FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Boarders Without Borders
Quiz about Boarders Without Borders

Boarders Without Borders Trivia Quiz


This quiz covers medal winners in snowboarding in the Winter Olympics over the years. Just match the medalist to the year they won their medal. Have fun, and good luck!

A matching quiz by jddrsi_raven. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Olympic Games

Author
jddrsi_raven
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
405,591
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
167
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Men's Parallel Giant Slalom gold medal, Turin, 2006  
  Red Gerard
2. Men's Half-Pipe silver medal, Salt Lake City, 2002  
  Mark McMorris
3. Men's Slopestyle gold medal, 2018, Pyeongchang  
  Enni Rukajšrvi
4. Women's Slopestyle silver medal, Sochi, 2014  
  Danny Kass
5. Women's Parallel Giant Slalom silver medal, Turin, 2006  
  Pierre Vaultier
6. Women's Half-Pipe silver medal, 2018, Pyeongchang  
  Eva SamkovŠ
7. Men's Snowboard Cross gold medal, Sochi, 2014  
  Liu Jiayu
8. Men's Slopestyle bronze medal, 2018, Pyeongchang  
  Philipp Schoch
9. Women's Half-Pipe gold medal, Turin, 2006  
  Amelie Kober
10. Women's Snowboard Cross bronze medal, 2018, Pyeongchang  
  Hannah Teter





Select each answer

1. Men's Parallel Giant Slalom gold medal, Turin, 2006
2. Men's Half-Pipe silver medal, Salt Lake City, 2002
3. Men's Slopestyle gold medal, 2018, Pyeongchang
4. Women's Slopestyle silver medal, Sochi, 2014
5. Women's Parallel Giant Slalom silver medal, Turin, 2006
6. Women's Half-Pipe silver medal, 2018, Pyeongchang
7. Men's Snowboard Cross gold medal, Sochi, 2014
8. Men's Slopestyle bronze medal, 2018, Pyeongchang
9. Women's Half-Pipe gold medal, Turin, 2006
10. Women's Snowboard Cross bronze medal, 2018, Pyeongchang

Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Verbonica: 10/10
Mar 16 2024 : Chavs: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Men's Parallel Giant Slalom gold medal, Turin, 2006

Answer: Philipp Schoch

Swiss snowboarder Philipp Schoch entered the men's parallel giant slalom as the reigning gold medal winner, having won gold in 2002 in Salt Lake City. He defeated his brother Simon in the final, earning gold for the second consecutive Olympic games, with his brother winning silver. Austria's won bronze in the event.
2. Men's Half-Pipe silver medal, Salt Lake City, 2002

Answer: Danny Kass

American Danny Kass won back to back silver medals in 2002 in Salt Lake, and 2006 in Turin. He was runner-up to American Ross Powers in 2002, and American Shaun White in 2006, who also won gold the following Olympics in 2010 in Vancouver.
3. Men's Slopestyle gold medal, 2018, Pyeongchang

Answer: Red Gerard

Gold in the men's slopestyle went to Red Gerard (USA), while silver and bronze both went to Canada. The USA won gold in the men's slopestyle in back to back Winter Olympics, having also claimed victory in Sochi, 2014 (won by Sage Kotsenburg).
4. Women's Slopestyle silver medal, Sochi, 2014

Answer: Enni Rukajšrvi

Enni Rukajšrvi of Finland was a gold medal winner in 2011 Snowboarding World Championships. Her Olympic ambitions in slopestyle fell short of gold, winning silver in Sochi, and following up her silver medal, with bronze in Pyeongchang. The gold medal winner in Sochi, Jamie Anderson of the United States, defended gold in Pyeongchang. Anderson also claimed silver in the women's Big Air event in 2018.
5. Women's Parallel Giant Slalom silver medal, Turin, 2006

Answer: Amelie Kober

German snowboarder Amelie Kober fell to Daniela Meuli of Switzerland for gold. Kober also medaled in the Women's Parallel Slalom in Sochi in 2014, claiming bronze. Germany claimed gold in the first year snowboarding was introduced as an Olympic event. That gold was claimed by Nicola Thost in the women's half-pipe in Nagano in 1998.
6. Women's Half-Pipe silver medal, 2018, Pyeongchang

Answer: Liu Jiayu

Liu Jiayu placed in the top ten in women's half-pipe events in the Winter Olympics in 2010, 2014 and, 2018. She became the first Chinese athlete to win a medal in a snowboarding event since the addition in 1998 of snowboarding in the Winter Olympics, winning silver in 2018.
7. Men's Snowboard Cross gold medal, Sochi, 2014

Answer: Pierre Vaultier

Pierre Vaultier of France won gold in both Sochi and Pyeongchang. He was the second person to win back to back gold medals in snowboard cross in consecutive games. The previous two in Turin and Vancouver were both won by American Seth Wescott. France was represented on the medal podiums in all four Olympics in snowboard cross from 2006 to 2018, Vaultier winning gold in the final two, and bronze won by two of his countrymen in 2006 and 2010.
8. Men's Slopestyle bronze medal, 2018, Pyeongchang

Answer: Mark McMorris

Canada won silver and bronze in the men's slopestyle in Pyeongchang, the bronze winner Mark McMorris defending his bronze medal from Sochi in 2014. Max Parrot, his fellow Canadian, won silver in 2018.
9. Women's Half-Pipe gold medal, Turin, 2006

Answer: Hannah Teter

United States snowboarder Hannah Teter won gold in 2006, and silver in 2010 in the women's half-pipe. Teter was bested for gold by Australian Torah Bright, who also won silver in the half-pipe in 2014.
10. Women's Snowboard Cross bronze medal, 2018, Pyeongchang

Answer: Eva SamkovŠ

Eva SamkovŠ of the Czech Republic entered the 2018 Olympics looking to defend her gold medal in the women's snowboard cross from 2014. She fell short of gold, losing out to Michela Moioli of Italy who won gold, and Julia Pereira de Sousa Mabileau of France, who won silver.
Source: Author jddrsi_raven

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #66:

Homophones are words that sound the same but have a different spelling, and in this April 2021 Quiz Commission, our sixty-sixth, authors had to sound out some quizzes based on titles containing such words.

  1. Is This Reel Real? Average
  2. What a Night for a Knight Average
  3. They Banned My Band! Average
  4. Links to the Lynx Average
  5. Did the Wright Write the Right Rite? Average
  6. Surely Shirley Can't Be Serious Easier
  7. Night Falls When The Knight Falls Average
  8. Marshall Law or Martial Law? Average
  9. Seize the High Seas Average
  10. Does the Sun Have a Son? Average
  11. The Band Was Banned Average
  12. Would You Make That With Wood? Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us