FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Big Red Machine
Quiz about Big Red Machine

Big Red Machine Trivia Quiz


Quiz on the greatest baseball team of all-time, the Cincinnati Reds of the mid 70s.

A multiple-choice quiz by outimmay. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Cincinnati Reds

Author
outimmay
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
71,171
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1934
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Bjjr73 (6/10), Guest 72 (9/10), Guest 71 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. He was the only member of the Big Red Machine who was Cincinnati born and raised? Hint


Question 2 of 10
2. Which Red was NL MVP in the Reds World Series season of 1975? Hint


Question 3 of 10
3. He was the regular center fielder for the Reds during their championship seasons in 1975 and 1976 (played in more games)? Hint


Question 4 of 10
4. Johnny Bench played in how many All-Star games? Hint


Question 5 of 10
5. Big Red Machine manager George 'Sparky' Anderson was the first skipper in history to win a World Series with a team from both leagues. Who did he lead to the title from the AL? Hint


Question 6 of 10
6. Which one of these Reds was NOT voted to the 1975 All-Star game? Hint


Question 7 of 10
7. Which Reds pitcher led the team in wins in 1976. Hint


Question 8 of 10
8. Davey Concepcion hailed from what country? Hint


Question 9 of 10
9. The Reds beat what two teams to win back to back series in 75 and 76? Hint


Question 10 of 10
10. The 75 and 76 Reds combined to win how many games in 2 years? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Bjjr73: 6/10
Jun 09 2024 : Guest 72: 9/10
Jun 06 2024 : Guest 71: 6/10
May 29 2024 : Guest 75: 10/10
May 15 2024 : Guest 12: 3/10
May 10 2024 : Guest 67: 4/10
Apr 25 2024 : Guest 75: 7/10
Apr 25 2024 : Guest 75: 5/10
Apr 21 2024 : Guest 65: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. He was the only member of the Big Red Machine who was Cincinnati born and raised?

Answer: Pete Rose

Pete Rose is a Cincinnati Kid through and through. When he retired Rose was baseball's all time leader in hits, singles, doubles, at bats, games played, and games won in a career. Rose averaged over .300 in 24 years in the big leagues. He played more than 150 games in 17 different years and played over 500 games at 5 different positions.
2. Which Red was NL MVP in the Reds World Series season of 1975?

Answer: Joe Morgan

Morgan won his first of two straight NL MVP awards in 75. He batted .327 and drove in nearly 100 runs to lead the Reds to the Series title.
3. He was the regular center fielder for the Reds during their championship seasons in 1975 and 1976 (played in more games)?

Answer: Cesar Geronimo

Cesar won 4 straight Gold Gloves in center field for the Reds from 74 to 77 while batting a career best .307 in 1976.
4. Johnny Bench played in how many All-Star games?

Answer: 14

Johnny Bench played in every All-Star game from from 1968 to 1980, and again in 1983.
5. Big Red Machine manager George 'Sparky' Anderson was the first skipper in history to win a World Series with a team from both leagues. Who did he lead to the title from the AL?

Answer: Detroit Tigers

Sparky lead the Reds to 2, and the Tigers to World Series wins each. He also compiled the third most wins all-time as a manager with 2,194.
6. Which one of these Reds was NOT voted to the 1975 All-Star game?

Answer: George Foster

Rose, Concepcion, Morgan, Perez and Bench rounded out an infield sweep for the Reds. Foster was no where to be found until the next year.
7. Which Reds pitcher led the team in wins in 1976.

Answer: Gary Nolan

Nolan led the Reds with 15 Reds. Billingham had 12, Gullett 11, and Borbon 4.
8. Davey Concepcion hailed from what country?

Answer: Venezuala

Concepcion was born on June 17th, 1948 in Aragua, Venezuala. He was also a 9 time All-Star and 5-time Gold Glove winner. Concepcion is also credited with perfecting the 'Astro-turf bounce' when throwing to first which is used by nearly all shortstops who still play on Astroturf fields.
9. The Reds beat what two teams to win back to back series in 75 and 76?

Answer: Red Sox and Yankees

The Reds beat the Red Sox in 7 games in 1975 and swept the Yanks the following year.
10. The 75 and 76 Reds combined to win how many games in 2 years?

Answer: 210

The Reds went 108-54 in 1975 and then went 102-60 in 1976.
Source: Author outimmay

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us