FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cincinnati Reds
Quiz about Cincinnati Reds

Cincinnati Reds Trivia Quiz


A quiz for Reds fans.

A multiple-choice quiz by metallinut. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Cincinnati Reds

Author
metallinut
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
209,600
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
786
- -
Question 1 of 10
1. How many games did the 1976 World Series go? Hint


Question 2 of 10
2. What Red won the NL MVP in 1970? Hint


Question 3 of 10
3. Why did Ken Griffey Jr. change his #24 jersey, the number he wore in Seattle, to #30 when traded to the Reds? Hint


Question 4 of 10
4. Which pitcher started game one of the 1975 and 1976 World Series for the Reds? Hint


Question 5 of 10
5. What was "Sparky" Anderson's born name? Hint


Question 6 of 10
6. Which position was Pete Rose moved to in 1975? Hint


Question 7 of 10
7. In which year was Tom Seaver traded to the Reds? Hint


Question 8 of 10
8. Which position did Ron Oester play? Hint


Question 9 of 10
9. Which position did Tony Perez come up as? Hint


Question 10 of 10
10. Which team stopped Pete Rose's hitting streak in 1978? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many games did the 1976 World Series go?

Answer: 4

Th Reds made a joke out of the "Big Bad Yankees". Johnny Bench was named MVP for bashing two HRs in game four.
2. What Red won the NL MVP in 1970?

Answer: Johnny Bench

Johnny won the first of two MVPs with 45 HRs and 148 RBIs, and hit .293 that year.
3. Why did Ken Griffey Jr. change his #24 jersey, the number he wore in Seattle, to #30 when traded to the Reds?

Answer: It was retired

Jr. took his Father's number when he was traded, because the Reds retired Tony Perez's jersey.
4. Which pitcher started game one of the 1975 and 1976 World Series for the Reds?

Answer: Don Gullett

Don Gullett was the starting pitcher both years. The Reds won both World Series.
5. What was "Sparky" Anderson's born name?

Answer: George

George "Sparky" Anderson managed the Reds in the 70s and was nicknamed "Captain Hook".
6. Which position was Pete Rose moved to in 1975?

Answer: 3B

Pete moved from left field to third to make room for George Foster in the lineup.
7. In which year was Tom Seaver traded to the Reds?

Answer: 1977

'Tom Terrific' was traded in the middle of the '77 season by the Mets for four Reds.
8. Which position did Ron Oester play?

Answer: 2B

Ron was the Reds' second baseman for some of the 80s and 90s.
9. Which position did Tony Perez come up as?

Answer: 3B

Tony came up as a third baseman with the Reds in 1964. He is a Hall of Fame inductee.
10. Which team stopped Pete Rose's hitting streak in 1978?

Answer: Atlanta Braves

It took two Braves pitcher's to stop Pete's hitting streak.
Source: Author metallinut

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Big Red Machine Average
2. 1990 Cincinnati Reds Average
3. The Cincinnati Reds! Average
4. Reds by the Numbers Easier
5. The 1975 Cincinnati Reds Tough
6. 1970s Reds Tough
7. Cincinnati Reds: 2002 Average
8. Reds Announcer Marty Brennaman Average
9. Cincinnati Reds History Average
10. 1976 Lineup Numbers Average
11. Cincinnati Reds Very Difficult
12. History of the Reds Average

7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us