FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Chicago Cubs 1998 Playoffs
Quiz about Chicago Cubs 1998 Playoffs

Chicago Cubs 1998 Playoffs Trivia Quiz


How much do you remember about the Cubs wildcard playoff series in 1998 versus Atlanta?

A multiple-choice quiz by charlie57. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
charlie57
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
200,022
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
825
- -
Question 1 of 10
1. Before the 1998 NLDS, the Cubs had to win a one game playoff in order to play Atlanta. Who did they defeat in that game? Hint


Question 2 of 10
2. The Cubs played the Atlanta Braves in the NLDS. Who was the Cubs' starting pitcher in game one? Hint


Question 3 of 10
3. In game one of the NLDS, the Cubs lost 7-1. The only Cubs run came on a solo homer. Who hit it? Hint


Question 4 of 10
4. In game two of the NLDS, the Cubs started Kevin Tapani. Who started for Atlanta? Hint


Question 5 of 10
5. In game two, the Cubs scored in the sixth inning to take a 1-0 lead in the series. It turned out to be their only lead in the series. Who scored the Cubs run? Hint


Question 6 of 10
6. The Cubs were clinging to a 1-0 lead in the bottom of the ninth in game two when Kevin Tapani served up a game-tying homer. Which Brave hit the home run? Hint


Question 7 of 10
7. The Cubs lost game two, 2-1 in 10 innings. Which pitcher took the loss for the Cubs. Hint


Question 8 of 10
8. In game three, Greg Maddux was the starting pitcher for the Braves. Who opposed him for the Cubs? Hint


Question 9 of 10
9. In the 8th inning of game three, the Braves scored five runs, thus putting the game and the series away. This Brave capped the inning with a grand slam home run. Who hit it? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the Manager of the Cubs in 1998? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Before the 1998 NLDS, the Cubs had to win a one game playoff in order to play Atlanta. Who did they defeat in that game?

Answer: San Francisco Giants

The Cubs defeated the San Francisco Giants 5-3 as Gary Gaetti hit a two run homer, and Steve Trachsel gained the victory on the last Monday in September.
2. The Cubs played the Atlanta Braves in the NLDS. Who was the Cubs' starting pitcher in game one?

Answer: Mark Clark

Mark Clark started and got the loss as the Cubs lost the opener. He did not pitch terrible though : 6IP, 7H, 2ER, and 4K.
3. In game one of the NLDS, the Cubs lost 7-1. The only Cubs run came on a solo homer. Who hit it?

Answer: Tyler Houston

Houston homered in the 8th inning off John Smoltz to cut the lead to 7-1. The horse was already out of the barn at that point.
4. In game two of the NLDS, the Cubs started Kevin Tapani. Who started for Atlanta?

Answer: Tom Glavine

Tom Glavine started and pitched seven innings of three hit ball with eight strikeouts.
5. In game two, the Cubs scored in the sixth inning to take a 1-0 lead in the series. It turned out to be their only lead in the series. Who scored the Cubs run?

Answer: Mickey Morandini

Mickey Morandini reached on a single in the sixth and scored on Lance Johnson's RBI ground out.
6. The Cubs were clinging to a 1-0 lead in the bottom of the ninth in game two when Kevin Tapani served up a game-tying homer. Which Brave hit the home run?

Answer: Javy Lopez

Lopez hit a solo HR off Tapani with one out in the ninth to tie the game. Tapani pitched great, going nine innings giving up that one run on five hits.
7. The Cubs lost game two, 2-1 in 10 innings. Which pitcher took the loss for the Cubs.

Answer: Terry Mulholland

Terry Mulholland started the 10th inning and gave up the game winning hit to Chipper Jones.
8. In game three, Greg Maddux was the starting pitcher for the Braves. Who opposed him for the Cubs?

Answer: Kerry Wood

Kerry Wood started for the first time since mid-August. He gave up one run in five innings of work. He was the hard luck loser in game three.
9. In the 8th inning of game three, the Braves scored five runs, thus putting the game and the series away. This Brave capped the inning with a grand slam home run. Who hit it?

Answer: Eddie Perez

Eddie Perez launched a Rod Beck pitch into the night to virtually put the series away.
10. Who was the Manager of the Cubs in 1998?

Answer: Jim Riggleman

Jim Riggleman skippered the Cubs and they went 90-73 (including the one game playoff) during the regular season and a playoff appearance.
Source: Author charlie57

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Few Little Cubs Average
2. The Chicago Cubs! Average
3. Cubs Mania Easier
4. The 1989 Chicago Cubs Easier
5. Your Chicago Cubs! Average
6. Chicago Cubs Average
7. Your Chicago Cubs Average
8. Chicago Cubs Trades Average
9. Chicago Cubs in 1984 Average
10. Cubs 2004: Games 26-50 Difficult
11. Chicago Cubs: 2003 Average
12. Chicago Cubs: Lovable Losers Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us