FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cincinnati Reds History
Quiz about Cincinnati Reds History

Cincinnati Reds History Trivia Quiz


Welcome to the second of my Cincinnati Reds quizzes. Take your best shot!

A multiple-choice quiz by JViper. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Cincinnati Reds

Author
JViper
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,425
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1070
Last 3 plays: Guest 104 (10/15), Guest 72 (13/15), Bjjr73 (13/15).
- -
Question 1 of 15
1. The then-called Cincinnati Red Stockings played their first professional game in league play on June 1, 1869.


Question 2 of 15
2. It took over one year for the Red Stockings to lose their first game?


Question 3 of 15
3. How many wins was their longest winning streak in the 19th century? Hint


Question 4 of 15
4. After joining the National League as a charter member in 1876, why were the Red Stockings kicked out of the league in 1880 (They joined the American Association in 1882)? Hint


Question 5 of 15
5. On September 4, 1999, the Reds hit how many home runs in a 22-3 pounding of the Phillies in Philadelphia? Hint


Question 6 of 15
6. What marred the Reds' World Series win in 1919? Hint


Question 7 of 15
7. What was Redland Field later renamed on April 16, 1934? Hint


Question 8 of 15
8. A Reds pitcher once dueled into extra innings against the Chicago Cubs in a battle of 'No-Hitters' in 1917?


Question 9 of 15
9. What was so significant about Cincinnati's game(s) on May 24, 1935? Hint


Question 10 of 15
10. Which of these famous Reds pitchers threw back-to-back no-hitters in 1938?
Hint


Question 11 of 15
11. What bit of history did the Reds and Dodgers make on August 26, 1939? Hint


Question 12 of 15
12. Name the team the Reds played in the 1939 World Series. Hint


Question 13 of 15
13. How old was Joe Nuxhall when he made his Major League debut? Hint


Question 14 of 15
14. The Reds won the World Series in 1991?


Question 15 of 15
15. Who threw a perfect game on September 16, 1988? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 11 2024 : Guest 104: 10/15
Jun 10 2024 : Guest 72: 13/15
Jun 10 2024 : Bjjr73: 13/15
Jun 10 2024 : Guest 174: 11/15
Jun 06 2024 : Guest 71: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The then-called Cincinnati Red Stockings played their first professional game in league play on June 1, 1869.

Answer: True

They beat the Mansfield Independents 48-14.
2. It took over one year for the Red Stockings to lose their first game?

Answer: True

They played their first game on June 1, 1869. It took until June 14, 1870 for their first lose.
3. How many wins was their longest winning streak in the 19th century?

Answer: 130

The Red Stockings fell in extra innings to the Brooklyn Atlantics 8-7, before 10,000 spectators in New York.
4. After joining the National League as a charter member in 1876, why were the Red Stockings kicked out of the league in 1880 (They joined the American Association in 1882)?

Answer: They sold beer during games

Guess the National League didn't like icy cold beverages. The Red Stockings were welcomed back to the National League in 1890 for good.
5. On September 4, 1999, the Reds hit how many home runs in a 22-3 pounding of the Phillies in Philadelphia?

Answer: 9

The Reds set two records that day:
The Reds were the 1st team in the National League to hit 9 HRs in one game, and they set another record by becoming the 1st team in the Major League to have 8 players hit dingers!
6. What marred the Reds' World Series win in 1919?

Answer: The other team threw the series

Of course, the Reds played the infamous 'Black Sox', but Ed Roush said the Reds could've and would've beat the Sox in a fair game.
7. What was Redland Field later renamed on April 16, 1934?

Answer: Crosley Field

The new field seated 20,000 fans, and was the premier ballpark of it's era.
8. A Reds pitcher once dueled into extra innings against the Chicago Cubs in a battle of 'No-Hitters' in 1917?

Answer: True

Cincinnati's Fred Toney and Chicago's Fred 'Hippo' Vaughn threw goose-eggs through nine innings, but in extras, the Reds broke up Vaughn's no-no, and won 1-0, on May 2.
9. What was so significant about Cincinnati's game(s) on May 24, 1935?

Answer: It was the 1st night game ever

On an artificially lighted field, the Reds beat the Phillies 2-1.
10. Which of these famous Reds pitchers threw back-to-back no-hitters in 1938?

Answer: Johnny Vander Meer

First game on June 11, 1938 and the second game on June 15, 1938. The second no-no spoiled the Brooklyn Dodgers' first night game at Ebbet's Field.
11. What bit of history did the Reds and Dodgers make on August 26, 1939?

Answer: The first televised game

"This game brought to you by N-B-C". (First on television - wonder if they worried so much about the length back then?)
12. Name the team the Reds played in the 1939 World Series.

Answer: Yankees

The Reds lost to the New York Yankees in 1939 (4 games - 0), and
the Reds beat the Detroit Tigers in 1940 (4 games - 3).
13. How old was Joe Nuxhall when he made his Major League debut?

Answer: 15

He debuted in 1944, at the age of 15, and later rejoined the Reds in 1952, eventually earning 130 wins.
14. The Reds won the World Series in 1991?

Answer: False

The Reds won the Series in 1990 sweeping the Oakland A's (4 games to none), not 1991.
15. Who threw a perfect game on September 16, 1988?

Answer: Tom Browning

The first perfect game in Reds history, was against the Dodgers. The Reds won 1-0.
Source: Author JViper

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us