FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Cincinnati Reds 1991
Quiz about The Cincinnati Reds 1991

The Cincinnati Reds: 1991 Trivia Quiz


Just a quick quiz about some starters and stats of the 1990 World Series Champion Cincinnati Reds.

A multiple-choice quiz by JViper. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Cincinnati Reds

Author
JViper
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
172,618
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
817
Last 3 plays: Guest 166 (7/10), Guest 76 (6/10), Guest 12 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the Reds' number one starter? Hint


Question 2 of 10
2. Which one of the "Nasty Boys" got credit for the win in Game 2, that lasted 10 innings? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the Reds starting Third Baseman? Hint


Question 4 of 10
4. Who played for the U. of Michigan, and played Shortstop? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the First Baseman who later went on to play for the Detroit Tigers & KC Royals (He broke in with the NY Yankees)? Hint


Question 6 of 10
6. Who started Game 3 of the World Series for the Reds? Hint


Question 7 of 10
7. Who hit a World Series record .750 (9 hits in 12 at-bats)? Hint


Question 8 of 10
8. Which one of the "Nasty Boys" came into a bad situation in the 4th Game, and shut down the A's? Hint


Question 9 of 10
9. This outfielder (LF) was injured during the Series, and never seemed to regain his former glory after the injury. He later went on to play with the Tigers, Orioles, Giants, Cardinals, and Dodgers. Who was he? Hint


Question 10 of 10
10. "He's (Jose Rijo) got good stuff. He's among that best handful of pitchers in baseball. He can throw a number of pitches when he's behind and he's overpowering." Who said that? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 18 2024 : Guest 166: 7/10
Jun 18 2024 : Guest 76: 6/10
Jun 10 2024 : Guest 12: 7/10
Jun 10 2024 : Guest 174: 9/10
Jun 10 2024 : Guest 72: 6/10
Jun 10 2024 : Bjjr73: 6/10
Jun 06 2024 : Guest 174: 6/10
May 24 2024 : Guest 207: 7/10
May 20 2024 : Guest 216: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the Reds' number one starter?

Answer: Jose Rijo

Rijo pitched masterfully in the World Series, helping the Reds sweep the A's in 4 games, and earning the WS MVP award along the way. He was 2-0 with 5 K's and a 0.59 ERA in 15.1 innings.
2. Which one of the "Nasty Boys" got credit for the win in Game 2, that lasted 10 innings?

Answer: Rob Dibble

Dibble got the win in a 5-4 squeaker in Cincinnati.
3. Who was the Reds starting Third Baseman?

Answer: Chris Sabo

One former member of the University of Michigan who played in the infield.
4. Who played for the U. of Michigan, and played Shortstop?

Answer: Barry Larkin

Both on the left side of the field, Larkin and Sabo both played for Michigan.
5. Who was the First Baseman who later went on to play for the Detroit Tigers & KC Royals (He broke in with the NY Yankees)?

Answer: Hal Morris

A strong hitter in the regular season, he hit only .071 in the Series.
6. Who started Game 3 of the World Series for the Reds?

Answer: Tom Browning

Jackson started the second, and Armstrong and Scudder didn't have any starts.
7. Who hit a World Series record .750 (9 hits in 12 at-bats)?

Answer: Billy Hatcher

Larkin hit .353, Braggs didn't have any hits, and Duncan hit .143.
8. Which one of the "Nasty Boys" came into a bad situation in the 4th Game, and shut down the A's?

Answer: Randy Myers

Rijo was pulled in the 9th inning, in favor of Myers, who got Carney Lansford to ground out, and Jose Canseco to foul out.
9. This outfielder (LF) was injured during the Series, and never seemed to regain his former glory after the injury. He later went on to play with the Tigers, Orioles, Giants, Cardinals, and Dodgers. Who was he?

Answer: Eric Davis

He tried to make various come-backs, but eventually was relegated 'journeyman' status, and retired from the game.
10. "He's (Jose Rijo) got good stuff. He's among that best handful of pitchers in baseball. He can throw a number of pitches when he's behind and he's overpowering." Who said that?

Answer: Joe Torre

The future manager of the New York Yankees.
Source: Author JViper

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us