times with the New York Yankees, and the controversy that surrounded him being sold by the Boston Red Sox. Which was the third and only other team that Ruth played with in his Major League career?

Answer: Boston Braves

The other teams listed were all defunct before Ruth was born in 1895. The Babe's final season of baseball was with the Braves in 1935. Looking for a boost to their 78-73 1934 season, Boston instead went 38-115 in 1935 with the Babe, the team's worst showing since the franchise began in 1876. Ruth retired after the season, then the Braves won 71 games in 1936 without Ruth.
10. Nolan Ryan was the strikeout king of baseball, retiring as the only pitcher to strike out 5000 batters. He retired with 5714 in 1993. What was Nolan's nickname?

Answer: Ryan Express

Ryan was also the first to reach 4000, then Steve Carlton was the second pitcher in history to reach the 4000 strikeout plateau 1986. Ryan never won a MVP or Cy Young in his career. He retired after 27 seasons in 1993, then was inducted into the Hall of Fame in 1999.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us